Innovatie en investeren in nieuwe technologieën

Innovatie is de nummer 1 prioriteit van Belgische bedrijven in 2020. Volgens Belgische Chief Information Officers vormen namelijk innovatie, investeringen in nieuwe producten en de automatisatie van bedrijfsprocessen dé prioriteiten dit jaar. Dat blijkt uit een internationale studie van gespecialiseerd rekruteringsbureau Robert Half. “Het aantrekken én behouden van IT-talent vormt een enorme uitdaging in veel Belgische bedrijven.”, zegt Jeroen Diels, Director bij Robert Half.

De enquête, die door meer dan 200 Belgische CIO’s is ingevuld, richt zich op de groeivooruitzichten, de strategische prioriteiten en de aanwervingsplannen van kleine (50-249 werknemers), middelgrote (250-499) en grote (500+ werknemers) ondernemingen verspreid over de private, beursgenoteerde en publieke sector. Daaruit blijkt dat innovatie en investeringen in nieuwe technologieën de strategische prioriteit vormen voor Belgische bedrijven in 2020.

Strategische prioriteiten

Strategische prioriteiten voor CIO’s in de eerste helft van 2020 zijn enerzijds een focus op innovatie en nieuwe technologie, en anderzijds automatisering en cloud projecten. Deze prioriteiten staan allemaal in het teken van het verhogen van de bedrijfsefficiëntie en productiviteit.

De top 5 prioriteiten uit de studie zijn: Innovatie en investeren in nieuwe technologieën, automatisatie van processen om efficiëntie en productiviteit te bevorderen, cloud projecten, zakelijke / digitale transformatieprojecten, IT-beveiliging en beveiliging van bedrijfsinformatie

Voor CIO’s vormen innovatie en investeren in nieuwe producten (27%) en het automatiseren van processen (26%) de belangrijkste strategische prioriteiten voor 2020. Ook cloud projecten (19%) worden door een behoorlijke groep van CIO’s als belangrijkste strategische prioriteit gezien. CIO’s van grote bedrijven geven opvallend vaker aan dat innoveren en investeren in nieuwe technologie de voornaamste prioriteit is dit jaar (KMO: 21%, GO: 34%).

Vraag naar IT-talent

De vraag naar ervaren tech- en IT-personeel blijft bijzonder hoog. CIO’s geven een hoge tot urgente vraag naar specialisten op vlak van cloud computing (86%), business intelligence & reporting (79%) en virtualisatie (75%) aan, alsook naar mobiele ontwikkelaars (77%).