iRobot lanceert 2-in-1 robotstofzuiger en dweilrobot

iRobot Corp., marktleider op het gebied van consumentenrobots, kondigt vandaag twee van zijn slimste en krachtigste modellen aan. Het vlaggenschip de Roomba Combo® j9+ robotstofzuiger en dweilrobot en de Roomba® j9+ robotstofzuiger. De Roomba Combo j9+ heeft een nieuwe Clean Base® Auto-Fill Dock die automatisch vuil leegt en de robot bijvult met vloeistof. iRobot onthult ook iRobot OS 7.0, dat de automatisering van schoonmaken optimaliseert met de toevoegingen van Dirt Detective en SmartScrub. De Roomba Combo j9+ en Roomba j9+ voegen zich bij de onlangs aangekondigde Roomba Combo j5+ en Roomba Combo i5+ als onderdeel van iRobot’s uitgebreide serie van robotstofzuigers en dweilrobots die iedereen een betere manier bieden om schoon te maken zoals zij dat willen. 

iRobot OS 7.0 – Maakt je huis schoon precies zoals jij dat zou doen 

Op basis van de gewoonten, de woning van de gebruiker en zelfs de seizoenen, combineert iRobot OS inzichten en technologie om een schoonmaakervaring te creëren die is afgestemd op unieke behoeften en voorkeuren. Gebruikers hebben de controle met de iRobot Home-app. Met iRobot OS 7.0 introduceert iRobot de nieuwe digitale technologieën Dirt Detective en SmartScrub voor de Roomba Combo j9+ en Roomba j9+. 

“Sinds de introductie van iRobot OS bieden we continu nieuwe functies en schoonmaakervaringen aan gebruikers zodat ze op een intelligente en eenvoudige manier kunnen schoonmaken zoals zij dat willen”, licht Colin Angle, voorzitter en CEO van iRobot, toe. “Met Dirt Detective onderscheidt iRobot zijn producten door een unieke schoonmaakervaring te introduceren. Dirt Detective laat onze krachtigste en intelligentste robots weten waar de vuilste plekken zijn in huis – en wat de beste manier is om die plekken schoon te maken. Dit niveau van intelligentie zorgt ervoor dat gebruikers hun schoonmaaktaken niet meer hoeven te plannen omdat ze weten dat hun robot precies schoonmaakt zoals zij zouden doen.” 

Dirt Detective: plant, voorspelt en zorgt voor een uitstekende schoonmaakervaring 

Een huishoudrobot moet slim en efficiënt zijn, direct naar de vuilste kamers gaan en doordacht genoeg zijn om bijvoorbeeld te weten dat het schoonmaken van een badkamervloer met een dweil als laatste moet gebeuren. Dankzij de Dirt Detective-intelligentie kan de Roomba Combo j9+ en Roomba j9+ automatiseren waar schoon te maken op basis van de schoonmaakgeschiedenis. Zo hoeven gebruikers niet na te denken over wanneer de robot weer aan het werk gezet moet worden. De robot leert van eerdere schoonmaaktaken om automatisch prioriteit te geven aan vuilere kamers en past instellingen aan zoals zuigkracht, schoonmaakroutes en dweilen. 

SmartScrub: kracht en druk voor een perfecte dweilresultaat 

Sommige delen van het huis hebben een grondigere schoonmaakbeurt nodig, zoals een bijkeuken met keukentegels vol vieze poot- en voetafdrukken. Met de iRobot OS 7.0-updates kunnen gebruikers van de Roomba Combo j9+ en de Roomba Combo j7+ SmartScrub inschakelen waarna hun robot heen-en-weer schrobt met neerwaartse druk om viezigheid te verwijderen. SmartScrub pakt hardnekkig vuil aan met 2x harder schoonmaken.²

