WHOOwine, altijd lekkere wijn in huis

Geen stress meer bij het kiezen van wijn en nooit meer ‘chateau migraine’. Met de WHOOwine boxen wordt een selectie van drie lekkere wijnen van unieke wijnmakers zorgvuldig voor jou uitgekozen en bij je thuis geleverd. Bovendien omvatten de boxen alles om je de totaalbeleving, zoals bij een bezoek aan een wijndomein, te geven: advies in mensentaal van je persoonlijke sommelier Lucia, informatie over het wijndomein, interessante wijnweetjes en nog zoveel meer! Je hoeft dus zelf geen enkele moeite meer te doen. Gewoon in je zetel hangen of gezellig tafelen met vrienden… en de flessen ontkurken!

Wat het geheime recept van WHOOwine is? Het staat voor (h)eerlijke wijn gemaakt door authentieke wijnmakers, met betere druiven, zonder gebruik van bewaarmiddelen of tussenpersonen. Er wordt enkel samengewerkt met wijnmakers die lucia persoonlijk kent en die ambachtelijk en met respect voor de natuur werken, ver weg van schadelijke sproeistoffen, grote hoeveelheden sulfieten en smaak- en kleurstoffen.

WHOOwine is ontstaan uit de passie en liefde voor wijn die oprichtster en sommelier Lucia Buysschaert als rode draad door haar leven ziet lopen. Ze is afkomstig van Deerlijk maar thuis in Duitsland, Italië en Frankrijk waar ze overal woonde. Voor haar is thuis waar de wijn is. Na haar jarenlange ervaring als adviseur in de wijnwereld is ze klaar om die ervaring direct tot bij de wijnliefhebbers te brengen. Met WHOOwine deelt ze haar passie voor wijn en authentieke wijnmakers en wil ze levensgenieters samenbrengen.

3 wijnen, 1 wijndomein, 1 prachtige box

Lucia kiest telkens drie heerlijke flessen wijn van één Europees wijndomein voor je uit. Welke flessen dit zijn hangt af van het seizoen. Je kiest op de website welke formule voor jou het best past – om de 1, 2 of 3 maanden – en betaalt €45 per box. Indien je je voor een jaar abonneert, geniet je van 5% WHOO!korting en wie een keertje een box wil uittesten betaalt €50. Er is een 100% tevredenheidsgarantie en je favoriete wijn kan je nabestellen met een mooie korting. Levering kan in heel België. Als extra service en om de persoonlijke touch te benadrukken, kan je Lucia via Whatsapp al jouw extra vragen over de wijnen stellen.

WHOOwine for who?

WHOOwine is er voor de wijnliefhebbers die advies willen bij het uitkiezen van wijn maar ook als niet-wijnliefhebber kan je er terecht. De boxen komen namelijk in een mooi ontworpen box die ideaal is als wijngeschenk voor je vrienden, familie, collega’s… noem maar op! Zelfs als echte wijnkenner kan je beroep doen op WHOOwine voor het ontdekken van nieuwe kwalitatieve, authentieke wijnhuizen en wijnen. De box bevat naast de flessen het verhaal van de wijnmaker en enkele interessante wijnweetjes, waar je mee kunt uitpakken bij je gasten. Aan elk detail is gedacht. Zo is het mooie papier dat in de box zit het ideale materiaal om je fles in te verpakken als geschenk. Ook kan je er leuke fun facts ontdekken:

Wist je dat je ongeveer 1,2 kg of 10 druiventrossen nodig hebt voor 1 fles wijn (0,75 cl)?

Wist je dat je wijnglazen nooit ondersteboven in de kast mag zetten? De geur van de kast – hoe proper ook – trekt in het glas en beïnvloedt de smaak van de wijn.

Kortom, WHOOwine biedt je een totaalbeleving zoals op het wijndomein. Het doel van Lucia is om het verhaal van de wijnmaker tot bij je thuis te brengen en in ‘mensentaal’ te vertellen hoe een simpele druif omgetoverd wordt tot de meest magische wijn. Het is een boodschap van liefde en kwaliteit en dat proef je. Verder kan je op de website terecht voor foodpairing tips om de ideale balans te ontdekken tussen wijn en gerecht zodat de smaakbeleving nog intenser wordt.

Elke maand een nieuw wijndomein

Lucia kiest elk wijndomein waarmee ze samenwerkt zorgvuldig uit en brengt op die manier telkens nieuwe producten op de Belgische markt. Wat terugkomt in de verhalen van de wijnmakers is hun respect voor de natuur en hun passie en liefde voor wijn. Elke maand wordt er een nieuwe wijnmaker aan het assortiment toegevoegd, aan variatie dus geen tekort! De eerste drie zijn alvast erg veelbelovend.

Het eerste wijndomein is Savary de Beauregard in de regio van Languedoc, Zuid-Frankrijk. In de stad Montegnac zet Christophe Savary de Beauregard familietraditie verder en produceert elegante, evenwichtige en pittige wijnen. Vijf generaties wijnbouwers hebben in de streek het landgoed van 41 hectare ontwikkeld en behouden in de puurste architectuurtraditie van de Languedoc. Christophe houdt van puur natuur en gaat in het wijndomein aan de slag met simpele technieken. Geen technische hoogstandjes om de smaken te beïnvloeden maar een klassieke methode voor wijnen met veel diepgang. De wijnen van Christophe zijn een echte primeur op Belgische wijnmarkt.

Bij familiedomein Mesquida Mora staat alles in teken van de recuperatie van Mallorcaanse druivensoorten en het vruchtbaar houden van de grond voor de komende generaties. Bàrbara Mesquida Mora nam deze waarden over van haar grootvader die in 1945 het domein uit de grond heeft gestampt. Bàrbara’s aanpak is om de wijngaard helemaal zelf biodynamisch te onderhouden. Dit betekent dat men de invloed van kosmische krachen en cycli gebruikt en er gelet wordt op het evenwicht van de vier natuurelementen: vuur, lucht, water en aarde. De zon- en maanstanden bepalen bijvoorbeeld de oogst- en snoeiwerkzaamheden. Verder bewerkt ze de aarde enkel met natuurlijke producten. Al deze technieken helpen hen om druiven van de hoogste kwaliteit te oogsten.

Voor het laatste wijnhuis Franco Conterno nemen we je mee naar de heuvels van de Langhe wijnstreek in Piemonte, Italië waar Lucia zelf 5 jaar woonde. Het is een gecerticifeerde, biologische boederij die natuurlijke teelt hoog in het vaandel draagt. De bodem uit zand, slib en klei, het buitengewoon microklimaat en de uitstekende ligging op een hoogte van 250 tot 400 meter maakt het mogelijk om wijnen te maken met unieke en waardevolle kenmerken.

In de wijnshop op de website kan je iedere soort wijn ook in dozen van 6 flessen nabestellen.