Huawei FreeBuds 4

Huawei lanceert zijn nieuwste draadloze oortjes, de HUAWEI FreeBuds 4. Deze nieuwe toevoeging aan het assortiment van Huawei beschikt net als de vorige versie over ’s werelds eerste open-fit actieve ruisonderdrukking (ANC 2.0) technologie. Met de open-fit ANC 2.0 technologie1, het lichtgewicht comfort, de hoge geluidskwaliteit en intelligente connectiviteit leveren de HUAWEI FreeBuds 4 een uitstekende audiokwaliteit en luisterervaring.

Een nieuwe maatstaf voor comfortabele open-fit ANC en een onverstoorde audio-ervaring

In 2019 introduceerde Huawei de allereerste open-fit ANC TWS-oortjes, de HUAWEI FreeBuds 3, waardoor consumenten eindelijk konden genieten van het comfort van een open-fit oortje in combinatie met actieve ruisonderdrukking. Na bijna twee jaar onderzoek en ontwikkeling, lanceert Huawei de HUAWEI FreeBuds 4, die uitgerust zijn met de nieuwe verbeterde open-fit ANC 2.0-technologie, die de ruisonderdrukking zowel op hardware- als op softwareniveau naar een nieuw niveau tilt.

De nieuwe HUAWEI FreeBuds 4 heeft een dubbele microfoon voor ruisonderdrukking om op die manier meer nauwkeurige resultaten te bekomen. Het is de eerste set van open-fit oordopjes die gebruik maakt van zo’n dubbele microfoon, die toelaat om omgevingsgeluid met een veel grotere nauwkeurigheid op te pikken en op die manier marktleidende niveaus te bereiken.

Om ruisonderdrukking effectief te verbeteren in verschillende scenario’s, maken de HUAWEI FreeBuds 4 als eerste op de markt gebruik van Adaptive Ear Matching (AEM) ruisonderdrukkingstechnologie. Wanneer de ruisonderdrukking is ingeschakeld, detecteren de oordopjes automatisch de vorm van het oor van de gebruiker, en bepalen ze de optimale instellingen voor elke gebruiker, wat resulteert in de meest comfortabele ruisonderdrukkingservaring.

Frequentierespons tot wel 40 kHz voor meer meeslepend luisteren

De HUAWEI FreeBuds 4 gebruiken een Liquid Crystal Polymer (LCP) composiet diafragma, dat met een frequentiebereik tot 40kHz een hoge resolutie aan geluidskwaliteit oplevert. Zonder groot kwaliteitsverlies klinken de hoge tonen rijker en voller. Bovendien zijn de HUAWEI FreeBuds 4 uitgerust met een 14,3 mm dynamische audiodriver, die op zijn beurt meer krachtige basgeluiden produceert.

Wat betreft basprestaties maken de HUAWEI FreeBuds 4 gebruik van een nieuwe opgewaardeerd basverbeteringssysteem. In vergelijking met de FreeBuds 3 verbeteren de HUAWEI FreeBuds 4 drastisch de luchtdichtheid en de akoestische druk, en wordt het volume van het basgedeelte van de oortjes met 15% vergroot.

De HUAWEI FreeBuds 4 zijn ook voor het eerst voorzien van Adaptive Ear Matching (AEM) technologie. Door automatisch de vorm van het oor van de gebruiker en de situatie waarin de oortjes gebruikt worden te detecteren, kunnen de HUAWEI FreeBuds 4 op een intelligente manier het audio-effect optimaliseren, zodat de gebruikers kunnen genieten van een consistente audiokwaliteit met een hoge resolutie, ongeacht de situatie2.

Wanneer ANC is uitgeschakeld, bieden de HUAWEI FreeBuds 4 tot vier uur ononderbroken muziek. Samen met de oplaadhouder kan 22 uur lang muziek worden afgespeeld. Met ANC ingeschakeld, luister je 2,5 uur ononderbroken muziek. Bovendien biedt de geavanceerde snellaadtechnologie 2,5 uur audioplezier met slechts 15 minuten oplaadtijd, waardoor gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken over het batterijniveau als ze onderweg zijn of gehaast zijn.

