The Macallan A Night On Earth In Scotland

The Macallan A Night On Earth In Scotland is de eerste editie in een jaarlijkse reeks limited edition geschenken. De fluweelzachte whisky vertelt het verhaal van het wereldberoemde Hogmanay, het Schotse nieuwjaarsfeest, maar onthult ook de universele vreugde die gepaard gaat met de jaarwisseling. Eindejaar is een feestelijke periode gevierd met onze geliefden, waarin we herinneringen maken om later nostalgisch op terug te kijken. Aan de feesttafel delen we onze verhalen en klinken we vol goede verwachtingen op een voorspoedig nieuw jaar. Met zijn unieke verpakking vormt The Macallan A Night On Earth In Scotland het perfecte eindejaarscadeau: een exclusieve single malt whisky met een uitzonderlijke unboxing ervaring.

Vervaardigd door traditie

A Night On Earth In Scotland beschrijft het verhaal van Sarah Burgess, Master Whiskymaker bij The Macallan. Zij verzamelde haar dierbare herinneringen aan het Schotse nieuwjaarsfeest Hogmanay, wat ze ieder jaar vierde in haar familiehuis in Speyside, vlak tegenover de rivier waar The Macallan huist. De Schotse traditie bepaalt de smaak van de whisky. Het vleugje zoete vanille verwijst naar het Schotse zandkoekje dat traditioneel wordt gegeten tijdens Hogmanay. De hint van gedroogde sinaasappel en specerijen herinneren aan de aroma’s die het huis vulden tijdens de feestdagen.

Ultieme unboxing

The Macallan sloeg de handen in elkaar met de befaamde Japans-Franse illustrator Erica Dorn om de premium whisky van een even waardevolle presentatiedoos te voorzien. Creatief brein Dorn ontfermde zich in het verleden ook over product- en contentdesign voor toonaangevende luxemerken als Hermès en Louis Vuitton. Deze luxueuze release is een speels, abstract en levendig ontwerp, en een ware streling voor het oog. De geschenkdoos bestaat uit meerdere lagen om een unieke beleving te creëren tijdens het uitpakken: dé ultieme unboxing ervaring tijdens de feestdagen

Kleuren vertellen het verhaal

Het ontwerp van de verpakking is een uitdrukking van de Hogmanay-traditie. Rood is de buitenkleur en staat, naast de geschiedenis en het erfgoed van The Macallan, ook voor het vuur dat traditioneel brandt tijdens het Schotse gebruik van de eerste voetstap. Rood betekent geluk, succes en vitaliteit. Eens geopend verschijnt blauw op het toneel. Deze kleur staat voor de nachtelijke hemel van Hogmanay en voor een stille winteravond in Schotland. Bovendien komt blauw voor in de Schotse Saltire-vlag. Ten slotte schitteren rijke amberkleuren rondom de fles, alsof een kist met goud wordt geopend. Deze kleur vertegenwoordigt het Schotse shortbread, het zoete zandkoekje, wat ook diende als inspiratiebron voor Sarah Burgess bij de creatie van deze whisky.

Fluweelzachte smaken

De rijke, fluweelzachte en zoete smaken van A Night On Earth In Scotland zijn het resultaat van The Macallans vakmanschap. De single malt is gerijpt op uitzonderlijke, met sherry gekruide Amerikaanse en Europese vaten, in combinatie met Amerikaanse ex-bourbon vaten. Het perfecte huwelijk van smaken geven de whisky dat unieke karakter. Het amberkleurige goud wordt het best geserveerd met een zandkoekje.

De schoonheid van schenken

De prestigieuze fles onthult enkele kenmerkende Schotse gebruiken tijdens Hogmanay, waaronder de traditie van de ‘eerste voetstap’, waarbij het geluk brengt om als donkerharige bezoeker kort na middernacht je huis binnen te treden. De first footer komt met symbolische geschenken: whisky, kolen en Schotse zandkoekjes. Deze zijn bedoeld om troost en geluk te brengen in het komende jaar. De fles symboliseert de hoop uit het verleden en het heden, maar ook de dromen van de toekomst.