Zelf getest: Air Up

Het smaakloze kraantjeswater beu? Air Up komt met de oplossing. De Duitse startup lanceerde een speciale drinkbus met geurpods. Zo kan je je vers water toch een smaak geven weliswaar via een natuurlijke geur. Een leuke motivatie om nog meer water te drinken. Wij mochten de Air Up testen.

Uitgebreid assortiment

De starter set bestaat uit een drinkfles en twee geurpods: limoen en sinaasappel – passievrucht. Daarnaast zijn er uiteraard nog heel wat andere smaken. Denk maar aan cola, mandarijn, koffie, komkommer, wildberry, … De geurpods zijn in sets van drie beschikbaar en elke pod is bruikbaar voor vijf liter water. De geurpods zijn 100% recycleerbaar en de aroma’s zijn 100% natuurlijk.

Gemakkelijk in gebruik

De drinkbus van 650ml kan je helemaal vullen met water. Daarna kan je het rietje inbrengen en daarop de geurpod. Even op het rietje zuigen en magic. Tijdens het drinken van het water neem je ook de geur op van je pod waardoor het lijkt alsof je water een smaakje heeft gekregen. Je hersenen en zintuigen worden als het ware bedrogen. Je kan de fles ongeveer 8 keer vullen per geurpod. Als je de fles drie keer hebt gevuld zit je dus al aan 2 liter water. Water drinken was nog nooit zo leuk!

Duurzaam alternatief

De 28-jarige productontwikkelaarster Lena Jüngst, tevens oprichter van Air Up, vertelt: “We willen het overmatige gebruik van suiker in de vorm van frisdrank verminderen en tegelijkertijd plastic en CO2-uitstoot besparen.” Ook wil Air Up het drinken van water stimuleren als dé manier om beter voor ons lichaam te zorgen. Niet alleen gezondheid, ook duurzaamheid is voor hen een belangrijke topic. De hervulbare drinkfles heeft 25 tot 50 keer minder plastic nodig dan een liter smaakdrankjes. Tegelijkertijd vermindert het ook CO2-uitstoot doordat het aanschaffen van flesjes frisdrank verleden tijd is.