Huawei Matebook X Pro

Huawei Consumer Business Group (BG) kondigt de Huawei MateBook X Pro aan voor België. Het toestel bevat alles wat een vlaggenschip definieert: een artistiek design, straffe prestaties en innovatie. De MateBook X Pro is het perfecte apparaat voor elke professional die waarde hecht aan mobiliteit en productiviteit. Het toestel is vanaf oktober beschikbaar in België voor een adviesprijs van € 1899.

In 2018 introduceerde Huawei met de MateBook X Pro de allereerste FullView notebook. Met handige draagbaarheid, een premium FullView display, geavanceerde prestaties en slimme connectiviteit, luidde de eerste MateBook X Pro het tijdperk in van de minimal-bezel notebooks. Het was een mijlpaal die de start van Huawei’s opmars naar de PC business markeerde.

Een adembenemende Ultra FullView-ervaring

De MateBook X Pro is gemaakt voor professionals en content creators met hoge eisen. Aan de buitenkant is de nieuwe MateBook X Pro voorzien van een CNC-bewerkte metallic unibody met een premium gezandstraalde afwerking die de buitenkant een gladde touch geeft. Huawei’s nieuwste toevoeging aan de Belgische laptopfamilie is perfect voor onderweg; hij is slechts 14,6 mm dik en weegt 1,33 kg. De MateBook X Pro is verkrijgbaar in Space Gray.

Huawei creëerde het Ultra FullView scherm dat met slanke randen aan alle kanten van het scherm een indrukwekkende 91 procent screen-to-body ratio heeft. Beter nog, Huawei hanteert een onconventionele 3:2 beeldverhouding voor het display, wat veel geschikter is voor productiviteit en contentcreatie in vergelijking met mainstream breedbeeldschermen.

Het Ultra FullView-display is een 13,9-inch LTPS-paneel dat tot een 3K-resolutie (3000×2000) en 100 procent van het sRGB-kleurengamma ondersteunt. De rijke kleuren en 3K-resolutie helpen de inhoud tot leven te brengen en zorgen voor een meeslependere entertainmentervaring dan ooit tevoren. Bovendien ondersteunt het 10-punts multi-touch en Fingers Gesture Screenshot om gebruikers een nieuwe en meer intuïtieve manier te geven om met hun apparaten te communiceren.

Ultieme Prestaties zorgen voor maximale productiviteit

De MateBook X Pro belichaamt de nieuwste notebook innovatie. Binnenin het lichtgewicht zit de 10e generatie Intel® Core™ i7-10510U en i5-10210U. Uitgerust met NVIDIA® GeForce® MX250 op 2GB GDDR5 levert de nieuwe MateBook X Pro een soepele ervaring voor elk scenario, van videobewerking tot gaming en binge-watchen. Voor de koeling is in het nieuwste vlaggenschip het intelligente koelsysteem Huawei Shark Fin Fans 2.0 ondergebracht dat dynamisch wisselt tussen de actieve en passieve modus voor een efficiënt en stil koelvermogen en voorzien is van grotere vinnen voor een hoger luchtdebiet. De nieuwe HUAWEI MateBook X Pro beschikt ook over een intelligente filtertechnologie die zorgt voor een real-time systeemtemperatuurbewaking. Daardoor heeft de notebook een stabielere ventilatorcurve, wat uiteindelijk leidt tot een stillere werking.

De MateBook X Pro zorgt niet alleen voor een hogere productiviteit, maar beschikt ook over de quad-luidsprekers, die een uitzonderlijke geluidservaring bieden waardoor je helemaal in de actie wordt ondergedompeld.

Daarnaast heeft de MateBook X Pro een enorme 56Wh1 batterij. In combinatie met Huawei’s eigen energiebesparende modi, kunnen gebruikers de hele dag door genieten van de lange levensduur van de batterij.

Ondertussen wordt de MateBook X Pro geleverd met een 65 W Type-C draagbare adapter die gebruikt kan worden met een reeks van uitgangen. Naast het gebruik van de voedingsadapter om je laptop op te laden, ondersteunt het Huawei SuperCharge voor bepaalde telefoons. Met deze voedingsadapter kan je snel opladen waar je ook bent.

Voor zij die veel onderweg zijn ondersteunt de MateBook X Pro snelle Wi-Fi wat zorgt voor een betere signaalontvangst en een stabielere connectiviteit dan ooit tevoren. Bluetooth 5.0 op het nieuwste vlaggenschip heeft snellere datatransmissiesnelheden met een bredere signaaldekking en sterkere uitzendmogelijkheden dan de vorige iteratie. Dit betekent dat de nieuwe notebook van op een langere afstand kan worden aangesloten, met stabielere signalen.

Toestellen onderling verbinden: Huawei Share

Laptops zullen steeds intelligenter, efficiënter en steeds meer verbonden zijn. Huawei helpt de toekomst te sturen met nieuwe innovaties, die geschikt zijn voor alle scenario’s en die een interactieve ervaring bieden die naadloos aansluit op zowel laptop als smartphone. Huawei past haar apparaten ook aan met Multi-screen Collaboration, een unieke functie die Huawei Share biedt.

Multi-screen Collaboration maakt bestandsoverdracht tussen de laptop en smartphone mogelijk en zorgt voor een naadloze samenwerking tussen beide toestellen. Door voort te bouwen op de krachtige verwerkingscapaciteit en de basissysteemmogelijkheden van de MateBook, neemt Huawei het obstakel tussen de basisarchitectuur van Windows en Android weg en worden deze twee systemen naadloos met elkaar verbonden. Tegelijkertijd kan je je laptopaccessoires zoals toetsenbord, camera, microfoon en muis nu gebruiken als randapparatuur van je smartphone, wat een comfortabelere gebruikerservaring oplevert.

Als pionier in de innovatie van slimme apparaten past Huawei haar technologische expertise toe op haar MateBook X Pro om de beste gebruikerservaring te bieden. First-in-industry technologieën zoals de Fingerprint Power Button en de verzonken camera zorgen voor een handige, unieke ervaring. Die eerste laat gebruikers snel hun identiteit verifiëren bij het aanzetten, en de tweede beschermt de privacy van de gebruiker terwijl het displaygebied wordt gemaximaliseerd.

Huawei blijft zich inzetten voor de high-end notebookmarkt en het leveren van een all-scenario-ervaring. Huawei zal doorgaan met het integreren van haar toonaangevende smartphone innovaties in haar PC-producten, met als doel de gebruikerservaring verder te verbeteren en meer consumenten te laten genieten van het vakmanschap, de innovatie en de slimme technologieën die kenmerkend zijn voor haar vlaggenschipproducten.