OKONO, gezonde verwennerij

Als het afhangt van het nieuwe Belgische merk OKONO schrappen we voortaan de term guilty pleasures uit onze woordenschat. Althans toch wanneer het neerkomt op smaakvolle snacks. Genieten van een zoet tussendoortje, een kom granola of dikke boterham is nu ook perfect mogelijk wanneer je wil afvallen. De producten van OKONO passen 100% binnen een keto-levensstijl. Zowel de chocolade, als de broodmix en de granola zijn namelijk enorm laag in koolhydraten: dankzij OKONO hoef je dus geen compromissen te sluiten. Nog een opsteker voor zij die een gelimiteerd dieet volgen: alles is vegan, lactose- en glutenvrij.

Wie zich aan een nieuw dieet waagt, heeft vaak het gevoel dat hij of zij zichzelf vooral veel moet ontzeggen. Een negatieve en onnodige gedachte, meent Luka Bresseel, CEO van OKONO: “Lekker eten en diëten lijken termen die nog steeds niet rijmen. Hoewel dat wel zo is. Wanneer we dan toch toegeven aan iets lekkers, neemt schuldgevoel vaak de overhand. Wie van lekker eten houdt, zou daar écht van moeten kunnen genieten. Ook als je je voorgenomen hebt om gezonder te eten of de wens koestert om af te vallen.”

De snacks van OKONO laten je zowel van granola, brood als chocolade genieten. Zónder suikers, zo weinig mogelijk koolhydraten, maar boordevol smaak. Daarnaast zijn de producten van OKONO ook nog eens vegan, lactose- en glutenvrij. OKONO heeft maar liefst vijf smaken chocolade: Dark Chocolade Cacao Nibs, Vegan Milk Chocolate, Vegan White Chocolate Macademia, Dark Chocolate Chili en Dark Chocolate Coffee & MCT.

Ook ontbijtliefhebbers worden in de watten gelegd met drie soorten granola – volledig op basis van noten en zaden – waaronder de smaken Cocoa Power (met kokosnoot en cacao nibs), Golden Dream (met kurkuma en gember) en No Nuts, No Glory (bevat énkel noten en zaden gekruid met kaneel, gember en zeezout).

Wat nog het meest gemist wordt bij het volgen van een keto-dieet, is brood. Met de OKONO broodmix (€6,40) gemaakt van noten, pitten en zaden, behoort ook dat gemis tot het verleden. Het enige wat je moet toevoegen is olijfolie en vier eieren. Wie vegan is, vervangt de eieren door 150ml water. Het resultaat is een donkerbruin – bijzonder verzadigend – brood.

Alle producten zijn exclusief verkrijgbaar via de webshop van OKONO, die je vindt op OKONO.eu.