Baanbrekende fotografie met de Huawei P30 serie

Huawei Consumer Business Group (BG) onthulde de Huawei P30 en Huawei P30 Pro in Parijs. De nieuwe line-up is ongeëvenaard en bevat de meest geavanceerde camera-smartphones van de technologiespeler tot nu toe. De smartphone legt het vuur aan de schenen van professionele camera’s met de innovatieve Huawei SuperSpectrum-sensor, Huawei SuperZoom-lens, de nieuwe Time of Flight (TOF)-camera en nog betere OIS- en AIS-beeldstabilisatietechnologie. Met de P30 of P30 Pro maken gebruikers in alle scenario’s ongelooflijke foto’s en video’s. De smartphones zijn per direct bestelbaar en beschikbaar in België en Luxemburg sinds 29 maart voor een adviesprijs van € 749 (P30), € 999 (P30 Pro met 8GB/RAM en 128GB opslag) en € 1,049 (P30 Pro met 8GB/RAM en 256GB opslag). Fans van het eerste uur kunnen profiteren van het lanceringsaanbod via www.huaweipromotions.be

De regels van fotografie herschreven

De Huawei P30 verlegt de grenzen van wat mensen mogelijk achten van smartphonefotografie. De P30 Pro behaalde recordhoge DxOMark-scores zowel op vlak van fotografie als videografie. Het toestel is uitgerust met een nieuw Leica Quad Camera-systeem dat bestaat uit een 40MP lens met Huawei SuperSpectrum-sensor, een 20MP ultragroothoeklens, een 8MP telelens en een Huawei Time-of-Flight (TOF)-camera. De 32MP frontcamera tilt selfies naar een hoger niveau.

De 1/1.7-inch Huawei SuperSpectrum-sensor capteert het licht op een nieuwe, baanbrekende manier. De RYYB SuperSpectrum-sensor wijkt af van de traditionele RGBG Bayer-filter: groene pixels werden vervangen door gele pixels. Doordat die veel meer licht doorlaten, maken ze een hogere maximum ISO-waarde mogelijk. Respectievelijk gaat het om een maximumwaarde van 204.800 en 409.600 in de P30 en de P30 Pro. Met deze fundamentele verschuiving in sensortechnologie, en het gebruik van grotere pixels, levert Huawei buitengewone fotografie- en videografie-ervaringen over een breed scala aan scenario’s en lichtomstandigheden.

Professionele camera’s uitgedaagd

De f/1.6 diafragmasensor levert ongelooflijke groothoekbeelden waarmee fotografieliefhebbers nog meer van de wereld kunnen vastleggen met hun smartphone. De combinatie van de RYYB-sensor en Huawei AIS + OIS in de Huawei P30 Pro garandeert nog helderdere beelden in elk licht, ook ‘s nachts. Zelfs foto’s die uit de losse pols worden getrokken terwijl het donker is, behouden zo nog meer scherpte en details.

De Huawei SuperZoom-lens brengt de actie nog dichterbij dankzij een ingenieus design. Het periscoop ontwerp van de SuperZoom maakt een 5x optische zoom mogelijk zonder kwaliteitsverlies. Daarnaast is er ook een 10x hybrid zoom en een indrukwekkende 50x digitale zoom. Een prisma-element in de telelens buigt het licht in een rechte hoek zodat de brandpuntsafstand maximaal is en de camerahoogte minimaal; op die manier wordt het design van de smartphone niet verstoord.

Uniek voor de Huawei P30 Pro is de Huawei Time-of-Flight (TOF)-camera. Die neemt ook de diepte in het beeld waar. De camera gebruikt vervolgens die scherptediepte-informatie om nog nauwkeurigere beeldsegmentatie te kunnen leveren. Dankzij die nauwkeurige afstandsmeting kunnen verschillende niveaus van bokeh, de onscherpe achtergrond in bijvoorbeeld portretfoto’s, gesimuleerd worden. Hierdoor krijg je een veel natuurlijkere overgang van een onderwerp in zijn omgeving.

De Huawei AI HDR+ combineert verschillende foto’s die snel na elkaar gemaakt worden om één beeld te creëren met optimale belichting. Denk bijvoorbeeld aan een selfie waarbij je gezicht normaal donker zou zijn omdat de foto in tegenlicht gemaakt wordt. De Super Portrait-modus legt dan weer de kleinste details vast, tot en met bijvoorbeeld de haarlokken die langs het gezicht waaien. De modus combineert diepte-informatie, 4-in-1 pixel binning en gepatenteerde algoritmen om portretten naar een hoger niveau te tillen.

