Deze apps zijn handig op reis

Schiphol wil in 2019 beste digitale luchthaven ter wereld worden. Om die ambitie waar te maken is de luchthaven continu bezig met nieuwe technologische toepassingen om het reisproces van de passagier zo aangenaam en vlot mogelijk te maken. Schiphol heeft zelf een app om je wegwijs te maken in de luchthaven. We selecteerden 10 andere leuke reisapps die je helpen zowel voor, tijdens als na de afreis.

1.    Schiphol app: Een app die je alles vertelt over je vlucht, belangrijke wijzigingen, en je de weg wijst naar de juiste check-in balie en boarding gate op luchthaven Schiphol. Een parkeerplaats nodig? Die regel je nu ook snel en gemakkelijk vanuit de app.

En er zijn nog meer handige apps voor de passagiers:

2.    XE wisselkoers: Deze app berekent voor jou hoeveel bijvoorbeeld 1390 Vietnamese Dong is in Euro. Zo hoef je daarover tenminste al je hoofd niet meer te breken.

3.    Wiffinty: Wifi op vakantie is niet noodzakelijk maar wel handig! Met Wiffinity ben je overal ter wereld online dankzij een groeiende lijst van publieke netwerken en bijhorende wachtwoorden. Zo moet je nooit meer naar het wachtwoord vragen!

4.    Flush: Voor als de nood het hoogst is…. een toiletvinder! Installeer Flush, zet je GPS aan en vind het dichtstbijzijnde toilet, van de meer dan 190.000 toiletten wereldwijd.

5.    PackPoint: Moeite om je valies te maken, om te kiezen wat je meeneemt op vakantie? Deze app stelt op basis van de lengte van je reis, de weersverwachtingen en activiteiten die je gaat doen een lijst samen van dingen die je zeker moet meenemen.

6.    STAY.COM: Maak je reis nog authentieker door je bestemming te beleven zoals een local. Met hun insider tips ontdek je de beste restaurants, cafés, shops, feestjes en nog veel meer. Van food tot nightlife vind je allerhande tips.

7.    Journi: Deze app is je online reisbuddy, in de vorm van een dagboek voor zowel verhalen als foto’s. Je deelt de mooiste momenten van je reis en maakt je eigen blog met een prachtige lay-out. Je kan je ook laten inspireren door de reisverhalen van anderen.

8.    Douane reizen: Niet zeker of je die kruiden uit een souk in Marrakech wel mag meebrengen naar huis? Deze app vertelt je wat wel en niet toegestaan is.

9.    Splittr: Voor wie met vrienden op reis is en de rekeningen onder elkaar wil verdelen, is dit een must. Deze app rekent uit hoeveel je nog moet en aan wie.

10.    Wolfram sun exposure: Wil je niet als een kreeft terug naar huis? Installeer dan deze app die op basis van je huidtype en je locatie berekent wanneer je je best opnieuw insmeert met zonnecrème en hoelang het zou duren tot je zal verbranden.

11.    Jetlag genie: Met deze app kom je uitgerust aan op je bestemming want op basis van vluchtinformatie en je slaappatroon zegt hij wanneer je best wakker blijft, wanneer je moet proberen te slapen, wanneer je in het licht of het donker moet zitten en wanneer je best de klok kunt verzetten.