Zo serveer je de perfecte Tanqueray and Tonic

Zeg nooit zomaar G&T tegen een T&T. Tanqueray is een Britse klassieker van een gin die zich met zijn herkenbare, kruidige toetsen graag laat drinken als apéro. Maar hoe evenaar je de ‘perfect serve’ van een doorgewinterde cocktailkenner?

De perfecte G&T serveren, dat begint bij uitkiezen van de juiste fles gin. Tanqueray London Dry Gin is al bijna twee eeuwen lang een klassieker onder de kenners — meteen ook de reden waarom zij spreken van een T&T.

Vandaag zet de iconische groene fles de traditie verder, en dat heeft alles te maken met de perfecte balans van botanicals in deze gin. Frisse jeneverbes, pittige koriander, het aroma van engelwortel en de zachte toets van zoethout zijn de basis, maar het zijn hun weloverwogen verhoudingen die Tanqueray incontournable maken in elke bar.

Nu je weet welke gin je moet kiezen, is het een kwestie van aandacht hebben voor de details. Eeuwen savoir-faire verdienen het om mooi geserveerd te worden. Kies een klassiek Copa ballonglas waarin je de ijsblokken lekker hoort tinkelen. Giet er je favoriete tonic bij — Fever Tree is altijd een goed idee — en werk hem af met wat limoen om de zachte citroensmaak van de gin nog beter te laten uitkomen. Et voilà, it’s cocktail o’clock.

Zo serveer je de perfecte T&T

35ml Tanqueray Gin
Fever Tree tonic
Een schijfje plus een partje verse limoen

Vul een Copa glas voor twee-derden met ijs
Leg een schijfje limoen bovenop de ijsblokken
Giet 30ml Tanqueray Gin door het schijfje limoen
Doe hetzelfde met de tonic
Ga met het partje limoen langs de rand van het glas, pers het sap en laat het partje in je glas plonzen
Laat de cocktail ronddraaien in het glas en dien op

Liever met een twist?

Voor wie zijn T&T graag mixt met zon uit het zuiden, is er Tanqueray Flor de Sevilla. Gemaakt met de gulle smaak van Sevilliaanse sinaasappels, dezelfde die Charles Tanqueray in 1830 gebruikte voor zijn originele gin recept. Net zo uitgebalanceerd als de London Dry Gin, maar amberkleurig en bitterzoet, wat van deze variant een perfect aperitief maakt.