Huawei Watch GT Runner

Huawei Consumer Business Group (CBH) lanceert de HUAWEI GT Runner. ​De smartwatch is gericht is op ambiteuze lopers. Het aangepast ontwerp van nauwelijks 38,5 gram en nauwkeurige GPS- en hartslagsensortechnologie maken van de wearable de ideale trainingscoach. Doordat de HUAWEI WATCH GT Runner informatie over gezondheid en de omgeving verzamelt, wordt er een trainingsplan opgesteld met een wetenschappelijke insteek, waardoor gebruikers profiteren van een professionele fitnesservaring. De HUAWEI WATCH GT Runner is nu beschikbaar in grijs en zwart voor een adviesprijs van € 299,99.

De HUAWEI WATCH GT Runner is voorzien van de nieuwe HUAWEI TruSeenTM 5.0+1 hartslagbewakingstechnologie, die een nauwkeurige dynamische hartslag- en SpO2-bewaking biedt om elke looppas te capteren. De combinatie van de verborgen zwevende antenne en de Dual-Band Five-System GNSS-positionering brengt het looptraject perfect in kaart en ondersteunt nauwkeurige locatiebepaling.

Naast de krachtige hardware en monitoring, springen de Running Ability Index (RAI) en het individuele periodieke wetenschappelijke trainingsprogramma het meest in het oog. Het HUAWEI TruSportTM professionele hardlooptrainingssysteem biedt gebruikers een uitgebreide analyse met gegevens zoals trainingsintensiteit, trainingsvolume, hersteltijd, etc. ​

De Running Ability Index (RAI) is een nieuw meetsysteem en stelt gebruikers in staat om hun loopvaardigheid objectief te evalueren. Door de RAI en de trainingsbelasting te gebruiken als de kern van het individuele periodieke wetenschappelijke trainingsprogramma, kan elke loper zijn doelstellingen bereiken.

De HUAWEI WATCH GT Runner ondersteunt de aansluiting van hartslagbanden om omvangrijkere en professionelere hardloopgegevens te verkrijgen. Bovendien kunnen de hardloopgegevens worden gedeeld met apps van derden² via de HUAWEI Health App. Gegevens kunnen zo gemakkelijk worden uitgewisseld en bekeken.

Aerodynamisch ontwerp van slechts 38.5 gram

De HUAWEI WATCH GT Runner is een stijlvol ontwerp op maat van lopers. De uitgeholde lug van het horloge vergroot het contactoppervlak met de lucht waardoor het zweetbestendig en ademend is en ook een stuk comfortabeler aanvoelt.

De HUAWEI WATCH GT Runner maakt gebruik van lichte, comfortabele materialen zoals de zeer sterke polymeervezel behuizing. Ook is hij voorzien van een keramische ultra-lichte kast en een titanium horlogekroon. Het gewicht van de hele horlogekast is slechts 38,5 gram. Lopers merken daardoor nauwelijks dat ze een horloge dragen.

De antibacteriële siliconen horlogeband die bij de smartwatch wordt geleverd is goed bestand tegen water, zodat hardlopers zich geen zorgen hoeven te maken over zweet en vuil dat tijdens de training op de horlogeband terechtkomt.

De HUAWEI WATCH GT Runner bevat een exclusieve data-wijzerplaat die gegevens weergeeft zoals trainingsbelasting, RAI, hersteltijd en het weer. Gebruikers kunnen deze naar hun eigen behoeften aanpassen.

Professionele looptraining

Gebaseerd op HUAWEI TruSportTM, biedt de HUAWEI WATCH GT Runner de zogenaamde Running Ability Index (RAI) om de loopprestaties van de gebruiker te evalueren. Zelfs als de gebruiker niet tot het uiterste gaat, kan het systeem de prestaties berekenen op basis van historische hartslag, tempo, afstand, frequentie en andere multidimensionale gegevens.

De HUAWEI WATCH GT Runner is uitgerust met een intelligent dynamisch aanpassingsplan, dat is gericht op de RAI en de trainingsbelasting. Professionele gegevens zoals vermoeidheidsniveau, trainingsindex, aerobe/anaerobe trainingsdruk worden weergegeven om hardlopers te helpen zichzelf te analyseren en redelijke trainingsaanpassingen door te voeren om hun conditie te verbeteren.

De professionele fitnessanalysegegevens zorgen voor een individueel periodiek wetenschappelijk trainingsprogramma. Gebruikers kunnen hun loopschema in de HUAWEI Health App aanpassen op basis van hun persoonlijke fysieke gegevens en hardloopgeschiedenis, gecombineerd met hun trainingsdoelen en -doelstellingen.

