Acer onthult Planet9: nieuwe generatie e-sports-platform

Acer onthulde tijdens de internationale next@acer-persconferentie Planet9, een nieuwe generatie e-sports-platform. Planet9 is een open community waarin gamers hun team kunnen creëren, hun vaardigheden kunnen verbeteren en andere teams kunnen uitdagen voor de overwinning. Planet9 bevindt zich op dit moment in gesloten bèta. De open bèta start op 30 januari 2020.

“Planet9 is de nieuwe generatie e-sports-platform en speelt in op de wensen van competitieve en casual gamers om e-sports naar een hoger niveau te tillen en deel te nemen aan e-sports op amateurniveau”, aldus Andrew Chuang, General Manager, Esports Services, IT Products Business, Acer Inc. “Planet9 profiteert van de ervaring van Acer op het gebied van hardware, software en diensten en biedt waardevolle inzichten om de game-ervaring overal ter wereld te optimaliseren.”

Planet9 maakt e-sports toegankelijk voor amateurs en casual gamers die graag willen deelnemen en biedt ze de kans om te leren van de professionals, hun sterke en zwakke punten te ontdekken, contact te leggen met andere gamers in de community en deel te nemen aan online toernooien.

Stel je team samen

De community-functies vormen het fundament van Planet9. Gamers kunnen kennis maken met gelijkgestemden en zich verenigen. Ze kunnen vrienden toevoegen, mensen volgen die ze interessant vinden en aanbevelingen ontvangen voor tegenstanders op basis van gespeelde games en aanvullende vaardigheden. Teams kunnen gebruikmaken van functies zoals een chatroom en het delen van speltactieken, waardoor de groep een band op kan bouwen en van elkaar kan leren.