Creatief met fotografie

Zin om ons eigen ‘vlakke land’ op een creatieve manier te (her)ontdekken? België is misschien wel verrassender dan je in eerste instantie denkt. Ter inspiratie geven we zeven tips om jouw vakantie nog mooier vast te leggen.

Summerproof

Maak de tuin of balkon summerproof door sfeerverlichting op te hangen, planten neer te zetten en kaarsjes aan te steken. Ideaal om ‘s avonds tot rust te komen en te genieten van de avondzon.

Tip: De optica van ZEISS T* van de Xperia 1 II smartphone maakt ook bij weinig licht adembenemende foto’s, door de innovatieve 3D iToF-sensor. Zo worden er niet alleen bij daglicht, maar ook ‘s avonds en ‘s nachts scherpe foto’s gemaakt.

Een met de natuur

Belgïe is misschien klein, maar o zo groot en gevarieerd in flora en fauna. Van de kust tot de hoogste top in de Ardennen. Bezoek bijvoorbeeld de Hoge Venen, het Nationaal Park Hoge Kempen of regio Scheldeland. Maak adembenemende foto’s van de planten en dieren die daar leven. Probeer in de vroege ochtend of tegen zonsondergang te gaan. Niet alleen voor de prachtige lichteffecten, maar ook omdat je dan meer kans hebt om wilde dieren te spotten.

Tip: De Xperia 1 II is uitgerust met een super snelle eye-autofocusfunctie − erg handig als je dieren wilt fotograferen die niet lang stil kunnen zitten. Voor het fotograferen van dieren op afstand is de RX10 IV, met ultrasnel autofocussysteem én een groot zoombereik, erg geschikt.

Vlog erop los

Buitenlandse vrienden en familie kunnen deze zomer waarschijnlijk niet worden opgezocht. Geen probleem, hou ze op de hoogte met vlogs! Hierdoor is iedereen bekend met de laatste nieuwtjes. Goede belichting is hiervoor wel een must. Is de verlichting te fel? Plak dan bakpapier over de lamp voor een zachte glow.

Tips: De α6600 is dé vlogcamera, met het 180° kantelbare scherm, snelle autofocus, constante beeldstabilisatie, hoogwaardige beeldkwaliteit en filmopnamen in 4K HDR. Zelf blijf je altijd scherp in beeld, omdat de camera beschikt over snelle autofocus, realtime tracking en realtime eye-autofocus.

Op culturele ontdekkingsreis

Het SMAK in Gent, het MAS in Antwerpen, Magritte museum, Bozar en Autoworld in Brussel, het Hergé museum (Louvain la Neuve) en openluchtmusea zoals de het Memorial Museum Passchendaele 1917 of Verbeke Foundation (Kemzeke), …op cultureel gebied is er voor ieder wat wils in ons land. De lijst met musea en Belgische topkunstenaars is ellenlang. Kies je favoriete musea en ga op stap! Steeds meer musea zijn bovendien interactief en hebben een aangepaste formule voor de jongste bezoekers. Een familie uitstapje – inclusief een familieportret voor dat beroemde schilderij van Rubens..

Tip: De α5100 beschikt over Wi-Fi- en NFC-connectiviteit, waardoor de overdracht van foto’s of video’s naar Android-smartphones of -tablets een fluitje van een cent is. Foto’s kunnen meteen gedeeld worden op social kanalen.

Terug in de tijd

Een vakantie zou een vakantie niet zijn zonder herinneringen op de halen aan vorige vakanties. Geef hier een leuke twist aan en haal de oude vakantiefoto’s van zolder. Zoek de grappigste foto’s uit en maak ze zo precies mogelijk na – met een hilarische voor en na-foto als eindresultaat. Plezier gegarandeerd!

Tip: De α7 III van Sony zorgt voor minder ruis, meer detail, eye-autofocus, burstopnamen en heeft een natuurlijke kleurweergave. Perfect dus voor allerlei soorten fotografie, waaronder portretten.

Food art

In de vakantie zijn er zeeën van tijd om de mooiste en lekkerste gerechten op tafel te zetten. Het zou zonde zijn om deze culinaire pareltjes op te eten zonder ze eerst vastgelegd te hebben en vervolgens te delen met vrienden en familie. Zo weten vrienden en familie wat ze missen én wordt meteen vastgelegd hoe het gerecht eruit moet zien voor de volgende keer!

Tip: Met het grote zoombereik van de RX100 VI en de snelle autofocus kunnen de kleinste details van een perfect gemaakte maaltijd vastgelegd worden. De α5100 met Wi-Fi- en NFC-connectiviteit maakt het mogelijk om de culinaire creatie meteen te delen op social media.

Op de fiets

België is een wielerland. Niet alleen in de sport, maar je hebt er ook verschillende streken waar het aangenaam fietsen is. Vlak, heuvelachtig, in de bossen of tussen de fruitbomen,… voor elk wat wils. Wat dacht je van de hellingen in de Vlaamse Ardennen, het voor auto’s afgesloten Ter Kamerenbos (Brussel) of ‘door’ het water fietsen in Bokrijk. Er bestaat eveneens een fietspad door de bomen (Hechtel-Eksel). En ook in de steden is het steeds aangenamer om te fietsen. Wat je ook kiest, alle fietsroutes zijn heel goed bewegwijzerd en het is ook allemaal niet ver. Fietsen achter op de auto en je bent weg.

Tip: Met de α7 III van Sony worden zelfs de kleinste details levensecht gereproduceerd, ideaal om foto’s mee te maken van de omgeving op een afstand.