Huawei lanceert Watch GT 2

Huawei heeft zijn volgende generatie smartwatches onthuld, de Huawei Watch GT 2, aangedreven door de Kirin A1-chip van het bedrijf. Met een verbeterde gebruikservaring en een ongeëvenaarde batterijlevensduur, verlegt de Watch GT 2 de grenzen van wat van een wearable wordt verwacht. De Watch GT 2 is Huawei’s eerste smartwatch met een all-in-one 3D-glasscherm. Daardoor ontstaat een breder, grenzeloos scherm. Bovendien voorziet de nieuwe smartwatch meer sportmodussen met uitgebreidere programma’s, Bluetooth oproep en muziek afspeelfuncties, verbeterde en uitgebreidere gezondheids- en fitnessmonitoring- en managementopties, waardoor uiteindelijk nog meer mogelijkheden zijn voor sportliefhebbers en mensen die een goede levenskwaliteit nastreven.

De gepatenteerde Kirin A1-chipset ondersteunt een ongeëvenaarde levensduur van de batterij

De vorige generatie Huawei Watch GT was zeer geliefd bij gebruikers vanwege de indrukwekkende levensduur van de batterij. De Huawei Watch GT 2 gaat nog een stapje verder en wordt uitgerust met Huawei’s eigen Kirin A1-chipset om de levensduur van de batterij verder te verbeteren. De Kirin A1-chipset is uitgerust met een geavanceerde Bluetooth-verwerkingseenheid, een krachtige audioverwerkingseenheid, een ultra-laag stroomverbruik, een applicatieprocessor en een aparte energiebeheerseenheid. De applicatieprocessor gebruikt de Cortex-M7 processor om een ultra-laag stroomverbruik van 10uA/MHz te bereiken, wat ver onder het industriegemiddelde van 30uA/MHZ ligt. De perfecte combinatie van hoge prestaties en een efficiënt stroomverbruik maakt het mogelijk voor Huawei Watch GT 2 om een krachtige ervaring en een nog langere levensduur van de batterij te leveren.

Bij dagelijks gebruik werkt de Huawei Watch GT 2 46mm-serie tot twee weken onafgebroken, met zowel de intelligente hartslagmonitor en oproepmeldingsfuncties ingeschakeld en wekelijks gebruik van maximaal 30 minuten Bluetooth-gesprekken; 30 minuten afspelen van muziek; 90 minuten trainen en met de wetenschappelijke slaapstand ’s nachts.

De HUAWEI WATCH GT 2 42mm-serie werkt in de klassieke modus tot een week ononderbroken. Beide series horloges hebben een veel langere levensduur van de batterij in de GPS-sportmodus. De 46mm-serie bereikt een batterijlevensduur van 30 uur in de GPS-sportmodus, terwijl de 42mm-serie een levensduur van 15 uur bereikt.

Een all-in-one 3D-glasscherm voor een uitgebreide displayervaring

Een klassiek ontwerp gaat nooit uit de mode. De Huawei Watch GT 2 heeft de klassieke look van de vorige generatie overgenomen en heeft het design verder verbeterd met een full-screen 3D-glasoppervlak in een naadloos design. De wijzerplaat van de 46mm-serie maakt gebruik van edelsteenbewerkingstechnieken om 3D gebogen glas te creëren en past individueel snijwerk toe voor een meer levendige look. Behandeld met meerdere processen, is de gebogen wijzerplaat van de 42mm-serie slechts 9,4 mm dun en versierd met een extreem dunne, modieuze metalen frame.

De Huawei Watch GT 2 46mm-serie is uitgerust met een 1,39-inch AMOLED HD precisie-touchscreen met een beeldschermresolutie van 454 x 454 pixels, een breder kleurengamma en een ultradun ontwerp dat zich onderscheidt van de lcd-schermen. Dat resulteert in vollere schermkleuren en een hoger contrast.