De HUAWEI WATCH GT Runner registreert en analyseert de trainingsgegevens van de gebruiker en past de trainingsintensiteit en het trainingsvolume geleidelijk aan om de hardloopvaardigheid van de gebruiker te verbeteren.

De HUAWEI WATCH GT Runner biedt geweldige prestaties in een kleine horlogebehuizing en beschikt over vijf belangrijke satellietsystemen: GPS + Beidou + GLONASS + Galileo + QZSS. Ook heeft de HUAWEI WATCH GT Runner een ingebouwde Dual-Band Five-System GNSS positioneringschip met een verborgen zwevende antenne die de positionerings-antenne verbergt in de nokken gemaakt van polymeer vezelmateriaal. Dit vermindert de verstoring van het positioneringssignaal veroorzaakt door metalen materialen.

Het innovatieve ontwerp verbetert de prestaties van de GPS-antenne met 135% in vergelijking met het traditionele ontwerp, waardoor de pijnpunten van een evenwichtige positioneringsnauwkeurigheid en een compact ontwerp worden opgelost en een nauwkeurige positionering op marathonniveau mogelijk is.

Nieuwe HUAWEI TruSeen™ 5.0+ brengt vier belangrijke verbeteringen

HUAWEI WATCH GT Runner ondersteunt de gloednieuwe HUAWEI TruSeenTM 5.0+, met een vernieuwde hartslagmodule, 8 PD’s in een cirkelvormige opstelling, verbeterde dynamische hartslagbewaking, meer signaalinput en een algehele verbeterde nauwkeurigheid van de hartslagmeting.

De HUAWEI WATCH GT Runner maakt gebruik van een ergonomisch ontworpen 2.5D achterkant van de horlogekast, met zorgvuldig gepolijst gebogen glas, dat perfect past op de pols. Het ontwerp is niet alleen comfortabel om te dragen, het vermindert effectief de interferentie van extern licht en verbetert de kwaliteit van het hartslagsignaal.

Tussen de PD, de LED en het onderste glas zit een schild van Fresnel-folie, dat niet alleen de esthetiek verbetert, maar ook zorgt voor een beter condenserend effect. Meer licht dringt de huid binnen waardoor de interferentie van lichtsignalen in de oppervlakkige lagen van de huid vermindert. Huawei ontwierp een nieuw multikanaals signaalselectie- en fusieverbeteringsalgoritme, waardoor het AI-learning ruisonderdrukkingsalgoritme wordt verbeterd. Wanneer de gebruiker in beweging is, kan de HUAWEI WATCH GT Runnner beter het optimale signaal verkrijgen uit de meerkanaalssignalen.

Tijdens het ontwikkelingsproces van de nieuwe HUAWEI TruSeen™ 5.0+ technologie legde Huawei de focus op een meer nauwkeurige hartslagmonitoringervaring. Dankzij de nieuwe PPG 5.0-module verbeterde de nauwkeurigheid van de hartslagmeting sterk ten opzichte van de vorige generatie. De afwijking van 10 spm in de meeste scenario’s kan meer dan 97% bereiken, wat net zo nauwkeurig is als een hartslagband. Het krachtige HUAWEI TruSeenTM 5.0+ anti-interferentie en ruisonderdrukkingsontwerp gaat beter om met bewegingsruis en verbetert de nauwkeurigheid van de hartslagmeting tijdens het sporten, inclusief tijdens HIIT, yoga, aerobics, touwtjespringen, etc.

Smart life assistent & 14 dagen batterijduur

De HUAWEI WATCH GT Runner beschikt over dezelfde krachtige batterijlevensduur als de rest van de Huawei wearable familie. De GT Runner beschikt over een impressionante batterijlevensduur van 14 dagen in smart mode en van 8 dagen bij intensief gebruik.

De HUAWEI WATCH GT Runner is niet alleen een persoonlijke running coach voor de hardloper, maar ook een ‘always on’ fitness- en gezondheidscoach. Het biedt 100+ sport modi, SpO2 monitoring, slaap- en stressmonitoring en ‘gezond leven’-notificaties via de HUAWEI Health app.

De HUAWEI WATCH GT Runner heeft een ingebouwde hoogtebarometer, die de kompasfunctie ondersteunt om de veiligheid tijdens de trainingssessie te garanderen. Het biedt ook de mogelijkheid om muziek af te spelen met oordopjes of speakers en wordt geleverd met een grote opslagruimte voor tot 500 nummers.

Verder ondersteunt de smartwatch de hele dag door gezondheidsbewaking, inclusief hartritmemonitoring en waarschuwingen bij een abnormale hartslag. Om het gebruiksscenario verder uit te breiden, wordt de HUAWEI WATCH GT Runner aangedreven door HarmonyOS 2.1, dat een rijk applicatie-ecosysteem ondersteunt voor reizen, gaming, lifestyle, entertainment en werk.