Garmin Forerunner 265 en 965

De nieuwe Forerunner® 265 en 965 horloges zijn krachtiger dan ooit en bieden geavanceerde trainingsgegevens, herstelinformatie en gezondheids- en welzijnsstatistieken. Atlete Juliette Thomas geeft ons haar tips over hoe je zonder al te veel moeite de finish van je wedstrijden haalt.

Misschien ben je (al) aan het trainen voor de 10 Miles van Antwerpen (23 april) of de 20km van Brussel (28 mei)? Naast een persoonlijk trainingsschema is het essentieel om de juiste smartwatch bij je te hebben. Daarom onthult Garmin vandaag de Forerunner® 265 en Forerunner® 965, de eerste speciale GPS-hardloophorloges met een helder AMOLED-scherm. De Forerunner 265 en Forerunner 965 smartwatches zijn licht, helder, ontworpen om alle afstanden af te leggen en beschikken over optionele permanente kleurendisplays. Deze vergemakkelijken het aflezen in alle weeromstandigheden. Een responsief touchscreen vult het traditionele ontwerp met 5 knoppen aan en biedt snelle toegang tot dagelijkse sport- en gezondheidsfuncties, slimme meldingen en meer. De geavanceerde trainingsgegevens en herstelinformatie helpen je om je efficiënt voor te bereiden op je volgende grote wedstrijd, zonder dat dit ten koste gaat van de levensduur van de batterij.

Haal de finishlijn met de nieuwe Forerunner 265 en Forerunner 965

De Forerunner 265 en Forerunner 965 bieden innovatieve, hoogwaardige functies om atleten te helpen hun grenzen te verleggen: 

Een ochtendrapport geeft een overzicht ​ van de voorbije nacht en de trainingsvooruitzichten ​ van de dag, evenals de HRV-status en het weer. 
De wedstrijdwidget biedt trainingstips, gepersonaliseerde dagelijkse trainingssuggesties en voorspellingen van de komende looptijden op basis van wedstrijddetails, weer en prestaties. 
De voorgestelde gepersonaliseerde dagelijkse trainingen passen zich na elke wedstrijd aan om overeen te stemmen met de prestaties en het herstel en houden ook rekening met toekomstige wedstrijden die worden toegevoegd aan de Garmin Connect™ kalender.
Een score voor trainingsvoorbereiding gebaseerd op slaapkwaliteit, herstel, trainingsbelasting en meer.
Hartslagvariabiliteit, gemeten tijdens de slaap, helpt je je herstel beter te beheren en een algemeen beeld te krijgen van je welzijn.
De kracht en loopdynamiek, zoals cadans, paslengte, grondcontacttijd en meer, zijn direct zichtbaar op de pols. 

Forerunner 265: voor betere training en lichaamsbewustzijn

Om je te helpen beter, sneller en efficiënter te worden op de dag van de wedstrijd, bevat de Forerunner 265-horloge een tool genaamd Garmin Firstbeat Analytics™ voor het bijhouden van prestaties, zoals VO2 max, prestatiestatus, trainingseffect en meer. Wie traint voor zijn volgende wedstrijd kan profiteren van twee adaptieve trainingsplannen: 

Ofwel voer je de wedstrijdinformatie in de Garmin Connect™ kalender in om dagelijks trainingssuggesties te ontvangen.
Maar je kan ook gebruikmaken van de gratis Garmin Coach schema’s van deskundige coaches. Als je buiten traint, kan je je strategie op de dag van de wedstrijd plannen met behulp van PacePro™ (voor hellingen aangepast tempoadvies voor geselecteerde routes of afstanden) en vol vertrouwen lopen, want de SatIQ™-technologie en multiband-GPS zorgen voor superieure positienauwkeurigheid, zelfs in de meest uitdagende omgevingen. 

De Forerunner 265 is ontworpen om je gezondheid en welzijn 24/7 te volgen en bevat een Pulse Ox sensor om de pols, Body Battery™ energie tracking, geavanceerde slaapmonitoring, stress, menstruatiecyclus en zwangerschap tracking, en nog veel meer. De Forerunner 265 is uitgerust met geconnecteerde functies, zo kan je slimme meldingen ontvangen, nummers van Spotify®, Deezer of Amazon Music downloaden (premium abonnement vereist) om telefoonvrij te luisteren, lopen met meer gemoedsrust dankzij de ​ ongevaldetectie, assistentie en LiveTrack, contactloos betalen met Garmin Pay™, en meer.

Forerunner 965: ontworpen om het beste van jezelf te geven

De Forerunner 965 bouwt voort op de Forerunner 265 en voegt extra prestatiemetingen, ingebouwde cartografieen de mogelijkheid om meer nummers direct op de horloge op te slaan toe. Om je training op peil te houden, gebruik je de nieuwe belastingsratio functie om korte en middellange termijn belastingsratio’s bij te houden, allemaal binnen grenzen die je helpen gezond te blijven en blessures te voorkomen. Om uitputting te voorkomen, biedt de horloge revolutionaire functies:

Het is mogelijk om real-time uithoudingsindicaties op te halen om inspanningsniveaus bij te houden en te beheren.
ClimbPro geeft real-time informatie over huidige en komende beklimmingen, inclusief helling, afstand en daling. Of je nu hardloopt in de stad of fietst, de ingebouwde kleurenkaarten helpen je om op het juiste pad te blijven.