Garmin Edge Explore 2

Garmin onthult de Edge® Explore 2 en Edge® Explore 2 Power Mount Bundle, betrouwbare en gebruiksvriendelijke fiets GPS-toestellen die recreatieve- en eBike fietsers begeleiden op hun volgende avontuur. De Edge Explore 2-serie heeft een batterijlevensduur van 16 uur bij intensief gebruik en 24 uur in de energiebesparende modus en is voorzien van specifieke kaarten waarmee fietsers populaire wegen en paden, drukbezochte gebieden en populaire bezienswaardigheden kunnen visualiseren. Dit doen ze allemaal vanaf een zeer reactief, makkelijk leesbaar 3-inch touchscreen. Bovendien kunnen e-bikers met de nieuwe Edge Power Mount1, verkrijgbaar met de Edge Explore 2 Power, hun Edge GPS permanent van stroom te voorzien.

Een nieuwe wereld gaat open voor fietsliefhebbers

Waar je volgende avontuur je ook brengt, de Edge Explore 2-serie helpt je op koers te blijven:

Bestuurders die een e-bike gebruiken die compatibel1 is met hun Edge Explore 2, ontvangen navigatietips en meldingen op basis van het batterijniveau, het ondersteuningsniveau en de geplande route.
Met de nieuwe Edge Power Mount2 kunnen fietsers hun Edge fiets-GPS3 continu opladen met hun compatibele fiets4, zodat ze zich kunnen blijven concentreren op hun sportieve uitdaging.
Vooraf geladen routeprofielen, inclusief on-road, off-road en indoor, zijn direct vanop het toestel te gebruiken.
Rijd als een local met gedetailleerde, koersspecifieke contrastkaarten die Trendline™-routing gebruiken. Deze populaire routing is gebaseerd op gegevens van miljarden gereden kilometers die door andere gebruikers zijn geüpload naar de Garmin Connect™-app.
Maak routes via de Garmin Connect app, Strava, Komoot en meer, en synchroniseer ze snel en eenvoudig met de Edge.
Turn-by-turn navigatie en meldingen waarschuwen fietsers voor komende bochten.
Pauzeer routebegeleiding en off-road meldingen om van de betreden paden af te wijken. Natuurlijk kan de routegeleiding op elk moment weer worden ingeschakeld.
ClimbPro laat fietsers tijdens het rijden van een route de resterende hoogte en de hellingsgraad van elke heuvel weten en hun prestaties op beklimmingen na de rit beoordelen, rechtstreeks via de Edge fiets-GPS of in de Garmin Connect-app.

Trap veilig…

Met zijn innovatieve veiligheids- en traceerfuncties geeft de Edge Explore 2-serie fietsers en hun dierbaren extra gemoedsrust tijdens hun avonturen:

In combinatie met een compatibele smartphone kunnen fietsers en hun medereizigers – die ook compatibele Garmin-toestellen gebruiken – dankzij GroupTrack en groepsberichten op elkaar letten en contact houden, zelfs wanneer ze uit elkaars zicht zijn.
Als er een incident wordt gedetecteerd, stuurt de Edge Explore 2 automatisch een bericht met de locatie van de fietser naar vooraf geselecteerde contactpersonen voor noodgevallen.
Voor nog meer vertrouwen op de weg is de Edge Explore 2-serie compatibel met de Varia™-reeks, inclusief de nieuwe Varia RCT715 achteruitrijradar met camera en achterlicht, zodat fietsers tijdens hun rit kunnen zien, gezien worden en continu videobeelden kunnen zien. Als een fietser even pauzeert voor een hapje of om het uitzicht te bewonderen, kan het met een PIN beveiligde fietsalarm hem op zijn gekoppelde smartphone laten weten wanneer zijn fiets is verplaatst.

…en blijf verbonden

De Edge Explore 2-serie geeft fietsers de vrijheid om hun smartphone aan de kant te leggen en in alle sereniteit van de rit te genieten. Wanneer de Edge is gekoppeld met een smartphone, worden tekstberichten en waarschuwingen direct op het scherm weergegeven. Na een rit synchroniseert de Edge Explore 2-serie automatisch activiteiten met de Garmin Connect-app, waardoor fietsers gemakkelijk al hun statistieken kunnen bekijken. Bestuurders kunnen hun Edge zelfs aanpassen door gratis apps of widgets te downloaden uit de Connect IQ™ shop.