1 februari is Change Your Password Day

Regelmatig uw paswoorden veranderen is belangrijk. Dat is de boodschap van de wereldwijde Change Your Password Day op 1 februari. Ook de Belgische identiteitsapp itsme® benadrukt het belang van deze eenvoudige veiligheidsmaatregel.

Zoals u het huis op slot doet als u de deur uitgaat, zo moet u uw online accounts vergrendelen met een sterk wachtwoord. Om veilig te blijven, kan u deze wachtwoorden het best regelmatig vernieuwen. Minstens één keer per jaar, zo luidt de stelregel van Change Your Password Day. Of het nu om uw homebanking, e-mail of sociale media gaat.

Beknibbel niet op de veiligheid van uw digitale activiteiten, dat benadrukt ook itsme® sinds de lancering in mei 2017. De mobiele identiteitsapp heeft van digitale beveiliging haar stokpaardje gemaakt en kreeg onlangs een officiële erkenning van de Belgische overheid. itsme® vervangt al uw digitale kaartlezers, wachtwoorden en tokens door één persoonlijke geheime code van vijf cijfers. De werking is gebaseerd op een combinatie van drie elementen: uw simkaart, smartphone én een geheime code. Met deze formule biedt itsme® het hoogste beveiligingsniveau dat beschikbaar is in België en zelfs in Europa.
Daarom juicht itsme® een initiatief zoals Change Your Password Day toe. De identiteitsapp bouwde zelf ook de voorwaarde in dat u als gebruiker uw geheime code eenmaal per jaar moet wijzigen. Bijvoorbeeld op de dag waarop u uw itsme®-account creëerde. Of op 1 februari!

De procedure is erg eenvoudig. In de itsme®-applicatie opent u gewoon het menu en selecteert u ‘verander mijn itsme®-code’. U voert uw huidige code in en vervolgens de nieuwe (twee keer op rij). Ziezo, u heeft zojuist uw nieuwe 5-cijferige pincode aangemaakt die alleen u kent. itsme® blijft uw online veiligheid verzekeren. En u behoudt op elk moment de controle over uw digitale identiteit