Unieke feestrecepten met Wycam’s confiserie

De snoepblikken van Wycam’s zijn al jarenlang een vaste waarde in iedere snoepkast. De bollen zijn gekend als een lekkere guilty pleasure voor ieders smaak. Maar wist je dat je met de traditionele en authentiek Belgische Wycam’s confiserie ook heerlijke gerechten op tafel tovert? De bollen met verschillende smaken (munt-, koffie-, boter-, fruit- en borstbollen) lenen zich tot verrukkelijke bereidingen. Kaasaffineur Frédéric Van Tricht, mixologist Hannah Van Ongevalle en patissiers Toon De Klerck en Valériane Gréban lieten hun creativiteit erop los en komen met 4 overheerlijke Wycam’s recepten, ideaal voor jouw feestmenu!

Puur Belgische Wycam’s Confiserie

Wycam’s zorgt al sinds 1946 voor heerlijk hard suikerwerk op ambachtelijke wijze. De borstbollen zagen het licht op de stoof van Camille Wyckmans. Doorheen de jaren vervoegden ook de heerlijke boterbollen, fruitbollen, koffiebollen en muntbollen de Wycam’s familie. Tot op vandaag wordt de Wycam’s traditie in ere gehouden, mét respect voor de authentieke recepten. En de alom bekende blikken, die gebruiken ze nog steeds.

Het geheime ingrediënt Wycam’s

De oer-Belgische Wycam’s bollen zijn al generaties gekend. Vier Belgische topchefs werden getriggerd door de authentieke smaken en wilden ze graag integreren in een van hun gerechten. De bollen werden gesmolten, fijngemalen of op de manier die de chefs het wilden herleid tot een nieuw ‘secret ingrediënt’. Zo ontstonden volledig nieuwe bereidingen en enkele klassiekers met een Belgische twist. Verras je gasten en zet er eentje of enkele op je feestmenu, ze zullen er zeker van smullen!

De chefs en hun creaties

Mixologist Hannah Van Ongevalle (Knokke), ook wel gekend van cocktailbar ‘The Pharmacy’ of als host op njam!, viel voor de frisse smaak van Wycam’s muntbollen. Haar ‘Wycam’s Winter Punch’ met o.a. rode vermouth en donkere rum houdt je gegarandeerd warm tijdens de koude eindejaarsdagen.

Kaasaffineur Frédéric Van Tricht (Antwerpen) van Kaasaffineurs van Tricht ging aan de slag met de klassieker der klassiekers: de borstbollen. “De smaak van borstbollen ademt voor mij pure nostalgie. Ik zag die perfect blenden met een zachte geitenkaas. De combinatie van beide zal iedere gastronomische liefhebber verrassen en bekoren”, aldus Van Tricht.

Sterrenbakker en patissier Toon De Klerck (Sint-Niklaas) was een tijdlang chef-patissier bij 3-sterrenrestaurant Hof van Cleve en heeft nu zijn eigen ambachtelijke bakkerij in Sint-Niklaas. Hij ging voor een upgrade van waarschijnlijk een van de populairste desserten uit de Italiaanse keuken: een Wycam’s Panna Cotta. Hiervoor smolt hij de heerlijke koffiebollen.

Ook Valériane Gréban (Hannut), patissier en finaliste van Meilleur Pâtissier 7 op RTL, liet zich verleiden door de zacht zoete smaak van koffie en mokka. Zij verwerkte de koffiebollen in overheerlijke amandelkoekjes.

Alle recepten vind je op www.wycams.be/recepten.