Nieuwe standaard in smartphonevideografie

De nieuwe cameraset-up biedt ook oneindig veel filmische mogelijkheden. Met een rijke rist aan videofuncties luidt de Huawei P30-serie een nieuw tijdperk in van smartphonevideo’s met studiokwaliteit. De Huawei SuperSpectrum-sensor maakt spectaculaire opnamen mogelijk met weinig omgevingslicht. Daardoor worden ook nachtscènes of opnames in het donker glashelder weergegeven.

Huawei AIS en OIS ondersteunen ook stabilisatie bij alle opnames – inclusief 4K-video’s met 60 fps – waardoor iedere opname schokvrij in beeld wordt gebracht. De SuperZoom-lens op zijn beurt maakt scherpe close-ups mogelijk. AI Movie Editor identificeert automatisch actiemomenten en geeft gebruikers de juiste tools om eenvoudig achtergrondmuziek en speciale effecten, zoals time-lapse of slow motion, toe te voegen aan video’s. Ideaal om die video voor vrienden en familie nog net iets leuker te maken.

Twee is beter dan één. De toonaangevende Huawei Dual-View voegt een hele nieuwe dimensie toe aan video’s. Met de Huawei P30-serie smartphones kan je de twee cameralenzen op de achterzijde tegelijkertijd gebruiken om twee video’s simultaan op te nemen. In de Dual-view kun je tegelijkertijd een ultragroothoek en een zoomshot nemen – waarbij het panorama aan de rechterkant van het scherm verschijnt en de close-up aan de linkerkant. Dat maakt een totaal nieuwe beleving van panoramische video’s mogelijk.

Prachtig ontwerp

De P30-serie bouwt voort op de toonaangevende looks van de P-serie en blijft trouw aan haar strakke en symmetrische esthetiek. De 6,1 inch Huawei P30 en 6,47 inch Huawei P30 Pro zijn in België verkrijgbaar in klassiek zwart en drie nieuwe gradiëntafwerkingen: Breathing Crystal, Aurora en Amber Sunrise. Het FHD+ (2340×1080) Dewdrop-display bevat bovenaan een kleine inkeping, waardoor de schermgrootte gemaximaliseerd wordt.

Innovatie

Innovatie zit in de kern van Huawei’s DNA. Die traditie wordt verdergezet in de Huawei P30-serie. De P30 en P30 Pro zitten boordevol toonaangevende functies op het gebied van kracht, prestaties en efficiëntie:

De P30-serie biedt de ultieme prestaties met de Huawei Kirin 980-processor. De 7nm Kirin 980 met Dual-NPU ondersteunt snellere beeldherkenning.

De vingerafdruksensor zit onder het scherm en garandeert een snelle en veilige identiteitsverificatie. De Huawei P30 Pro beschikt ook over de Huawei Acoustic Display-technologie en introduceert een in-screen maglev-speaker voor een hoogwaardig luidsprekervolume.

De Huawei P-serie draait op EMUI 9.1, dat een Extendable Read-Only File System (EROFS) introduceert dat de leessnelheid aanzienlijk verbetert. Het besturingssysteem ondersteunt ook Huawei Share OneHop voor het naadloos overzetten van bestanden tussen Huawei smartphones en laptops.

Dankzij de 40W Super Charge en duurzame 4200MhA-batterij kom je makkelijk een hele dag door met een volle batterij.

De Huawei P-serie omvat een koelsysteem van grafeenfolie dat op efficiënte en effectieve wijze warmte beheert.

Beschikbaarheden en prijzen

De nieuwe Huawei P30 en Huawei P30 Pro zijn sinds 29 maart beschikbaar in België en Luxemburg voor een adviesprijs van € 749 voor de P30, € 999 voor de P30 Pro met 6GB RAM/128GB-opslag en € 1,049 voor de P30 Pro met 8GB RAM/256GB-opslag.

Huawei biedt ook een interessant lanceringsaanbod voor fans van het eerste uur: wie tot en met 30 april een P30 bestelt krijgt een SONOS One cadeau twv €229. Consumenten die een P30 Pro bestellen, krijgen bovenop de SONOS-speaker ook de Huawei CP60 Wireless Charger cadeau twv €59.