De HUAWEI P40-serie met krachtige camera

Huawei Consumer Business Group (BG) lanceert de HUAWEI P40 Pro+, de HUAWEI P40 Pro en de Huawei P40. De nieuwe flagship smartphones met geavanceerd design brengen baanbrekende camera-innovaties die de lat van mobiele foto- en videografie radicaal hoger legt. De Huawei P40 Pro en Huawei P40 zijn beschikbaar in België vanaf 7 april voor een aanbevolen verkoopprijs van respectievelijk 999 en 799 euro. Consumenten die een Huawei P40 aankopen voor 31 mei, krijgen als lanceeraanbod een Watch GT2 cadeau. De Huawei P40 Pro+ komt in juni naar ons land.

De HUAWEI P40-serie zet de traditie van de Huawei P-serie verder op het gebied van uitmuntende beeldvorming. De grote F/1.28 sensor heeft een pixelgrootte van 50MP om zoveel mogelijk lichtinval mogelijk te maken voor verbeterde prestaties bij weinig licht. Het verbeterd periscoopontwerp zorgt voor 10X optische zoom. De volledige line-up wordt gevoed door Kirin 990 5G en ondersteunt snelle 5G en Wi-Fi 6 Plus. De geavanceerde hardware zit verpakt in een mooie en compacte behuizing met Huawei’s Quad-curve Overflow Display dat er niet alleen geweldig uitziet, maar ook perfect in de hand ligt.

Ongekend design

De HUAWEI P40 Pro en de HUAWEI P40 Pro+ zijn uitgerust met het HUAWEI Quad-curve Overflow Display. Geïnspireerd door de kunst van beweging neemt het display aan alle vier de zijden een gebogen rand aan, waardoor een vorm ontstaat die doet denken aan water dat net niet over de rand van een infinity pool stroomt. De superdunne bezels en gestroomlijnde ronde hoeken creëren een bijna randloze look die zorgt voor een meeslepende kijkervaring en een ergonomische houvast. De verbeterde in-screen vingerafdrukscanner biedt 30% procent snellere biometrische authenticatie.

De HUAWEI P40 Pro en de HUAWEI P40 zijn in België beschikbaar in ‘Black’ met glanzende afwerking en twee matte glaskleuren – Blush Gold en Silver Frost. De HUAWEI P40 Pro+ is voorzien van een prachtig nanotechnisch keramisch rugpaneel – gebakken en gepolijst voor een duurzame en tijdloze stijl. Dat unieke ontwerp wordt geleverd in twee iconische kleuren: White Ceramic en Black Ceramic.

Super Definition-fotografie, de hele dag door

In de HUAWEI P40-serie is het geavanceerde Ultra Vision Leica-camerasysteem ingebouwd, dat verkrijgbaar is in triple-camera, quad-camera en penta-camera configuraties. De HUAWEI P40 levert ongekende fotografische resultaten met een ultragroothoek-, groothoek- en telelens. De HUAWEI P40 Pro is voorzien van een geüpdatete Leica Quad Camera met een krachtigere Ultra Wide Cine Camera en ToF Camera naast 50x SuperSensing Zoom. De HUAWEI P40 Pro+ toont de consument het ongekende met de SuperZoom opstelling, die 10x optische zoom en 100x digitale zoom ondersteunt.

De HUAWEI Ultra Vision Sensor die in de volledige HUAWEI P40-serie zit, is Huawei’s grootste CMOS sensor ooit. De sensor meet f/1.28 inch diagonaal en ondersteunt pixel binning om een pixelgrootte van 2.44µm en Full Pixel Octa PD AutoFocus te bereiken voor high-speed focus op elk moment van de dag. De HUAWEI XD Fusion Engine integreert en verwerkt op zijn beurt data van verschillende camera’s tegelijk om maximale beeldkwaliteit te bereiken.

De HUAWEI P40 Pro brengt verafgelegen onderwerpen dichtbij met de 5x optische zoom, 10x hybride zoom en 50x digitale zoom. Voor de allereerste keer bevat de HUAWEI P40 pro een RYYB-kleurenfilter om de lichtinval te verbeteren en de kwaliteit van de ingezoomde foto’s te versterken. De HUAWEI P40 Pro+ heeft een 100x SuperZoom Array met een nieuw periscoopontwerp dat het licht vijf keer reflecteert, waardoor het lichtpad met 178 procent wordt uitgebreid om 10x optische zoom te ondersteunen. De optisch gestabiliseerde Ultra Vision Wide Camera en SuperZoom opstelling werken samen met AI om Triple OIS+AIS mogelijk te maken voor een sterk verbeterde foto- en videostabilisatie.

Huidtinten en texturen worden nog waarheidsgetrouwer vastgelegd door een nieuwe Multi-spectrum Colour Temperature Sensor en een AI AWB-algoritme die de kleurnauwkeurigheid met 45 procent verhogen. Diepe leeralgoritmen zorgen voor realtime portretoptimalisaties die de belichting en de details verbeteren. De HUAWEI P40 Pro en de HUAWEI P40 Pro+ beschikken over een 32MP Selfie-camera en een IR Depth Camera die autofocus en bokeh-simulatie ondersteunen voor uitstekende portreteffecten, evenals IR Face Unlock voor een veilige ontgrendeling van het apparaat in eender welk licht. De HUAWEI P40-serie introduceert ook HUAWEI Golden Snap, een nieuwe Gallery-functie die AI gebruikt om de beste frames uit een Moving Picture te selecteren. AI Remove Passerby en AI Remove Reflection verwijderen ongewenste onderwerpen en schitteringen uit het frame, zodat gebruikers hun foto’s achteraf gemakkelijk kunnen verbeteren.

