The Macallan Double Cask 30YO

Na 30 lange jaren geduldig wachten, heft distilleerderij The Macallan het glas op de lancering van de Double Cask 30YO, een unieke single malt whisky gerijpt op Amerikaanse en Europese eikenhouten vaten.

Premium whiskymerk The Macallan breidt zijn Double Cask assortiment uit en laat de liefhebbers meedelen in de feestvreugde. Vanaf vandaag kunnen fine dining foodies en spirit lovers genieten van een nieuwe single malt whisky, de Double Cask 30YO. Zijn perfect uitgebalanceerde smaak heeft de scotch te danken aan het 30 jaar lange rijpingsproces op Amerikaanse en Europese eikenhouten vaten. Deze special edition vormt een mooie aanvulling op de bestaande reeks waarin de 12YO, 15YO en 18YO al pronkten.

Een rijke geschiedenis

Als een van de eerste distilleerders in Schotland kreeg The Macallan in 1824 een wettelijke dranklicentie. Sindsdien bouwt het merk aan een oerdegelijke reputatie als wereldwijde, toonaangevende single malt whisky wizard. Vol trots op zijn Schotse roots schittert The Macallan distilleerderij op een plateau boven de Spey rivier, in het noordoosten van Schotland.

Een zaak van smaak

Maar liefst 30 jaar lang rijpte The Macallan whisky op Amerikaanse en Europese eikenhouten vaten. Het bottelen van de exclusieve single malt vormt het hoogtepunt van deze opmerkelijke tocht. Schotse traditie en ambacht op z’n best met rijkelijk complexe smaaktonen om langzaam te savoureren. Ideaal met een ijsblokje of een druppel water. Gecreëerd met een passie voor kwaliteit en het nodige vakmanschap maakt van The Macallan Double Cask 30YO het ultieme geschenk. Of om mooi zelf te bewaren als uitzonderlijk collector’s item.

Vaten vol vakmanschap

The Macallan Double Cask 30YO bezit een buitengewoon smaakpalet. De Amerikaanse ex-sherryvaten voegen een delicate vanilletoets toe, terwijl de Europese eik zorgt voor een subtiele kruidigheid. Samen vormen ze een perfect huwelijk wat resulteert in een whisky met een zoetere, warmere smaak en karakter. Bovendien worden de vaten met de hand geselecteerd door de Master of Wood en moeten ze voldoen aan de veeleisende specificaties van The Macallan Whisky Mastery Team.

Prestige op Amerikaanse en Europese eikenhouten vaten

De Double Cask serie getuigt van groot connaisseurschap. Het uitmuntende houtbeheer van The Macallan zorgt voor de perfecte balans van smaken en aroma’s. Nieuw, Amerikaans eikenhout reist duizenden kilometers naar Spanje waar de vaten worden bewerkt en met sherry gekruid. Dan wordt de whisky harmonieus verenigd met single malt gerijpt in premium Europese met sherry gekruide eiken vaten. Deze buitengewone fusie beloont de whisky met een vleugje vanille en een subtiele kruidigheid. The best of both worlds.

Collab met McCurry

“To go beyond the ordinary, you have to go to extraordinary lengths.” The Macallan geniet van een nauwe, creatieve samenwerking met Steve McCurry, een van ’s werelds bekendste fotografen. In 2018 bundelden de twee voor het eerst hun krachten, wat ontsproot in een reeks prachtige foto’s. De beelden onthullen zowel het meesterwerk van McCurry als de nieuwe merkidentiteit van The Macallan. Een hemelse samenwerking. Samen met zijn fototoestel reisde McCurry mee met The Macallan eikenhouten vaten: van de bossen in Amerika en Europa, via de Bodegas van Spanje tot in de distilleerderij in Speyside, Schotland. Bekijk hier het fascinerende Double Cask verhaal.