Huawei Watch GT 3

Huawei België lanceert zijn nieuwe generatie smartwatches. De HUAWEI WATCH GT 3 is de eerste smartwatch uitgerust met HarmonyOS 2.1 en is beschikbaar in 46mm en 42mm. Beide modellen zijn beschikbaar in Active Black sinds 28 januari tegen een aanbevolen adviesprijs van €229 voor de 42mm versie en 249€ voor de 46mm versie.

De nieuwe HUAWEI WATCH GT 3 biedt een verbeterde en krachtige gebruikerservaring aan en is dynamischer en intelligenter dan zijn voorganger. Naast het moderne ontwerp, de uitgebreide updates en de nieuwe interface, biedt de WATCH GT 3 ook nauwkeurige gezondheids- en fitnesstracking met TruSeenTM 5.0+. Het heeft ook een record batterijduur van 14 dagen en een innovatieve gezondheidscoachfunctie.

De gloednieuwe HUAWEI WATCH GT 3 is een nieuwe stap voorwaarts op het gebied van gezondheidstracking en wetenschappelijke training. Het is ontworpen om het leven van de gebruikers te vereenvoudigen en hen te helpen hun fitnessdoelen te bereiken met behulp van wetenschappelijke gegevens. Met de toevoeging van de nieuwe TruSeen 5.0+, brengt Huawei een complete upgrade naar de GT serie, en breidt daarmee de gezondheid en fitness tracking mogelijkheden verder uit.

Twee weken levensduur van de batterij en nieuw ontwerp

Het innovatieve ontwerp van de HUAWEI WATCH GT 3 is geïnspireerd op het geprezen design van zijn voorganger. De minimalistische omlijsting, het grote display en het licht ontwerp geven de HUAWEI WATCH GT 3 een modernere look voor een zeer stijlvolle smartwatch. Zonder het bandje weegt de 46 mm HUAWEI WATCH GT 3 slechts 42,6 g en is hij slechts 11 mm dik. De HUAWEI WATCH GT 3 42 mm weegt slechts 35 g en is 10,2 mm dik. Beide modellen bieden gebruikers een lichte, dunne en comfortabele draagervaring.

De HUAWEI WATCH GT 3 46 mm heeft een batterijlevensduur van 14 dagen bij normaal gebruik, terwijl de HUAWEI WATCH GT 3 42 mm een batterijduur heeft van 7 dagen bij normaal gebruik. Dankzij de lange levensduur van de batterij kan de gebruiker hem de hele dag en nacht dragen en continu gebruiken.

De HUAWEI WATCH GT 3 biedt een geheel nieuwe interactieve en intelligente ervaring en is voorzien van een roterende kroon met haptic feedback, voor een precieze touch ervaring.. Het nieuwe schaakbordontwerp van het beginscherm kan vrij worden bestuurd en ingezoomd voor een makkelijke bediening. Het permanente display (AOD) blijft aan tijdens het dagelijkse gebruik, en gepersonaliseerde schermen bieden gemakkelijk toegang tot trainingsgegevens en toepassingen door eenvoudig de pols op te tillen.

Voor het eerst is de HUAWEI WATCH GT 3 voorzien van HarmonyOS 2.1, dat bijdraagt aan de uitzonderlijke levensduur van de batterij van de horloges en geoptimaliseerde connectiviteitsfuncties biedt met diverse compatibele apparaten.

Verbeterde gezondheidsmonitoring en wetenschappelijke trainingsprogramma’s

De HUAWEI WATCH GT 3 is voorzien van de gloednieuwe HUAWEI TruSeenTM 5.0+ hartslag-tracking technologie, die gebruik maakt van acht fotodiodes in een cirkelvormige opstelling en twee sets lichtbronnen. De GT3 beschikt ook over een meerkanaals lichtsignaalontvangst en een gebogen ontwerp voor een betere lichtpenetratie. Deze bieden niet alleen minder batterij verbruik maar ook een comfortabele draagervaring. De dual-band GNSS-positionering met vijf systemen biedt gebruikers ook een nauwkeurig geolocatie.

Met het gloednieuwe TruSeenTM 5.0+ systeem is de nauwkeurigheid van de hartslagmeting aanzienlijk verbeterd ten opzichte van de vorige generatie. De HUAWEI GT 3 kan een perfecte tracking handhaven, zelfs in snel veranderende hartslag scenario’s zoals sprinten, zwemmen of klimmen. De HUAWEI WATCH GT 3 biedt ook continue, real-time en nauwkeurige SpO2, slaap, stress en menstruatiecyclus tracking voor uitgebreid gezondheidsmanagement.

De HUAWEI WATCH GT 3 is een echte persoonlijke coach aan de pols. Het registreert en analyseert de trainingsgegevens van de gebruiker en identificeert op intelligente wijze de rustperiode, prestatieperiode, consolidatieperiode en herstelperiode op basis van het huidige atletische vaardigheidsniveau en de doelstellingen van de gebruiker. Het past de intensiteit van de training aan om het atletisch vermogen progressief te verbeteren.

De HUAWEI WATCH GT 3 beschikt ook over een verbeterde work-out tracking functie en biedt meer dan 100 trainingsmodi, waaronder achttien professionele trainingsmodi, twaalf trainingen voor buiten (hardlopen, wandelen, klimmen, wandelen, langlaufen, fietsen, zwemmen in open water, triatlon, skiën, snowboarden, langlaufen en golf) en zes trainingen voor binnen (wandelen, hardlopen, fietsen, zwemmen in het zwembad, vrije training, elliptische machine en roeien).

Fitnesfuncties op maat

De HUAWEI WATCH GT 3 ondersteunt gezondheids- en fitnessfuncties op maat, waaronder de AI Running Coach en Healthy Living Clover, een gezondheids- en fitnessassistent die gebruikers helpt actief en gezond te blijven.

De AI Running Coach combineert wetenschappelijke informatie en gebruikerservaring om een dynamisch, gepersonaliseerd programma van week tot week te bieden. Het analyseert atletische prestaties en lichaamsreacties om het trainingsprogramma voor de volgende week automatisch aan te passen. Met deze persoonlijke contextuele aanpassing kunnen gebruikers meer uit hun training halen.

Huawei’s nieuwe hardloopvaardigheidsmeting, Running Ability Index (RAI), maakt gebruik van de historische hartslag, tempo en andere gegevens om de hardloopprestaties na elke training te analyseren. Zo kunnen gebruikers de trainingsvoortgang begrijpen en hun verbeteringen volgen.

De nieuwe Healthy Living Clover zit boordevol functies om beter te voldoen aan de dagelijkse gezondheidsbehoeften van gebruikers. Dankzij de personaliseerbare instellingen kan de gebruiker regelmatig herinneringen ontvangen over bijvoorbeeld gezondheid goals, regelmatig drinken, mindfulness, slaap monitoring of zelfs een herinnering om te glimlachen.

Het aantal applicaties van derden op de HUAWEI WATCH GT 3 nam opnieuw toe5, over het dagelijks leven, reizen, spelen, amusement, werk, fitness en gezondheid, waarin alle aspecten van het leven van jongeren aan bod komen.