Krachtige WiFi uit het stopcontact

Goede WiFi is tegenwoordig bijna een primaire levensbehoefte geworden. En hoe meer we thuis zijn, hoe belangrijker WiFi is om te videobellen, gamen en streamen. Oók als dat tegelijkertijd gebeurt. Gelukkig kan dat, namelijk door internet te halen uit elk stopcontact in huis. Van de gameruimte in de kelder tot je werkplek op zolder.

Hoe werkt dat?

Powerline-internet haalt het WiFi-signaal niet van de router (data wordt dus niet via de lucht gestuurd), maar via het elektriciteitsnet in huis. Je stopt de adapter simpelweg in het stopcontact en tovert ‘m met één druk op de knop om in een WiFi-hotspot. Waarbij je dus geen last hebt van obstakels als geïsoleerde muren, plafonds met vloerverwarming, of storende apparatuur. Bovendien maakt het niet uit hoe ver weg je apparaat verwijderd is van de router. Zo beschikt iedereen in huis altijd en overal over een goed WiFi-signaal.

Upgrade met Mesh-WiFi

De ene ouder heeft een videovergadering op zolder, de ander geeft een online presentatie aan de keukentafel, en ondertussen zijn de kinderen bezig met thuisonderwijs (oké, of stiekem aan het gamen of netflixen). Hoe dan ook: we gebruiken thuis dus steeds vaker en steeds meer WiFi-apparaten, en ook onze verwachtingen van een stabiel en snel thuisnetwerk zijn hoog. Voor perfecte WiFi-ontvangst overal in huis is zijn Powerline-kits nu ook uitgerust met Mesh-functie. Hiermee vormen meerdere WiFi-toegangspunten die zijn geïnstalleerd in verschillende kamers samen één geïntegreerd WiFi-netwerk. Andere moderne functies, zoals Access Point Steering, Client Steering, Bandsteering, Airtime Fairness en Beamforming, zorgen ervoor dat elk gekoppeld apparaat is verbonden met de best mogelijke WiFi-verbinding. Dus stel dat je met je telefoon door het huis loopt, dan stuurt de dichtstbijzijnde WiFi-spot automatisch en gericht het WiFi-signaal naar jouw device. Daarmee voldoet het thuisnetwerk zonder problemen aan al die hoge eisen, zelfs als het hele huishouden online is.

WiFi voor iedereen

Perfect draadloos internet in heel het huis, voor iedereen. Klinkt als muziek in de oren? De nieuwe Magic 2 WiFi 6 van devolo integreert de nieuwste Powerline-technologie met moderne Mesh-WiFi. En is ook nog geschikt voor WiFi 6. Deze nieuwe standaard maakt nog efficiënter gebruik van beschikbare frequenties voor sneller en stabieler draadloos internet. De Starter Kit, bestaande uit twee adapters, is nu verkrijgbaar voor 239,90 euro. Voor grotere ruimten adviseren we de Multiroom Kit, die wordt geleverd met drie adapters voor 399,90 euro. Wie het netwerk op een later moment wil uitbreiden, kan een extra adapter aanschaffen voor 179,90 euro.