HP Omnicept Solution

HP onthult de HP Omnicept Solution, die de meest intelligente VR-headset ter wereld en een ontwikkelaargerichte SDK in één enkel platform brengt. Hierdoor worden VR-softwareontwikkelaars uitgerust met een ecosysteem om nieuwe hyper gepersonaliseerde, meeslepende en adaptieve VR-ervaringen voor ondernemingen te creëren. De HP Reverb G2 Omnicept Edition VR headset maakt het mogelijk om real time menselijke inzichten te verkrijgen die de resultaten van training en onderwijs verbeteren, evenals en de samenwerking en het ontwerp verbeteren.

Het VR-landschap ontwikkelt zich aan de hand van het hoe mensen vandaag de dag omgaan met technologie, zodat VR ze meer verbondenheid kan geven met de wereld om hen heen. Als we dieper inzoomen op deze verbondenheid zien we dat 50% van effectieve communicatie bestaat uit lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen. Met de verwachting dat 25% – 30% van het personeel in 20213 vanuit huis zal werken, zijn nieuwe tools nodig voor een betere samenwerking op afstand in ontwerp- en ontwikkelingsworkflows. De HP Reverb G2 Omnicept Edition en de Omnicept SDK zijn ontworpen om technologie meer te humaniseren en persoonlijke ervaringen toe te voegen. In vergelijking met de pre-COVID 19 periode is er een toename van 35% in het gebruik van technologie bij trainingen4. Het is daarnaast bewezen dat VR de retentiegraad voor leren en training aanzienlijk verhoogt. De HP Omnicept Solution transformeert de manier waarop ontwikkelaars verandering stimuleren en efficiëntie in ondernemingen verhogen, door het toevoegen van gegevens voor een inzichtelijkere analyse.

“We hebben een krachtige, adaptieve VR-oplossing ontworpen om de toepassing van VR en het potentieel voor de maatschappij te transformeren en te versnellen, net zoals de manier waarop we omgaan met technologie”, aldus Jim Nottingham, general manager en global head, Advanced Compute and Solutions, HP Inc. “De HP Omnicept Solution zal nieuwe mogelijkheden bieden voor de ontwikkeling van VR en de impact ervan op bedrijfstrainingen, onderwijs op afstand, samenwerkingen, onderzoek en ontwikkeling, en gespecialiseerd welzijn. Dit type van datagestuurde aanpak zal van fundamenteel belang zijn voor het creëren van gebruikersgerichte ervaringen voor verbeterde VR in de toekomst”.

De HP Reverb G2 Omnicept Edition is zeer veilig gebouwd, waarbij de privacy van de eindgebruiker centraal staat. De firmware van de headset beschermt de sensorgegevens op ieder moment van de opname, en er worden geen gegevens opgeslagen in de headset. HP Omnicept toepassingen helpen garanderen dat het vastleggen en overdragen van gegevens voldoet aan de algemene GDPR-vereisten (Data Protection Regulation) en houden de gegevens van de gebruiker vertrouwelijk.

Gepersonaliseerde VR-ervaringen

Gepersonaliseerde ervaringen op basis van analytics en bruikbare inzichten verhogen de retentiegraad voor training en ontwikkeling. Sensoren op de headset, waaronder eyetracking, hartslag, pupillometrie en gezichtscamera, maken het mogelijk voor de HP Reverb G2 Omnicept Edition om fysiologische reacties vast te leggen en in te voeren in het platform. De geïntegreerde Omnicept SDK, aangedreven door geavanceerde machine-learning algoritmen, stelt ontwikkelaars in staat om een gebruikersgerichte VR-ervaring te creëren. Deze biedt bruikbare inzichten in de manier waarop eindgebruikers tijdens de ervaring in actie komen en reageren.

Met behulp van dit end-to-end intelligente platform worden ervaringen van productontwerpers en -ontwikkelaars op het gebied van training, ontwerp, wellness en onderzoek, data-driven gemaakt. Hier past objectieve metriek versus subjectieve feedback zich in realtime aan aan de gebruikers. HP Reverb Omnicept Editions functies omvatten:

Reverb G2 DNA: Reverb G2 Omnicept Edition bouwt voort op de basis van de Reverb G2, ’s werelds hoogste resolutie VR-headset onder leveranciers5, en levert geavanceerde optiek, inside-out tracking, ruimtelijke 3D audio en verbeterde controllers met natuurlijke gebaren.
Oogbeweging en blik: Begrijp hoe de gebruiker reageert op de inhoud op basis van zijn aandachtsgebied en het niveau van betrokkenheid, gebaseerd op waar hij instinctief kijkt.
Gezichtsuitdrukking: Maakt natuurlijke expressieve avatars mogelijk en werkt samen met 3D-ontwerpen voor meer natuurlijke gesprekken, waardoor snellere en efficiëntere resultaten in een cross-functioneel ontwikkelingsproces mogelijk zijn.
Hartslag: Begrijp hoe een gebruiker reageert op een ervaring of training, op basis van zijn of haar hartslag. Professionals kunnen bijvoorbeeld wellness-behandelingen in VR afstemmen op basis van de reacties van hun specifieke cliënt.
Foveated rendering: Met geïntegreerde eyetracking is deze HMD in staat om de kijkrichting6 van de gebruiker te onderscheiden. Dit leidt tot een vermindering van de GPU-belasting en een verbeterde beeldkwaliteit binnen het foveal gebied van de gebruiker, dit maakt VR nog realistischer.

HP Reverb G2 Omnicept prijs en beschikbaarheid:

The HP Reverb G2 Omnicept Edition zal naar verwachting in het voorjaar van 2021 beschikbaar zijn. Prijzen worden dichter op beschikbaarheid bekend gemaakt.

HP Omnicept SDK zal naar verwachting in het voorjaar van 2021 beschikbaar zijn en zal een flexibel business model bieden. Om de opties te bekijken, ga naar developers.hp.com/x