Suiker- en koolhydraatvrije wijnen & bubbels

Suikervrij genieten van een goed glas wijn dat óók nog eens minder calorieën bevat? Dat kan nu met de wijnen van PURE The Winery. Deze unieke wijnen bevatten geen suiker, geen koolhydraten en daardoor minstens 30% minder kcal dan andere wijnen. Maar ze zijn wél lekker.

Wanneer je geniet van een glas wijn, moet je dat ten volle kunnen doen, zonder je druk te maken over het aantal calorieën dat je naar binnen speelt. Maar als je weet dat één glas wijn tot 8,9 gram suiker – omgerekend meer dan twee suikerklontjes – kan bevatten, is dat wel even slikken. (Of net niet.) Dat suiker niet goed voor ons is, wordt ons al langer duidelijk gemaakt. En toch consumeert de Belg gemiddeld zo’n 100 gram suiker – oftewel 17 suikerklontjes – per dag. Dat moet beter volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), die aanraadt om de suikerinname te beperken tot 10% van de totale dagelijkse energiebehoefte. Eet je 2.000 kcal per dag, dan is 50 gram suiker het absolute maximum.

Bij alcoholische dranken – en al zeker bij wijn – leek suiker nooit volledig te vermijden. Hoe is het dan mogelijk dat PURE The Winery wijnen aanbiedt zónder suiker en zónder koolhydraten? De hoeveelheid calorieën en koolhydraten worden voor een groot deel veroorzaakt door de niet-gefermenteerde suikers in de wijn. Suikers die niet omgezet zijn tot alcohol en dus achter gebleven zijn. Máár suiker die niet nodig is voor een goede smaak. De druivenoogst van PURE The Winery vindt exact plaats op het moment dat de fermenteerbare natuurlijke suiker voldoende in de druif aanwezig is en de niet-fermenteerbare suikers nog niet ontwikkeld zijn. Daarnaast worden tijdens de fermentatie unieke natuurlijk gisten toegevoegd. Die gisten zorgen er voor dat alle natuurlijke resterende suikers volledig in alcohol worden omgezet.

Vrij van suiker, niet van smaak

Voor de ontwikkeling van de wijnen van PURE The Winery een van de meest gewaardeerde wijnregio’s van Italië gekozen, de Piëmont. De wijnstreek is de perfecte locatie om de druiven Pinot Noir, Pinot, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Barbera en Merlot te laten groeien. Uiteindelijk viel de keuze op vijf smaken die passen bij elke gelegenheid: wit, rosé, rood, sparkling wit en sparkling rosé. Stuk voor stuk suiker- en koolhydraatvrij, vegan én met minder calorieën in vergelijking tot andere wijnen. Zo bevat een glas wijn van PURE The Winery maar 58kcl, terwijl andere wijnen ongeveer het dubbele aan calorieën bevatten. De wijnen van PURE The Winery zijn daarom perfect voor wie zonder schuldgevoel een flesje wijn wil opentrekken

Dat de wijnen ook smaakvol zijn, bewijzen de vele prijzen op zowel de prestigieuze Paris Wine Cup als op de Sommeliers Choice Awards. Daarbij lieten ze veel kwaliteitswijnen mét suiker en koolhydraten achter zich.

“De consument wil op dit moment genieten, maar zo gezond mogelijk. Daar spelen we met onze Zero Sugar wijnen op in, maar de wijn moet natuurlijk wél lekker zijn. En daar zijn deze prijzen een mooie bevestiging van” – Herman van Ark van PURE The Winery

Ook wijnmaker Daniele Cusmano wou absoluut geen concessies doen op vlak van smaak

“We hebben jarenlang gewerkt aan een wijn die ‘beter voor je is’. Alle suiker uit de wijn halen, was hierbij een must. Dat zorgde uiteraard voor heel wat scepticisme op vlak van smaak. De gewonnen prijzen bewijzen dat we wijnen maken die echt smaakvol zijn en waarvan de consument kan genieten zonder afbreuk te doen aan hun gezondere gewoontes”, aldus wijnmaker Daniele Cusmano.

Zo worden de Zero Sugar wijnen van PURE The Winery gemaakt

PURE The Winery wijnen zijn gemaakt van druiven die worden geteeld in de Piëmont in Italië.
De oogst vindt plaats op het moment dat de fermenteerbare natuurlijke suiker voldoende in de druif aanwezig is en de niet-fermenteerbare suikers nog niet ontwikkeld zijn.
Vervolgens worden er tijdens de fermentatie unieke gisten toegevoegd. Die natuurlijke gisten zorgen ervoor dat alle natuurlijke resterende suikers volledig in alcohol worden omgezet.
PURE The Winery is vegan gecertificeerd. Dat betekent dat het productieproces volledig vrij is van producten van dierlijke oorsprong
Door de afwezigheid van suikers hebben de wijnen van PURE The Winery een relatief laag sulfietgehalte.

De vijf smaken van PURE The Winery zijn online te koop (11,99€ per fles) via shop.purethewinery.com