Huawei introduceert een indrukwekkende reeks aan innovatieve producten

Huawei heeft een breed scala aan vernieuwingen aangekondigd. Tijdens de persconferentie passeerden nieuwe MateBooks en een 5G CPE apparaat de revu. Als klap op de vuurpijl werd de 5G vouwbare smartphone gepresenteerd. Alle producten passen in de strategie van het bedrijf om een supersnel en volledig geïntegreerd ecosysteem te creëren waarmee gebruikers sneller en makkelijker dan ooit tevoren met de wereld in contact kunnen staan.

Als enige fabrikant heeft Huawei een volledig assortiment end-to-end 5G-producten met chipsets, edge- en cloudservices. Het bedrijf is vastbesloten daarmee het ultieme ‘smart life’ te creëren.

Vernieuwde HUAWEI MateBook X Pro

Vorig jaar tijdens MWC introduceerde Huawei de MateBook X Pro. Deze allereerste FullView laptop was baanbrekend op het gebied van design, prestaties en connectiviteit en hielp Huawei aan een vooraanstaande positie in het laptopsegment. Vandaag kondigde Richard Yu, CEO van de consumentenelektronicatak, een volledig vernieuwde versie van het flagshipmodel aan. De nieuwe MateBook X Pro is een combinatie van vakmanschap en technologie, met een gezandstraalde behuizing die uit één stuk gemaakt is en zeer krachtige prestaties.

De laptop herbergt een 13.9-inch 3K Ultra FullView beeldscherm met een scherm-toestelverhouding van 91 procent. Het scherm ondersteunt tot 10 simultane aanrakingen op het touchscreen en ‘s werelds eerste Finger Gesture Screenshot[1] waardoor een sterk intuïtieve gebruikservaring ontstaat. Met een 8e generatie Intel® Core™ i7 8565 processor en NVIDIA® GeForce® MX250 GPU met 2GB GDDR5 is de HUAWEI MateBook x Pro een echte krachtpatser. De ultra notebook heeft verder breedband WiFi, Bluetooth 5.0 en een snelle Thunderbolt™ 3 poort. Met het Dolby Atmos® Sound System hebben gebruikers een bioscoopervaring waar ze ook zijn.

Ook op het gebied van connectiviteit is de nieuwe notebook baanbrekend. De MateBook X Pro ondersteunt HUAWEI Share 3.0 OneHop, een feature die overdrachtsproblemen tussen Windows en Android telefoons verhelpt. Hiermee kunnen gebruikers niet alleen foto’s en video’s, maar ook documenten uitwisselen tussen hun smartphone en computer. Ook schermopnames zijn makkelijk te maken. Door de telefoon te schudden en “PC HUAWEI Share” aan te tikken op de MateBook, wordt een schermopname van de notebook naar de smartphone gestuurd. Huawei heeft ook Clipboard Sharing[2] ontwikkeld, waarmee gebruikers gemakkelijk gekopieerde content kunnen delen met andere apparaten.

De nieuwe mainstream HUAWEI MateBook 13 en HUAWEI MateBook 14

Artistiek, innovatief en intelligent. De nieuwe HUAWEI MateBook 13 en 14 zijn gericht op een jonge doelgroep en maken de laatste technologie bereikbaar voor de massa. Ze combineren FullView beeldschermen met krachtige prestaties, draagbaarheid, duurzame kwaliteit en stijlvol design. Hoewel de laptops gericht zijn op het grote publiek, ondersteunen ook zij revolutionaire connectiviteit tussen smart devices en computers.

Beide notebooks hebben een FullView beeldscherm met 3:2-scherm, waardoor productiviteitsapps zoals Microsoft Word meer inhoud weergeven en het gebruiksgemak toeneemt. De beeldschermen hebben een zeer dunne rand en ondersteunen tot 10-point multi-touch op het touchscreen. De nieuwe MateBooks hebben allerlei features die het gebruiksgemak vergroten zoals Fingers Gestures Screenshot[3], indicative of a consumer-first ethos.

