Huawei MateBook 14

Huawei kondigt de Huawei MateBook 14 aan. Deze ultra-draagbare 14-inch lichtgewicht notebook is ontworpen voor jonge professionals. De nieuwe MateBook 14 combineert een FullView scherm, uitstekende prestaties, draagbaarheid, solide bouwkwaliteit met een stijlvolle uitstraling. De nieuwe allrounder is voorzien van een 10e generatie Intel Core processor, 16 GB RAM en 2K HUAWEI FullView Display met Multi-touch en Multi-screen Collaboration. De MateBook 14 is vanaf oktober beschikbaar in België aan een adviesprijs van € 999.

Het ultradunne FullView scherm

De 14-inch HUAWEI MateBook 14 is uitgerust met Huawei’s kenmerkende FullView display, waarbij de boven- en zijranden slechts 4,9mm breed zijn. De smalle randen maken het mogelijk om het apparaat ondanks de compacte behuizing te voorzien van een groter scherm, wat resulteert in een ongeëvenaarde screen-to-body ratio van 90 procent. In tegenstelling tot andere fabrikanten heeft Huawei de HUAWEI MateBook 14 uitgerust met een 3:2 scherm, waardoor het werkoppervlak 8,4 procent groter is dan dat van de meer gangbare 16:9 schermen. Die verhouding maakt de HUAWEI MateBook 14 ergonomischer en beter geschikt voor veeleisende taken.

Fabrikanten integreren massaal Full HD-displays in hun slimme apparaten, maar Huawei ging met de lancering van de eerste HUAWEI MateBook een stap verder door te kiezen voor een 2K+-display. Het FullView display op HUAWEI MateBook 14 ondersteunt een resolutie tot 2160×1440, bij een pixeldichtheid van 185ppi. Het ondersteunt ook 100 procent van het sRGB-kleurengamma en heeft een contrastverhouding van 1000:1 en een piekhelderheid tot 300nits, waardoor de notebook extra dimensie geeft aan alle soorten content, van statische beelden tot Blu-ray-films. Het vergemakkelijkt daarnaast het werk van grafische en video-editors omdat elke kleur met een levensechte helderheid gereproduceerd wordt.

Een 2K HUAWEI FullView Display met Multi-touch is beschikbaar als optie op de HUAWEI MateBook 14. Het display registreert niet alleen meerdere touch inputs met hoge precisie, maar ondersteunt ook Fingers Gesture Screenshot. Door met drie vingers tegelijk naar beneden te vegen, kunnen gebruikers snel een screenshot nemen en opslaan. De innovatieve verzonken camera maakt ook een terugkeer, waarbij de privacy van de gebruiker beschermd wordt.

Ontworpen met het concept “Pure & Invisible” in gedachten, heeft de HUAWEI MateBook 14 een elegant, minimalistische metalen behuizing, die gezandstraald is om een zachte, matte afwerking te creëren. Bovendien blijft de HUAWEI MateBook 14 extreem draagbaar, ondanks de robuuste hardware die het apparaat aandrijft. Het apparaat heeft een afmeting van 307,5 x 223,8 x 15,9 mm en een gewicht van slechts 1,49 kg.

Krachtige processor biedt degelijke prestaties

Met zijn uitstekende prestaties en stijlvolle draagbaarheid is de HUAWEI MateBook 14 op maat gemaakt voor productiviteit onderweg.

Naast een vernieuwde Intel Core processor van de 10e generatie is de HUAWEI MateBook 14 uitgerust met maximaal 16 GB dual channel RAM. De HUAWEI MateBook 14 beschikt over een PCIe SSD. Dit zorgt voor een soepele en stabiele ervaring bij alle productiviteits- en grafische toepassingen. Bovendien is het HUAWEI MateBook 14 voorzien van de nieuwste hoogwaardige NVIDIA® GeForce® MX 350 GPU (TDP 25W) met 2GB GDDR5 RAM. Die grafische kaart stelt creatieve personen in staat om uit te blinken in elke grafische en videobewerkingstaak.

Voor hoge prestaties is ook effectieve koeling nodig. De HUAWEI Shark Fin Fan 2.0 verplaatst meer lucht dankzij zijn grote vinnen, en heeft dus een beter koelvermogen. De intelligente filtertechniek bewaakt de systeemtemperatuur en stuurt de ventilatoren in real-time aan, waardoor de ventilatorcurve wordt afgevlakt en een stille werking wordt gegarandeerd.

De HUAWEI MateBook 14 is uitgerust met een 56Wh batterij, die samen met intelligente energiebesparende maatregelen zorgt voor een langdurig uithoudingsvermogen. De HUAWEI MateBook 14 is in staat om 14,7 uur lang 1080p video’s af te spelen, 13,6 uur lang regelmatig te draaien of 10,7 uur lang op het internet te surfen. De HUAWEI MateBook 14 wordt geleverd met een 65 W Type-C draagbare adapter die gebruikt kan worden met een reeks van oplaaduitgangen. Naast het gebruik van de voedingsadapter om de laptop op te laden, ondersteunt het HUAWEI SuperCharge voor bepaalde telefoons.

Toestellen onderling verbinden: Huawei Share

Laptops zullen steeds intelligenter, efficiënter en steeds meer verbonden zijn. Huawei helpt de toekomst te sturen met nieuwe innovaties, die geschikt zijn voor alle scenario’s die een interactieve ervaring bieden tussen laptop en smartphone. Huawei past haar apparaten ook aan met Multi-screen Collaboration, een unieke functie die Huawei Share biedt.

De Multi-screen Collaboration maakt bestandsoverdracht tussen de laptop en smartphone mogelijk en zorgt voor een naadloze samenwerking tussen beide toestellen. Door voort te bouwen op de krachtige verwerkingscapaciteit en de basissysteemmogelijkheden van de MateBook, neemt Huawei het obstakel tussen de basisarchitectuur van Windows en Android weg en worden deze twee systemen naadloos met elkaar verbonden. Tegelijkertijd kan je je laptopaccessoires zoals toetsenbord, camera, microfoon en muis nu gebruiken als randapparatuur van je smartphone, wat een comfortabelere gebruikerservaring oplevert.

Wat de ontgrendelingssnelheid van apparaten betreft laten de notebooks van vandaag de dag nog veel te wensen over, vooral in vergelijking met smartphones. HUAWEI MateBook 14 is voorzien van Fingerprint Power Button. De twee-in-een knop integreert de vingerafdruksensor in de aan/uit-knop voor Fingerprint Log-in. In combinatie met BIOS-optimalisaties stroomlijnt deze innovatieve oplossing de opstartbeleving van het apparaat en laat het gebruikers direct weer in actie komen.