360°-camera voor vloggers en social media

Ricoh Imaging, onderdeel van de Ricoh Company, heeft de Theta SC2 gelanceerd. De SC2 is in de THETA-serie het model voor de enthousiaste 360º-hobbyfotograaf. De camera is eenvoudig te gebruiken, gemakkelijk te bedienen en beschikt over verschillende functies om foto’s en videobeelden vast te leggen in 360 graden. De THETA SC is verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 299,- via de webshop van Ricoh Imaging en bij gespecialiseerde camerawinkels in de Benelux.

Sinds de introductie van de RICOH THETA in 2013 als ’s werelds eerste 360-gradencamera1, is de camera al ingezet voor verschillende visuele doeleinden. Door de snelle groei van de Virtual Reality-markt, het toenemende aantal sociale mediadiensten die compatibel zijn met 360°-beelden en de groeiende vraag naar 360°-afbeeldingen in de zakelijke markt, is 360°-fotografie steeds relevanter geworden.

Makkelijk in gebruik

De RICOH THETA SC2 is eenvoudig te gebruiken en heeft een compacte, lichtgewicht body en is perfect voor de 360°-fotografieliefhebber. De camera schiet 14 megapixels-foto’s en video’s met 30 frames per seconde in 4K-kwaliteit (3840 x 1920 pixels).

De SC2 heeft vele verschillende opnamemodi, waaronder de ‘Face’-modus, die menselijke gezichten herkent en de huid gladder maakt, en de ‘Night View’-modus voor opnamen na zonsondergang. Dankzij de ruime keuze aan automatische instellingen is de camera door iedere fotograaf te gebruiken, ook zonder al te veel kennis of ervaring. Dit maakt de SC2 uitermate geschikt voor consumenten die nog geen of weinig ervaring hebben met 360°-fotografie.

Display met OLED-scherm

De camera beschikt over een OLED-display in het onderste gedeelte van de behuizing, waarmee in één oogopslag een scala aan informatie, zoals instellingsmodus en resterende batterijcapaciteit, zichtbaar zijn.

Geschikt voor live vloggen

Net als de voorgaande Theta-camera’s kan de SC2 gebruikt worden als live vlogcamera. Ook zit er een een nieuwe knop op waarmee de gebruiker in één klik naar de zelfontspanner-modus kan schakelen en waardoor de camera eenvoudiger gebruikt kan worden, ook zonder smartphone. De camera is een instapmodel 360°-camera perfecte voor iedereen die graag foto’s en video’s deelt op sociale media.

Frisse kleuren

De SC2 line-up bestaat vier verschillende frisse kleuren: roze, blauw, beige en wit. De THETA SC is nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 299,- via de webshop van Ricoh Imaging en bij gespecialiseerde camerawinkels in de Benelux.