Jonge dieren spotten: met de verrekijker worden mini’s maxi

Alles groeit en bloeit. Het is lente! Al moeten we deze lente tevreden zijn met wandelen en fietsen in eigen omgeving. Om dat wat specialer te maken, hebben we een leuke suggestie: de Swarovski Optik verrekijker. Handig om mee te nemen in een fietstas of rugzak. En nog handiger om jonge dieren goed te kunnen zien!

Schattig, grappig, lief… het zijn de woorden die we het meest gebruiken als we pasgeboren en jonge dieren zien. Zelf worden we er vrolijk van. Tijdens je zoektocht mag je uiteraard niet te dicht bij de dieren komen, want je wil de jongen of hun gezin niet storen of wegjagen. Met de verrekijker kun je de mini’s vanop afstand goed zien. Maar welke verrekijker is nu geschikt?

Tijdens de zoektocht naar een verrekijker kom je verschillende modellen, groottes en prijzen tegen. De factor vergroting is een belangrijk element bij het kiezen. In de modelnaam staan meestal twee getallen (bijvoorbeeld 8×25). Het eerste getal vertelt iets over de vergroting. Zo wil het cijfer 8 zeggen dat het onderwerp 8 keer dichterbij wordt gehaald (of 8 keer vergroot). Het tweede getal staat voor de diameter van de lens. Een mooi voorbeeld van een compacte verrekijker is de CL Pocket 8×25 of 10×25 van Swarovski Optik. Lichtsterk en lekker in de hand. De iets grotere CL Companion heb je ook in 8×30 of 10×30. Een ideale compagnon op je tocht in de natuur!

Met de juiste verrekijker op zoek naar jonge dieren? De max! Een jonge eekhoorn die voor het eerst uit zijn holletje komt, een nestje met vogels die pas uit het ei zijn, of een reetje in de verte. Met wat basiskennis en geduld, kun je ook niet-alledaagse dieren bij ons aantreffen: bevers, otters, wolven, vossen, enz. Heel wat dieren, zoals reeën, zijn actief net na zonsopgang. Dan moet je je observatieplekje al innemen voor het licht wordt. Andere dieren, zoals dassen, komen pas naar buiten bij valavond. Maar dat maakt het net extra spannend!

Meer informatie op www.swarovskioptik.com.