Crosscall STELLAR-X5

Crosscall, de Franse fabrikant van uiterst robuuste en duurzame smartphones en tablets, stelt zijn nieuwe paradepaardje voor: de STELLAR-X5. Het toestel is meteen de eerste telg in de nieuwe STELLAR-productlijn. Het nieuwe gamma is een combinatie van slim design, geavanceerde technologie en hoge duurzaamheid, waarmee Crosscall zich opwerpt als volwaardig alternatief op de telefoniemarkt voor gebruikers op zoek naar meer verantwoorde mobiele technologie. De STELLAR-X5 speelt op die nieuwe verwachtingen in met de beproefde Crosscall-formule, waarmee het Franse merk zich al van meet af aan van zijn concurrenten onderscheidt. De nieuwe smartphone is overigens het dunste en lichtste toestel dat ooit door Crosscall werd ontworpen, en kan zoals gewoonlijk bogen op 5 jaar fabrieksgarantie en een robuuste en waterdichte behuizing.

STEEDS MEER GEBRUIKERS KIEZEN DUURZAAM

Het aantal consumenten dat anders gaat consumeren blijft continu toenemen. Zo zien we dat smartphonegebruikers tegenwoordig veel langer hetzelfde toestel gebruiken dan enkele jaren geleden: gemiddeld bijna 36 maanden in 2022, tegenover 17 maanden in 2017, zo blijkt uit een Statista-studie. Die verschuiving in het koopgedrag verklaart ook deels waarom de verkoop van smartphones wereldwijd vertraagt. Het budget dat consumenten voor de aankoop van een smartphone uittrekken, is daarentegen wel toegenomen, wat aangeeft dat gebruikers bereid zijn te investeren in kwaliteitsvolle toestellen die minder snel aan vervanging toe zijn. Bovendien blijkt uit een studie van het Franse agentschap voor ecologische transitie ADEME dat de voorkeur van 79 % van de Fransen uitgaat naar meer verantwoorde producten. 

Crosscall speelt al sinds 2009 in op die paradigmaverschuiving, met producten die specifiek ontwikkeld worden om langer mee te gaan. Het bedrijf uit Aix-en-Provence biedt smartphones, tablets en een waaier aan bijhorende accessoires en professionele uitrustingen aan waar de gebruikers in alle omstandigheden op kunnen rekenen. Inmiddels wisten de Crosscall-terminals al meer dan 4 miljoen gebruikers te overtuigen, van sportievelingen tot professionals op het terrein. Zo mag het bedrijf sinds 2021 zelfs de mobiele toestellen leveren voor de Franse ordehandhavers.

STELLAR, DE NIEUWE PRODUCTLIJN VAN CROSSCALL

Crosscall lanceert een gloednieuwe productlijn: STELLAR. De STELLAR-toestellen palmen een positie tussen de bestaande productlijnen van het merk in, met name het CORE-gamma voor professionals op het terrein, veiligheidsdiensten en defensie, en het ACTION-gamma op maat van sportievelingen. Met het STELLAR-gamma richt Crosscall zich dus tot een breder publiek dat op zoek is naar een meer verantwoorde en duurzamere smartphone. De STELLAR-toestellen zijn ook perfect geschikt voor bedrijven die – met het oog op duurzaam ondernemerschap – de voorkeur geven aan performante en duurzame smartphones.

De STELLAR-X5 is de eerste smartphone in dit nieuwe gamma. Het toestel speelt op die nieuwe verwachtingen van gebruikers in met de beproefde Crosscall-formule, waarmee het Franse merk zich al van meet af aan van zijn concurrenten onderscheidt