“Naast de unieke intelligentie die iRobot OS 7.0 biedt, breiden we onze productlijn uit met nieuwe 2-in-1 robots, en onze krachtigste en slimste Roomba tot nu toe,” zegt Barry Schliesmann, chief product officer bij iRobot. “De Roomba Combo j9+ en Roomba j9+ hebben een reeks gepatenteerde schoonmaaktechnologieën om ervoor te zorgen dat ze de beste in hun klasse zijn in zuigkracht, van fijn stof tot hardnekkig vuil en haar dat vast zit in tapijten. Daarnaast maken de nieuwe robots de schoonmaakbeurt af zonder onderbrekingen. Ze zien er ook stijlvol uit en passen naadloos in het interieur van gebruikers.” 

Roomba Combo j9+ robotstofzuiger en dweilrobot: meer kracht en intelligentie dan ooit  

De Roomba Combo j9+ robotstofzuiger en dweilrobot is ontworpen om vuil, huisdierenharen en stof met precisie aan te pakken. Het 4-staps schoonmaaksysteem en de unieke Dual Rubber Brushes zorgen voor een 100% sterkere zuigkracht³ en dweilen met een constante neerwaartse druk. D.R.I. (Dry Rug Intelligence) van iRobot betekent dat gebruikers erop kunnen vertrouwen dat hun Roomba Combo j9+ zelfs hoogpolige vloerkleden schoon en droog houdt. Dit is mogelijk dankzij het unieke Auto-Retract Mopping System dat de dweil naar de bovenkant van de robot tilt wanneer een tapijt wordt gedetecteerd om natte vlekken te voorkomen. 

De geavanceerde iRobot OS-technologie maakt 7x sneller⁴ een nauwkeurige plattegrond van het huis en benoemt automatisch kamers. Het zorgt er ook voor dat de Roomba Combo j9+ in staat is om objecten zoals schoenen, kabels, rugzakken, kleding, huisdieren en zelfs ongelukjes van je huisdier te herkennen en er omheen te manoeuvreren. Dit geeft gebruikers meer vertrouwen dat de klus wordt geklaard. 

“Gebruikers willen een grondig gedweilde vloer en dat hun tapijt schoon en droog blijft. Door SmartScrub te combineren met ons exclusieve Auto-Retract Mop System is iRobot het enige product op de markt dat beide kan. Doordat de dweil naar de bovenkant van de robot wordt getild, fungeert de robot zelf als bescherming voor eventuele vieze druppels. De dweil komt daardoor niet in aanraking met de vloer wanneer er niet gedweild wordt en vermijdt vlekken op tapijten en vloerkleden”, concludeert Schliesmann.

Roomba Combo j9+ Clean Base® Auto-Fill Dock 

De nieuwe, stijlvolle Clean Base® Auto-fill Dock ondersteunt de Roomba Combo j-serie robotstofzuiger en dweilrobot meer dan ooit. Het station kan tot 60 dagen lang vuil legen en tot 30 dagen lang vloeistof bijvullen voor autonoom schoonmaken. Het Clean Base Auto-fill Dock is gemaakt van premium materialen met een houtachtige bovenkant die dienst doet als bruikbaar oppervlak, en bevat ook een plek om extra zakken en dweilpads op te bergen. iRobot’s stilste Clean Base Dock tot nu toe is zorgvuldig ontworpen om minder geluid te produceren tijdens het legen van vuil en stof en bijvullen van vloeistof. 

Roomba j9+ robotstofzuiger: #1 in het opruimen van vuil en stof¹  

De Roomba j9+, de krachtigste en slimste robotstofzuiger van iRobot, is ontworpen voor het grondig schoonmaken van grotere woningen en voor huishoudens met harige huisdieren. Gebaseerd op jarenlang onderzoek is de Roomba j9+ ontworpen met 100% meer zuigkracht³, een accu die langer meegaat⁵ en met meer functies voor huisdieren. Met Carpet Boost-technologie, een 3-staps schoonmaaksysteem en Dual Rubber Brushes detecteert de robot automatisch het vloertype en past de zuigkracht aan per vloeroppervlak.  

