Vleesvervangers met lokale groenten

De consument wil weten wat hij eet en houdt van herkenbare ingrediënten. Dat is soms een uitdaging bij vleesvervangers die zijn gemaakt uit verschillende soorten plantaardige eiwitten. Greenway, de Belgische pionier in plantaardige voeding met meer dan 25 jaar ervaring, wil consumenten, waaronder vleesliefhebbers en flexitariërs, naar het veggie schap lokken met aantrekkelijke, gezonde en vernieuwende alternatieven voor vlees die herkenbaar en gemakkelijk klaar te maken zijn. Daarom lanceert het merk vandaag twee innoverende producten met in de hoofdrol lokaal geteelde groenten: saucisse op basis van bloemkool en cordon bleu met knolselder.

Plantaardige en lokale voeding is niet meer weg te denken

​Het consumentengedrag en de consumptievoorkeuren van de Belgen is in volle transitie. Uit onderzoek blijkt dat Belgen belang hechten aan plantaardige, gezonde en lokale voeding. Met 62% die gezonde voeding belangrijk vindt, staan de Vlaming op kop, gevolgd door Wallonië met 59% en Brussel met 52%. Wallonië is dan weer koploper met 39% als het gaat om lokale geteelde groenten, daarna volgt Vlaanderen (32%) en Brussel (31%).

De Belgen houden dus van lokale producten waarvan ze de oorsprong kennen. Opvallend is dat Brussel de meeste vegetariërs (20%) en vegans (7%) telt in vergelijking tot Vlaanderen en Wallonië. Vandaag definieert 24% van de Belgische consumenten zich als flexitariër. Greenway houdt deze trends nauwlettend in het oog en beantwoordt met ​ zijn nieuwe productaanbod aan de veranderende behoeften van de consument.

Innoverende producten met Belgische groenten ​

​Greenway speelt al een tijdje in op die lokale trend. Zo vind je van het merk al onder andere plantaardigeboomstammetjes en chipolata’s in de rayons. Deze producten worden dagvers bereid en kan je thuis invriezen voor later. Het merk breidt zijn assortiment nu verder uit met producten die lokale groenten de hoofdrol geven.

Enerzijds stelt Greenway haar saucisse met bloemkool voor, een lekkere sappige worst met als basisgroente bloemkool, ideaal voor op de barbecue of als aperitiefhapje. De bloemkool is een van de populairste koolsoorten in ons land en nog beter: de bloemkool die Greenway gebruikt, groeit op onze Belgische velden. Anderzijds introduceert Greenway haar cordon bleu met knolselder, die bestaat naast knolselder uit smeuige kaassaus op basis van aardappel en plantaardige baconblokjes.

Beide nieuwe Greenway producten zijn een gezond alternatief voor vlees, met een nutriscore A en boordevol groenten. Net zoals alle andere producten van Greenway, zijn beide producten volledig CO2-neutraal. De worst en cordon bleu worden verpakt in de nieuwe PET-schalen die voor 80% bestaan uit gerecycleerd materiaal. ​ Duurzaam en eco-friendly dus! Beide producten zijn vanaf nu beschikbaar in elke Delhaize en Carrefour van België.