“Breathable” ontwerp: Ultiem draagcomfort verpakt in een verfijnd en lichtgewicht design“

Draagcomfort is de sleutel tot een optimale gebruikerservaring. Vergeleken met hun voorgangers, de HUAWEI FreeBuds 3, zijn de HUAWEI FreeBuds 4 vernieuwd met 13 maatoptimalisaties, waardoor de behuizing nog compacter geworden is voor een lichter gewicht. Elk oortje weegt slechts 4,1g3. De algemene kromming van de HUAWEI FreeBuds 4 werd ook op drie plaatsen verbeterd voor een betere pasvorm. De reeks optimalisaties zorgen niet alleen voor een aangenamere draagervaring en meer stevigheid, maar maken ook versterkte ANC prestaties mogelijk in de HUAWEI FreeBuds 4.

De oplaadhouder van de HUAWEI FreeBuds 4 is slechts 21,2mm, en weegt maar 38g, dat is 6,3% kleiner en 20,8% lichter dan de vorige generatie. Het combineert een symmetrisch rond ontwerp met verfijnd vakmanschap, wat een eenvoudig maar verfijnd resultaat oplevert. De HUAWEI FreeBuds 4 zijn verkrijgbaar in de kleuren Ceramic White en Silver Frost.

Slimme audio-connectiviteit

Door gebruik te maken van Huawei’s all-scenario device ecosysteem en de opgebouwde expertise in draadloze connectiviteit, hebben de Huawei FreeBuds 4 verschillende verbindingsfuncties, waaronder proximity pairing, pairing via het delen van cloud informatie, dual device4 verbinding en Audio Connectivity Centre5. De oortjes kunnen verbonden worden met alle EMUI-gebaseerde apparaten, van Huawei smartphones tot tablets en Huawei PC’s, waardoor ze de consument een echt naadloze audio-verbindingservaring geven en een intergeconnecteerd tijdperk inluiden.

Dubbele apparaatverbinding wordt ondersteund door de HUAWEI FreeBuds 4. Of het nu een Huawei smartphone, tablet, PC, smartwatch of smart display is, of een ander smart device met Android, iOS of Windows, twee apparaten kunnen gelijktijdig verbonden worden met de HUAWEI FreeBuds 4. Hierdoor kunnen gebruikers genieten van hun favoriete muziek of show, zonder oproepen te moeten missen. Wanneer een oproep binnenkomt, zal de muziek of de show worden gepauzeerd en wordt naadloos overgeschakeld naar het gesprek.

Het Audio Connectivity Centre binnen Huawei AI Life geeft een overzicht van de tien meest recent verbonden apparaten, en staat gebruikers toe om flexibel van apparaat te wisselen door middel van een simpele tik.

De HUAWEI FreeBuds 4 is een belangrijk apparaat binnen de Huawei Seamless AI Life strategie. Ze leveren uitgebreide verbeteringen ten opzichte van hun voorgangers op het gebied van ruisonderdrukking ,draagervaring, audiokwaliteit en connectiviteit. Het toont niet alleen Huawei’s toonaangevende audiokracht in de TWS sector, maar levert ook het bewijs voor Huawei’s doordachte strategie in het leveren van een Seamless AI Life-ervaring. In de toekomst zal Huawei doorbraken blijven maken in naadloze connectiviteit en intelligente audio-ervaring, en nog meer boeiende audioproducten naar consumenten wereldwijd brengen.

Prijs en beschikbaarheid

De HUAWEI FreeBuds 4 hebben een aanbevolen adviesprijs van € 149 en zijn beschikbaar vanaf 23 juni. Belgische consumenten die profiteren van het lanceringsaanbod ontvangen zowel een gratis Huawei Band 6 als een gratis abonnement voor Huawei Music voor zes maanden.