Talloor d’Or

Ledeberg is een culinaire parel rijker. Toegegeven: je zal op élk terras wel warm onthaald worden, maar bij Talloor d’Or staat er een gouden bord voor je klaar.

Talloon d’Or is een gastronomische Vlaamse keuken met wereldse invloeden. Met zijn passie voor uitgebalanceerde smaakcombinaties, zijn respect voor de producten en zijn voorliefde voor seizoensgebonden ingrediënten, weet chef Matthias steeds verrassende gerechten te creëren. De chef is dan ook niet aan zijn proefstuk toe en staat al 18 jaar in de keuken. Je kon reeds van zijn kookkunsten proeven in restaurants als Lijsterbes, Herbert Robbrecht, Marriott Hotel Gent, Korenhuis, Coeur d’Artichaut en Bachtekerke.

Chef’s Table

Hoewel we lang genoeg tafelden in eigen huis, is er niets zo leuk als een nieuwe plek te ontdekken waar het meteen aanvoelt alsof je thuis komt. Bij Talloor d’Or kan je rekenen op een persoonlijk en warm onthaal waardoor je je vanaf dag één als een habitué voelt. Gastvrouw Nikki verwelkomt je met een grote glimlach – die momenteel nog even bedekt wordt door een mondmasker – aan tafel. Voorlopig betekent dat nog een plek op hun zonovergoten, trendy terras. Maar zodra het mag, kan je kiezen voor een romantische tête-à-tête in het warme, stijlvolle interieur van Talloor d’Or. Je bent ook altijd welkom aan de Chef’s Table, een tafel die op ooghoogte staat van de keuken. Volg live de creatie van je gerecht of laat de heerlijke geuren en de vakkundig gedresseerde borden de keuze van jouw gerecht bepalen. Deze tafel met uniek uitzicht brengt de filosofie van een open en eerlijke keuken tot leven.

De kaart

Wie te gast is bij Talloor d’Or schuift aan tafel voor een totaalervaring. Ongedwongen tafelen wordt gecombineerd met gerechten als lamsfilet met jonge wortel, afgewerkt met pistache en vadouvan. Of grietbot met tuinbonen, spinazie en een vleugje citroen. Ook dessertliefhebbers komen thuis bij Talloor d’Or, met smaakcombinaties als Gariguette aardbei met basilicum en witte chocolade of Baba au Rhum met vanille en sinaasmarmelade. Voor een 3-gangenmenu betaal je zo’n 55 EUR, maar ook een 4-gangenmenu kan (op aanvraag), en dat aan 65 EUR.

Wijnliefhebbers kunnen zich verheugen op een wijnkaart van meer dan honderd wijnen. Van traditionele chateaus tot wijnen uit Japan, Brazilië en China. Het aanbod is zo uitgebreid dat je verloren zou kúnnen lopen, ware het niet dat gastvrouw Nikki je met veel plezier, passie én kennis begeleid om een keuze te maken die zowel bij het menu als het moment past.

Lekker eten en kwaliteitsvolle wijn in een relaxte atmosfeer, dat is waar het bij Talloor d’Or op het Gentse Ledebergplein om draait. De stijlvolle culinaire topper zet volop in op kwaliteitsvolle, seizoensgebonden ingrediënten en verrassende smaakcombinaties. Zin om je helemaal thuis te voelen, terwijl je culinair op je wenken bediend wordt? Dan is Talloor d’Or jouw place to eat. Het volledige team van Talloor d’Or geeft elke dag het beste van zichzelf en streeft er naar om jou een unieke ervaring te laten beleven. “Pas wanneer je met een glimlach en een gelukzalig gevoel naar buiten stapt, zijn we in ons opzet geslaagd”, aldus gastvrouw Nikki De Zaeyteyt, die staat te popelen om jou een gouden totaalervaring te bieden.

“Because every meal is just once in a lifetime…”

Eindigen doen we met de slogan van Talloor d’Or: ‘Every meal is just once in a lifetime.’ Je kan geen enkele maaltijd exact een tweede keer herbeleven. De sfeer, het gezelschap of de gelegenheid: er is altijd wel íets anders. Bij Talloor d’Or doet het team er alles aan om van élk bezoek een unieke beleving te maken.