Nieuwe professionele sportmonitoring zorgt voor een betere smartwatchervaring

Sportliefhebbers willen volledige controle over hun data en een totaalervaring van hun smartwatches. De Huawei Watch GT 2 46mm-serie maakt verbinding met Bluetooth op de Huawei smartphone en ondersteunt Bluetooth-oproepen tot 150 meter. Het horloge ondersteunt ook telefoonboekfunctionaliteiten, zodat je de contactgegevens van je vrienden op je horloge kan opslaan en ze gemakkelijk kan opzoeken. Tegelijkertijd wordt het horloge geleverd met een grote opslagcapaciteit, die tot 500 mp3-nummers kan bevatten. Zo kan je eenvoudig je muziek beheren en genieten van muziek tijdens het sporten.

In de sportmodus bevat de Huawei Watch GT 15 sportmodi, waarvan acht buitensporten (o.a.: hardlopen, wandelen, hiken, fietsen, open water zwemmen en triatlon) en zeven binnensporten (o.a. wandelen, hardlopen, fietsen, zwemmen , vrije training, elliptisch apparaat, roeitoestellen). Voor deze 15 sportmodussen biedt het horloge een volledige monitoring van ongeveer 190 soorten gegevens. De Watch biedt gerichte analyse van de gegevens voor de verschillende sporten, analyse van de gegevensregistratie tijdens de oefening en professioneel advies achteraf. Het is als een persoonlijke sportcoach die je training veiliger en beter maakt.

Uitgebreid gezondheidsmanagement voor je dagelijkse verzorging

Op het gebied van intelligente wearables zet Huawei zich in om consumenten te helpen hun eigen gezondheid beter te beheren. Door gebruik te maken van geavanceerde intelligente algoritmes is Huawei marktleider op het gebied van gezondheidsmanagement.

Op het gebied van hartslagmonitoring helpt Huawei Watch GT 2 bij het monitoren van bradycardie en hartfalen. Tenzij in de sportwijze, zal de gebruiker op de hoogte worden gebracht als de hartslag hoger is dan 100 bpm of lager dan 50 bpm gedurende meer dan 10 minuten. Gebruikers kunnen ook de gegevens in de Huawei Sports and Health App bekijken om je gezondheid in real time in de gaten te houden.

Naast hartslagmonitoring is slaapmonitoring een andere functie waar gebruikers om geven. Slechte kwaliteit van de slaap is voor velen een probleem geworden. De Huawei TruSleep™ 2.0 bewaakt de slaapkwaliteit, de real-time hartslag, de kwaliteit van de slaapademhaling en maakt gebruik van big data analyse om de slaapkwaliteit te beoordelen. Het combineert Huawei AI-technologie om slaapproblemen nauwkeurig te analyseren en biedt suggesties voor slaapverbetering, evenals gepersonaliseerde slaapdiensten en rapporten om gebruikers te helpen de slaapkwaliteit te verbeteren.

De Huawei Watch GT 2 wordt ook geleverd met zelf ontwikkelde Huawei TruRelax™ technologie, die gebruikers helpt om stress te verlichten door HRV (hartslagvariabiliteit) waarden te registreren en feedback te geven op de stressindex van de gebruiker. Daarnaast is er ook een waarschuwing wanneer je te lang neerzit, die de gebruiker eraan herinnert om na een bepaalde tijd op te staan en te bewegen. Bij speciale gelegenheden kan het alarm worden uitgeschakeld. Je kan ook het aantal stappen dat je elke dag zet, het aantal verbrande calorieën en het aantal keren dat je opstaat registreren. De Huawei Watch GT 2 biedt consumenten de hele dag door informatie over hun fysieke toestand om hen te helpen gezonde leefgewoonten en levensstijlen te ontwikkelen.

De release van de Huawei Watch GT 2 markeert een nieuwe grote stap vooruit in het helpen van gebruikers om hun levenskwaliteit te verbeteren. De Watch GT 2 is beschikbaar vanaf oktober voor een aanbevolen prijs van € 229 voor de 42mm versie en € 249 voor de 46mm versie.