Zelf getest !!! ROCKHOPPER rum

ROCKHOPPER rum is een assemblage van 3 verschillende rums uit de Caraïben. Het beste van Panama, Guatemala en de Dominicaanse Republiek kan je terugvinden in een originele fles. Twee rums van 5 jaar en één van 8 jaar. Niet gespiced en niet extra gezoet. “Straight from the barrel”, vertelt Tim Veys, eigenaar en producent van ROCKHOPPER rum. Wij mochten de ROCKHOPPER rum proeven.

Puur ‘on the rocks’

De visie achter de ROCKHOPPER rum is mensen overtuigen rum opnieuw puur te drinken. Daarom worden bij de fles ook enkele koelsteentjes geleverd die je vooraf niet mag vergeten in te vriezen. Zo vermijd je smeltwater van de ijsblokjes in je rum. Doe daarna een drietal koelsteentjes in een glas en giet er wat ROCKHOPPER rum overheen. Een lekkere en gebalanceerde smaak is het resultaat. Frisheid, punchy met een fruitaroma komt bij ons naar boven bij het degusteren van de rum. Daarnaast is er een lichte smaak van eik en die komt ongetwijfeld van de bourbon vaten.

ROCKHOPPER for president

Uiteraard kan je met rum ook experimenteren in cocktails. Mixologist Vincent Schietse werkte daarom enkele recepten uit. Wij starten met ROCKHOPPER for president. Begin met wat ijs in een shaker te doen. Voeg daarna volgende ingrediënten toe: 45ml ROCKHOPPER rum, 15ml Vermouth, 15ml Cointreau of Triple Sec, 15ml citroensap en een scheutje grenadine. Shake kort en krachtig tot alle ingrediënten goed gekoeld zijn. Serveer in een ‘coupette’ en garneer met een schijfje citroen. Het resultaat is verbluffend. Een zoete sinaasappelsmaak, maar toch met een subtiele zure twist dankzij de citroen. Een frisse aanrader!

Red Eyed Manhattan

Een andere cocktail van de hand van Vincent Schietse is de Red Eyed Manhattan. Start opnieuw met ijs in een shaker te doen. Voor deze cocktail kan je eventueel ook crushed ijs gebruiken. Voeg daarna volgende ingrediënten toe: 45ml ROCKHOPPER rum, 20ml Biermu Vermouth, 20ml Maraschino, 15ml St. Germain en een scheutje Angostura. Daarna goed roeren, maar niet shaken en klaar is kees. Als garnituur kan je een kers gebruiken.

Cuba Libre

Tenslotte wagen we ons ook aan een welbekende Cuba Libre. Voor iedereen heel gemakkelijk te maken. Vul een glas voor de helft met ijsblokjes en voeg 5cl ROCKHOPPER rum en 15cl cola toe. Pers een limoenschijfje uit en voeg het toe aan je Cuba Libre. Met aroma’s van bruine suiker en een beetje cacao is dit zeker een voltreffer bij de zoetekauwen. Te zoet? Voeg dan wat limoen toe. Smakelijk!

Meet me on the rocks, ROCKHOPPER.