Een krachtige videocamera in zakformaat

De 40MP SuperSensing Cine Camera in de HUAWEI P40 Pro en HUAWEI P40 Pro+ heeft een ultragroothoekobjectief met een focale afstand die overeenkomt met 18mm en een 1/1.54-inch sensor die dezelfde 3:2 aspectratio ondersteunt die in trek is bij full-frame DSLR-camera’s. Pixels op de sensor kunnen individueel worden aangepast voor het vastleggen van lange, korte of normale belichting voor hardware HDR-video’s. De ingebouwde Sedecimpixel Fusion Technology in de camera ondersteunt 16-in-1 pixel binning en produceert 4.48µm superpixels die de lichtgevoeligheid verhogen tot ISO51200 en 7680fps, die Ultra Slow-Motion video-opname mogelijk maken.

De HUAWEI P40-serie ondersteunt real-time bokeh-simulatie voor video’s. Die functie bootst de effecten na van een breed diafragma-objectief en voegt progressieve bokeh toe om het hoofdonderwerp van de opnamen extra in de kijker te plaatsen. De telephoto camera legt zowel hoge resolutie zoombeelden als 4K time-lapse video’s vast. Met Audio Zoom, beschikbaar in de volledige HUAWEI P40-serie, zoomen gebruikers eenvoudig in op een audiobron om het geluid ervan te versterken.

Een geconnecteerde 5G krachtcentrale

De volledige HUAWEI P40-serie wordt aangedreven door Kirin 990 5G die geïntegreerde 5G-connectiviteit levert met de meest uitgebreide 5G-bandondersteuning, robuuste AI-prestaties en energie-efficiëntie. De HUAWEI P40 Pro en de HUAWEI P40 Pro+ zijn voorzien van een 90Hz-paneel dat wordt aangedreven door een verbeterde grafische verwerkingsengine. De HUAWEI P40-serie ondersteunt de 160MHz Wi-Fi 6 Plus-technologie die het mogelijk maakt om gegevens over te dragen met maximaal 2400 Mbps. De toonaangevende 40W draadloze SuperCharge is beschikbaar op de HUAWEI P40 Pro+ voor snel en gemakkelijk opladen. De chipset krijgt de thermische hoofdruimte om uitzonderlijke prestaties te leveren door de geavanceerde koelsystemen die, samen met de 4-in-1 hybride Supercool-oplossing in de HUAWEI P40 Pro+, zorgen voor een exceptioneel koelvermogen.

Het EMUI 10.1 besturingssysteem introduceert een groot aantal nieuwe functies die een beter naadloos AI-leven mogelijk maken. Huawei Share integreert een scala aan cross-device functionaliteiten, waardoor gebruikers niet alleen eenvoudig bestanden kunnen overzetten, makkelijk kunnen connecteren, schermen kunnen delen tussen apparaten en meer.

Multi-screen Collaboration breekt de barrières tussen een Windows PC en een Androidtoestel om de consument een naadloze cross-device ervaring te bieden. Na het tot stand brengen van de verbinding via een intuïtief, one-tap installatieproces, kunnen gebruikers eenvoudig bestanden overzetten tussen de aangesloten apparaten en zelfs meerdere apparaten bedienen vanaf een enkel scherm. Door het delen van randapparatuur kan de smartphone I/O-apparaten van de pc gebruiken zoals ze van nature verbonden waren voor taken zoals video calling. Bestanden die op de smartphone zijn opgeslagen, kunnen ook direct op de pc worden geopend met native pc-apps, zonder dat een voorafgaande overdracht nodig is.

In nauwe samenwerking met wereldwijde ontwikkelaars biedt Huawei een breed scala aan wereldwijde en lokale apps op AppGallery, Huawei’s officiële app marktplaats. In België en Luxemburg kunnen gebruikers ook genieten van een rijke bibliotheek van kwaliteitsvolle entertainmentmedia op HUAWEI Music, waarop voortdurend nieuwigheden van top-content leveranciers worden toegevoegd.

HUAWEI P40 Lite

De HUAWEI P40 Lite vervolledigt de P40 familie en is voorzien van een 6.4 inch HUAWEI Punch FullView display, vijf AI ondersteunde camera’s (vier op de achterzijde en één op de voorzijde). Aan de achterzijde heeft het toestel een 48MP Quad Camera Matrix bestaande uit een 48MP hoofdcamera (f/1.8), 2MP bokeh lens (f/2.4), 2MP macro lens (f/2.4) en een 8MP ultra wijdhoek lens (f/2.4). Met de 16MP Punch Hole selfiecamera, met Supernight Selfie 2.0, maken gebruikers zelfs in het donker de mooiste selfies. De P40 Lite is voorzien van de Kirin 810 chipset en ondersteunt 40W HUAWEI Supercharge waarmee de 4,200mAh batterij in 30 minuten tot 70 procent opgeladen wordt. Het toestel werd in februari aangekondigd.

Prijzen en beschikbaarheid

Vanaf 7 april is de HUAWEI P40 Serie beschikbaar in België (voorlopig enkel online te verkrijgen bij Krëfel, Vandenborre, Fnac en Exellent) en online bij Post in Luxemburg.