Bang & Olufsen Beosound 1 New York Edition

Bang & Olufsen eert een van ’s werelds grootste steden met de lancering van de Beosound 1 New York Edition; een draagbare, draadloze luidspreker die precisie combineert met minimalistisch design. De luidspreker heeft een unieke en prachtige kleurverdeling – van Piano Black tot Natural Aluminium – die bedoeld is om de stijgende energie van de iconische skyline van New York City weer te geven.

Het gepatenteerde proces dat wordt gebruikt om dit kleurverloop te creëren, is uniek voor de Beosound 1 New York Edition en demonstreert de ongeëvenaarde mogelijkheden van de aluminiumfabriek van Bang & Olufsen, die al meer dan een halve eeuw voorop loopt in de aluminiumtechnologie. De geëxtrudeerde aluminium delen zijn gefreesd, gepolijst en geanodiseerd – een elektrochemische behandeling die een duurzaam oxide op het oppervlak van het materiaal vormt. De onderdelen ondergaan vervolgens een tweede ronde van mechanische verwerking, waarbij de oppervlaktespecialisten van Bang & Olufsen zorgvuldig een vloeiend gradiënt effect op het aluminium creëren.

Vanwege het arbeidsintensieve karakter van dit proces van het maken van het verloopoppervlak, worden slechts 1.200 stuks van de Beosound 1 New York Edition geproduceerd. De luidspreker heeft een beperkte oplage.

Een draagbare luidspreker met Google Voice Assistant

Beosound 1 is een draagbaar, draadloos luidsprekersysteem met een geavanceerde 360-graden spreiding van geluid. Het onderscheidende ontwerp wordt gekenmerkt door een iconische aluminium behuizing, die iets boven het oppervlak zweeft, waardoor de basnoten van onderaf kunnen voortkomen. De opening bovenaan de luidspreker bevat een akoestische lens – een kenmerk van Bang & Olufsen – die een gelijkmatig verdeeld sferisch geluidsprofiel creëert. Het wordt geleverd met de ingebouwde Google Assistent, en om ervoor te zorgen dat de luidspreker opdrachten door de muur van geluid van de stuurprogramma’s kan horen, hebben de geluidstechnici van Bang & Olufsen geavanceerde, akoestische echo-onderdrukkingstechnologie en vijf microfoons ingebouwd in de aluminiumstructuur, die voortdurend analyseren welke geluiden uit de luidspreker komen en welke opdrachten van de gebruiker zijn.

Beosound 1 is compatibel met de toonaangevende draadloze streamingtechnologieën – waaronder Google Chromecast, Apple Airplay 2 en Bluetooth – en kan functioneren als een zelfstandige luidspreker of worden geïntegreerd in een multiroom-systeem. Het bevat een ingebouwde oplaadbare batterij met maximaal 12 uur speeltijd.

Prijzen en beschikbaarheid

Beosound 1 New York Edition heeft een verkoopprijs van €1.750 en zal in beperkte hoeveelheden verkrijgbaar zijn bij Bang & Olufsen-winkels en online. Een docking station t.w.v. €150 stelt u in staat om het product met groter gemak op te halen en te verplaatsen en dient als accessoire voor de Beosound 1 New York Edition.