Aangedreven door iRobot OS en Imprint® Smart Mapping-technologie, begrijpen de Roomba Combo j9+ en Roomba j9+ meer spraakcommando’s dan andere merken robotstofzuigers. Gebruikers kunnen hun robot koppelen met Alexa, Google Assistant of Siri⁶ en hun robot vertellen dat hij specifieke kamers moet schoonmaken of in de buurt van specifieke objecten zoals zetels, aanrechten, eettafels of het fornuis. Met de PrecisionVision-navigatie kunnen de Roomba Combo j9+ en Roomba j9+ precies zien wat er vóór hen ligt en als er een object ligt dat ze moeten vermijden, laten ze deze links liggen. Bijvoorbeeld kabels, voerbakken en speelgoed, kattenbakken, katten, honden en ongelukjes van huisdieren. iRobot’s P.O.O.P. (Pet Owner’s Official Promise)⁷ garandeert een vervangende robot als de Roomba zo’n ongelukje niet gezien heeft en er doorheen beweegt. 

iRobot’s toewijding aan to gebruikersgegevens, privacy en beveiliging 

iRobot-producten en iRobot OS worden ondersteund door de toewijding van het bedrijf aan de privacy van gebruikers en gegevensbeveiliging. Het bedrijf gebruikt de hoogste normen voor data-encryptie om ervoor te zorgen dat gebruikersgegevens privé en veilig blijven. Gebruikersgegevens worden alleen gebruikt om de ervaring en de prestaties van de robot te verbeteren. Gebruikers kunnen hun instellingen in de app op elk gewenst moment bijwerken, zodat ze zelf kunnen bepalen tot welke gegevens iRobot toegang heeft. iRobot verkoopt geen gebruikersgegevens en zal dat ook niet doen. 

iRobot’s toewijding aan gegevensbeveiliging heeft het aanzienlijke TÜV SÜD Cyber Security Mark opgeleverd, het wereldwijd eerste bedrijf dat dit niveau van certificering heeft ontvangen. 

Nieuwe testmethode van iRobot 

In 2023 heeft iRobot een uitgebreide testmethode ontwikkeld die achterhaalt wat nu écht belangrijk is voor gebruikers van robotstofzuigers en dweilrobots. In iRobot’s geavanceerde testfaciliteit kwamen de belangrijkste aspecten naar voren: effectiviteit, betrouwbaarheid, geautomatiseerde schoonmaakcontrole en vakmanschap. Interne tests en benchmarks van iRobot hebben veelvoorkomende valkuilen van andere robots op de markt in echte schoonmaakscenario’s geanalyseerd. Denk hierbij aan bevlekte vloerkleden als gevolg van vuile dweilpads die niet hoog genoeg worden opgetild, vastlopen als gevolg van onvoldoende obstakelvermijding en tekortkomingen op het gebied van hardware, en het onvermogen van een robot om slimmer te worden door te leren van eerdere schoonmaakbeurten en door software-updates. Door de combinatie van stijlvol ontworpen hardware en intelligente software gaat iRobot deze uitdagingen aan en biedt het gebruikers een uitstekende schoonmaakervaring. 

“iRobot begrijpt dat gebruikers erop vertrouwen dat een robot de belofte van geautomatiseerd schoonmaken waarmaakt. Als een robot voortdurend vastloopt, de weg kwijtraakt, vloerbedekking besmeurt met natte dweilpads, dan verliest de gebruiker zijn vertrouwen in dat product”, zegt Colin Angle. “De nieuwe Roomba Combo j9+ en Roomba j9+ pakken deze tekortkomingen aan met onze hardware, intelligentie van iRobot OS en digitale ervaringen. Ze zijn zo ontworpen dat je erop kunt vertrouwen dat jouw robot de klus goed klaart.”