AVM FRITZ!Box 7530 AX

Supersnel streamen in 4K, videobellen, downloaden en meer: allemaal geen probleem met de FRITZ!Box 7530 AX van AVM. Deze nieuwe veelzijdige router met Wi-Fi 6 helpt je aan een snel en stabiel thuisnetwerk dat aan al je eisen voldoet – of het nu voor thuiswerken, gezinsgebruik of andere toepassingen is.

De FRITZ!Box 7530 AX is uitgerust met de innovatieve Wi-Fi 6-standaard en zorgt voor een supersnel en stabiel thuisnetwerk. De innovatie van Wi-Fi 6 zit hem in dat de standaard sneller, efficiënter en betrouwbaarder is dan zijn voorgangers. En dat betekent dat je zonder problemen gebruikmaakt van meerdere parallelle 4K-streams, videobellen, downloaden en verschillende cloudtoepassingen, zoals cloudgaming. Bovendien is de router voorzien van toekomstbestendige VDSL supervectoring 35b, waarmee je internetsnelheden bereikt tot wel 300 Mbit/s. Om het plaatje compleet te maken, heeft de nieuwe FRITZ!Box gigabit-LAN-, WAN- en USB-aansluitingen, én een VoIP-telefooncentrale met DECT-basisstation en aansluiting voor een analoge telefoon.

Krachtige ondersteuning voor een netwerk met veel Wi-Fi-apparaten

De Wi-Fi 6-standaard houdt rekening met het toenemende aantal Wi-Fi-apparaten in elk huishouden. Ook het gelijktijdig gebruik hiervan – of het nu gaat om thuiswerken, gezins- of kantoorgebruik. Om die vele parallelle toepassingen te faciliteren, is er een totale bandbreedte beschikbaar van 1.800 Mbit/s in de 5 GHz-frequentieband, en 600 Mbit/s in de 2,4 GHz-band.

Een ware Mesh Master die voldoet aan de hoogste eisen

Als Mesh-Wi-Fi-centrale is de FRITZ!Box 7530 AX voorbereid op de hoogste eisen in het thuisnetwerk. En daarvan profiteren alle mobiele apparaten in het netwerk: van smartphones en notebooks tot de allernieuwste smart-tv’s. De FRITZ!Box fungeert daarbij als ware Mesh Master en zorgt voor Mesh Wi-Fi Steering. Daarbij stuurt de router alle andere toegangspunten aan, zodat de in het thuisnetwerk gebruikte Wi-Fi-apparaten altijd zijn verbonden met het toegangspunt met de beste verbinding.

Multimediafuncties met voor ieder wat wils

De FRITZ!Box 7530 AX brengt aangesloten USB-opslagmedia, online opslag en de daarop opgeslagen gegevens naar het thuisnetwerk. Met de geïntegreerde mediaserver met NAS-koppeling toon je opgeslagen films, muziek en foto’s via een tablet of smartphone eenvoudig op een smart-tv of laptop naar keuze. De FRITZ!Box vormt zo een krachtig platform voor multimediatoepassingen zoals IPTV, video on demand of streamen. Daarnaast biedt de FRITZ!Box 7530 AX de bekende telefonie- en smarthome functies. Al die functies verbruiken overigens geen grote hoeveelheden energie: met zijn geautomatiseerde ecomodus-functies en 6 watt in standby-modus is de FRITZ!Box 7530 AX zeer energiezuinig.