Huawei lanceert de Huawei P smart Z

Huawei, wereldwijde technologieleider, kondigt de lancering aan van de Huawei P smart Z , een nieuwe randloze telefoon met een pop-up selfiecamera en Full HD display. De Huawei P smart Z is ontworpen op maat van studenten en jonge professionals en levert een combinatie van geavanceerde technologie en revolutionair design. De Huawei P smart Z komt met een reeks uiteenlopende functies, inclusief AI-ondersteunde fotografie, een batterij met een lange levensduur, high-end graphics en een opmerkelijk design. De smartphone is direct beschikbaar voor een adviesprijs van € 269.

Een 6,59-inch FullView Display

Terwijl over veel smartphones op de markt beweerd wordt dat ze een randloos scherm hebben, zijn deze telefoons vaak nog voorzien van een notch en/of van perforaties voor de front facing camera, de luidspreker en de microfoon. Daardoor wordt het principe van een echt ononderbroken scherm ondermijnd. De Huawei P smart Z maakte met zijn innovatief ontwerp een grote sprong voorwaarts , door de introductie van een scherm dat volledig vrij is van onderbrekingen, om zo een volledig full screen effect te bekomen.

Door de front camera, de luidspreker en de omgevingslichtsensor van het scherm weg te halen, heeft de Huawei P smart Z een strakke beeldverhouding van 19,5:9, die maar liefst 91% van de smartphone uitmaakt. Het scherm is bijgevolg perfect voor het streamen van video’s en voor gaming.

Met een 2340 x 1080 Full HD-scherm en een bomvolle pixeldichtheid van 391 PPI lijkt het Huawei P smart Z scherm te werken als een vergrootglas, dat details op een minutieuze schaal kan weergeven. Het brede kleurengamma van 85% resulteert in een rijke en levendige visuele ervaring, die het gedetailleerde scherm levendige contrasten en responsiviteit geeft.

Bovendien is de Huawei P smart Z uitgerust met een geavanceerde oogcomfortmodus, die schadelijk blauw licht filtert om vermoeidheid van de ogen tegen te gaan. Deze functie heeft strenge tests voor fotobiologische veiligheid doorstaan en is gecertificeerd door TÜV Rheinland.

Innovatieve Pop-Up Cameralens

De grotere scherm/behuizingsverhouding van de Huawei P smart Z is te danken aan een innovatieve 16MP pop-up camera. Bij normaal gebruik is de camera verborgen in de telefoonbehuizing. Wanneer de frontcamera wordt geactiveerd, bijvoorbeeld bij het nemen van selfies, komt de lens automatisch tevoorschijn, en zweeft hij als het ware boven het scherm. De plaatsing van de frontcamera wordt door dit futuristische ontwerp op elegante wijze aangepakt, waardoor het scherm groter is.

De pop-up lens wordt aangedreven door een speciaal hiervoor ontworpen motor en hefboom. Het duurt slechts een seconde om de camera tevoorschijn te laten komen of te laten verdwijnen, waardoor hij uiterst functioneel en gemakkelijk te gebruiken blijft.

Huawei heeft strenge en grondige betrouwbaarheidstesten uitgevoerd op het nieuwe ontwerp, om ervoor te zorgen dat het mechanisme van de camera ook na jaren van intensief gebruik soepel blijft functioneren. De pop-up lens is bestand tegen de belasting van 100.000 herhalingen zonder beschadigd te raken en de voorzijde van de camera kan de directe kracht van een object van zo’n 12 kilogram dragen. De smartphone is ook voorzien van een intelligente valbeschermingsfunctie, die automatisch detecteert wanneer hij zich in vrije val bevindt en de lens zo snel mogelijk intrekt om de schade te beperken.