De topmodellen van de HUAWEI MateBook 13 en MateBook 14 worden beide aangestuurd door een 8e generatie Intel® Core™ i7-8565U en een NVIDIA® GeForce® MX250 GPU. De laptops blijven koel dankzij een koelsysteem gebaseerd op haaienvinnen die zorgen voor een betere warmtegeleiding. De 57,4Wh (typical value) accu zorgt samen met allerlei door Huawei ingebouwde energiebesparende slimmigheden voor een lange gebruikstijd.

Ook deze notebooks ondersteunen HUAWEI Share 3.0 met OneHop en Clipboard Sharing. Beide apparaten zijn gericht op studenten en young professionals, met features zoals de Finger Gestures Screenshot[4], Fingerprint Button 2.0 en Dolby Atmos®. De apparaten zorgen ervoor dat gebruikers altijd en waar dan ook verbonden zijn en dat ze hun smartphones en computers naadloos met elkaar kunnen laten samenwerken.

5G Foldable Smartphone: HUAWEI Mate X

De HUAWEI Mate X kenmerkt de geboorte van een nieuwe generatie smartphones. Het toestel combineert 5G, een opvouwbaar scherm, AI en een geheel nieuwe manier van communiceren, waardoor een tot nu toe ongekende gebruikerservaring ontstaat.

De 2-in-1 lichtgewicht opvouwbare smartphone én tablet in de kleur Interstellar Blue, toont de toekomst van smartphones. Het toestel beschikt over een flexibel OLED-paneel en een Falcon Wing mechanisch scharnier dat stijl met technologie combineert. Dankzij het flexibele display heeft de smartphone een nieuwe interface, waarbij een zeer groot scherm en draagbaarheid hand in hand gaan. De 7nm 5G multimodus modemchipset Balong 5000, ‘s werelds snelste 5G-modem, zorgt voor up- en downloadsnelheden die tot voor kort onmogelijk waren.

De Huawei Mate X is meer dan een smartphone of een tablet – het is groter dan de som van zijn onderdelen. De combinatie van het flexibele OLED opvouwbaar FullView display en ’s werelds snelste 5G moderne Balong 5000 chipset, garandeert een nieuwe interfacemodus waarbij een groot scherm en draagbaarheid in perfecte harmonie samenkomen. In tabletmodus is de HUAWEI Mate X de ideale krachtbron voor mobiele productiviteit. Multitasking is eenvoudiger dan ooit. Gebruikers kunnen werken op twee schermen tegelijkertijd en zo verschillende taken op hetzelfde moment uitvoeren. Een desktopervaring op een smartphone.

Huawei’s flagship smartphones gaan altijd gepaard met krachtige camera’s en dat is dit voor de HUAWEI Mate X niet anders. Dankzij het opvouwbare ontwerp kan het camerasysteem zowel als voor- of als achtercamera ingezet worden. Zo ontstaan er allerlei nieuwe film- en fotografiemogelijkheden. De 4,500mAh accu die de HUAWEI SuperCharge ondersteunt, zorgt er tot slot voor dat het toestel aan de vraag naar betere prestaties batterij in het 5G tijdperk voldoet.

HUAWEI 5G CPE Pro brengt 5G naar Smart Homes

Balong 5000 ontketent het 5G-tijdperk ontketend. De modemchipset ondersteunt naast smartphones een breed scala aan 5G-producten zoals 5G-modules en breedband toestellen voor thuis en in voertuigen.

De Huawei 5G CPE Pro ondersteunt zowel draadloze 4G als 5G netwerken. Op een 5G-netwerk kan een 1GB HD video in drie seconden worden gedownload en kunnen 8K video’s zonder hapering worden gestreamd. Het apparaat ondersteunt HiLink protocollen, en loodst zo smarthomes en kleine en middelgrote kantoren het 5G-tijdperk in.

In het aankomende 5G-tijdperk, heeft Huawei de mogelijkheid om zijn all-scenario strategie uit te rollen. Huawei is de enige fabrikant met een volledig assortiment van end-to-end 5G-producten voor chipsets, edge- en cloudservices. Huawei streeft naar een verrijking van de connectiviteitservaringen in 5G-use-cases en levert het ultieme scenario voor alle scenario’s voor de consument.