Huawei Watch GT 2 Pro, Huawei Watch Fit & FreeBuds Pro

Huawei Consumer Business Group (BG) organiseerde het Huawei Seamless AI Life New Products Global Launch event op haar nieuwe campus in Dongguan. Het bedrijf kondigt twee nieuwe smartwatches en de Huawei FreeBuds Pro aan: De Huawei Watch Fit (€ 129) ligt vanaf deze maand in de Belgische winkels. De Huawei Watch GT 2 Pro (€ 299) en Huawei FreeBuds Pro (€ 179) volgen in oktober.

De producten die naar België komen, zijn onder andere: Huawei FreeBuds Pro met een nieuw ontwerp en functies en met verbeterde Active Noise Cancellation (ANC); Huawei Watch GT 2 Pro en Huawei Watch Fit. De nieuwste lanceringen binnen Huawei’s wearables productlijn hebben een opvallende esthetiek, nieuwe fitnessdata-tracking-functies en nog meer trainingsmodi (o.a. golf & skiën).

HUAWEI FreeBuds Pro: ANC en naadloos schakelen tussen apparaten

HUAWEI FreeBuds Pro zijn ’s werelds eerste echte draadloze stereo (TWS) oortelefoons die intelligente dynamische ruisonderdrukking ondersteunen. De nieuwe TWS-oortjes zijn voorzien van een hardware- en software-geïntegreerde oplossing en identificeren op intelligente wijze het type omgevingsgeluid op basis van de directe omgeving van de gebruiker. Ze kunnen zo schakelen tussen drie profielen – General, Cosy en Ultimate – om optimale ruisonderdrukkende prestaties te bieden met een toonaangevende ruisonderdrukkingsgraad van 40dB.

Met de Dual Connection met Android, iOS en Windows smart systems kunnen gebruikers naadloos schakelen tussen apparaten zonder gebonden te zijn aan één merk. De nieuwe gebaarbesturing stelt gebruikers in staat om gemakkelijk de controle over de oortelefoon over te nemen doormiddel van een swipe of een knijpbeweging op de kubusvormige oortelefoonstang.

Huawei Watch GT 2 Pro & Huawei Watch Fit: praktische pro-grade functies voor dagelijks gebruik

Huawei blijft de Huawei Watch familie uitbreiden met nieuwe producten die doordrenkt zijn van innovaties met wetenschappelijke flair om gemakkelijk een fitte en gezonde levensstijl te behouden.

De nieuwe Huawei Watch GT 2 Pro bevat alle functies die de consument is gaan waarderen op de Huawei Watch GT-serie en bouw hierop verder. De stijlvolle smartwatch biedt tot twee weken batterijduur, draadloos opladen, meer dan 100 trainingsmodi en innovatieve functies voor het bijhouden van fitnessdata.

De verbeterde Huawei TruSeen™ 4.0+ zorgt voor nauwkeurigere hartslagmetingen. Huawei introduceert ook nieuwe trainingsmodi, waaronder Skiën, Langlaufen, Snowboarden en Golf Driving Range. Die vullen het bestaande aanbod aan, om gebruikers te voorzien van real-time prestatiemetingen en analyses voor professionele sporten.

Het nieuwe smartwatch vlaggenschip heeft een robuust ontwerp van hoogwaardige materialen, waaronder saffierhorlogekristal, titanium behuizing en huidvriendelijke keramische behuizing aan de achterkant, in combinatie met een saffierglas om de nauwkeurigheid van de metingen en het draagcomfort te verbeteren. Daarnaast ondersteunt Huawei Watch GT 2 Pro apps om gebruikers een handig middel te bieden om nog meer functies te verkrijgen. Huawei is ook van plan om de slimme ervaring die wordt aangeboden in de toekomst verder te vergroten.

De Huawei Watch Fit is daarnaast de eerste Huawei horloge met een afgeronde, rechthoekige wijzerplaat. De smartwatch pakt uit met een oogverblindend 1,64-inch AMOLED-display, dat meer inhoud weergeeft en een betere interactie-ervaring biedt.

Met een gewicht van 39 gram voelt de Huawei Watch Fit net zo licht aan als een sporthorloge. Het horloge is voorzien van een nieuwe, geüpgradede HUAWEI TruSeen™ 4.0-hartslagtechnologie, die gebruik maakt van Huawei’s eigen multi-sensor AI neurale netwerkalgoritme en geavanceerde PPG-componenten om een nauwkeurigere, 24-uurs hartmonitoring te bieden die veranderingen in de bloedzuurstof-, slaap- en stresscondities bijhoudt. Alle gegevens worden ook geanalyseerd om fitnessadvies te genereren dat gebruikers helpt om een beter en gezonder leven te leiden.

Huawei Watch Fit is de eerste Huawei smartwatch met Quick-workout Animaties. Door 44 standaard fitnessroutines (waaronder vetverbranding, schouderspierontlasting, bodysculpting en andere routines) te combineren met 12 animaties, biedt de functie een snelle en eenvoudige manier voor gebruikers om in een oogwenk te trainen. De Huawei Watch Fit biedt 13 hardlooplessen aan die speciaal zijn afgestemd op joggingfanaten. Het tempo van het hardlopen wordt geanalyseerd en de resultaten worden in real time verstrekt om de gebruikers te helpen hun training te optimaliseren. Verder is de smartwatch, als ideale outdoor begeleider, voorzien van 96 trainingsmodi, ingebouwde GPS en 5ATM waterbestendigheid.

Hoewel hij compact is, ondersteunt de smartwatch in typische scenario’s tot 10 dagen batterij. Huawei Watch Fit ondersteunt ook Huawei’s snelle oplaadtechnologie. Vijf minuten opladen kan genoeg lading leveren om de smartwatch te ondersteunen voor een hele dag normaal gebruik.