Lenovo Legion 9i

Lenovo kondigt zijn toplaptop Lenovo Legion™ 9i (16″, 8) aan, de eerste 16-inch gaminglaptop in het Lenovo Legion ecosysteem – en in de wereld – met een zelfstandig vloeistofkoelsysteem, ontworpen voor gamers en ontwerpers met zware grafische workflowvereisten die een volledige ontwikkelstudio in hun tas nodig hebben. De Lenovo Legion 9i vormt het sluitstuk van de Lenovo Legion line-up die ook de Lenovo Legion Pro-serie voor competitieve gamers en de Lenovo Legion Slim-serie voor gamers die waarde hechten aan mobiliteit, evenals Lenovo Legion-beeldschermen en randapparatuur omvat. Ook aangekondigd vandaag zijn de Lenovo Legion 16″ Gaming Backpack GB700 en GB400, twee rugzakopties die gamers de keuze geven tussen slanke en lichtgewicht behendigheid of extra opslag zonder in te boeten aan bescherming voor hun Lenovo Legion 9i (16″, 8) of andere laptops en accessoires.

“De introductie van de Lenovo Legion 9i (16″, 8) markeert het nieuwste hoogtepunt van Lenovo Legion’s gaming laptop innovatie. De Lenovo Legion 9i is de eerste laptop in het Lenovo Legion ecosysteem met een geïntegreerd vloeistofkoelsysteem en hardware AI-chip tuning. De gesmede carbon A-cover, die naast de ‘unique-to-each-laptop esthetics’ een lichtere laptop betekent voor gamers en makers die niets anders dan het beste eisen,” aldus Jun Ouyang, Lenovo’s vice president en general manager van het Consumer Business Segment, Intelligent Devices Group. “We dagen onszelf voortdurend uit om de grenzen te verleggen bij het ontwerpen van gamingoplossingen. De Lenovo Legion 9i (16″, 8) heeft een nieuwe benchmark voor ons gezet die we graag willen halen en overtreffen in de toekomst.”

De Lenovo Legion 9i (16″, 8) herdefinieert krachtige luxe in het gaming laptop gamma, getuige daarvan is de opvallende verwerkingshardware: 13e generatie Intel® Core™ i9-13980HX processor, NVIDIA® GeForce RTX™ 4090 laptop GPU en ofwel 64GB Overclocked 5600Mhz Dual Channel DDR5 RAM of een razendsnelle 32GB Overclocked 6400Mhz DDR5 Dual Channel RAM. Maar het is de manier waarop de kracht van deze processors wordt ontketend die de Lenovo Legion 9i (16″, 8) echt krachtig maakt.

Het Legion Coldfront geïntegreerde vloeistofkoelsysteem – de eerste in zijn soort op een 16″ gaming laptop – stelt de Lenovo Legion 9i (16″, 8) in staat om maximaal 230W TDP uit te stoten bij een gewicht van slechts 2,56kg (5,64lbs). Het systeem, ontworpen in samenwerking met Cooler Master, loopt over het VRAM van de GPU om de hitte tijdens extreme gamingsessies te beheren, en wordt ingeschakeld wanneer de GPU 84°C bereikt om de GPU terug te koelen. In combinatie met het AI-afgestemde luchtkoelsysteem met drie ventilatoren en 6.333 individuele inlaatopeningen blijft de Lenovo Legion 9i (16″, 8) koel, zelfs onder de meest slopende gaming- en contentcreatiesessies. Om het extra gewicht van het aangepaste vloeistofkoelsysteem op te vangen, moesten de technici van Lenovo een innovatieve nieuwe A-cover ontwerpen, gemaakt van gesmede koolstofchips. Die bespaart niet alleen gewicht, maar door het smeedproces betekent het dat elke Lenovo Legion 9i zijn eigen unieke gesmede koolstofchippatroon op de A-cover heeft.

Alle extra kracht van de Lenovo Legion 9i komt tot leven op een Lenovo PureSight 3.2K Mini-LED 16:10 beeldscherm met 165Hz variabele vernieuwingsfrequentie. Ontwerpers kunnen schakelen tussen DCI-P3 en sRBG kleurruimten in de vooraf geïnstalleerde X-Rite software dankzij de fabriekskleurkalibratie per eenheid van het scherm. Het 94% scherm-naar-lichaam Mini-LED beeldscherm betekent adembenemend grote, scherpe beelden voor zowel gamers als content creators, en met tot 2TB PCIe (Gen 4) SSD opslag is er voldoende ruimte om ondergedompeld te worden in een groot aantal prachtige games.

Onderdompeling is een belangrijke factor in de benadering van de Lenovo Legion 9i (16″, 8) met zijn krachtige luxe. De Smart FPS-functie van de Lenovo LA-2 AI-chip werkt rechtstreeks samen met het scherm om frames per seconde bij te houden en automatisch het vermogen van de GPU en CPU aan te passen, zodat je altijd verzekerd bent van maximale FPS, ongeacht het spelscenario. De Lenovo LA-2 AI-chip synchroniseert ook de Legion Spectrum RGB die aanwezig is in strips rond het toetsenbord en de onderkant covers, op de bovenkant cover Legion woordmerk, en in de per-toets RGB Lenovo TrueStrike toetsenbord met beelden op het scherm – echt onderdompelen de gamer in de on-screen ervaring. Bovendien zorgt de Tobii Horizon-software voor head tracking zonder versnelling, waardoor spelers nog meer kunnen opgaan in hun favoriete games.

Als het tijd is om te bewegen, is de Lenovo Legion 9i (16″, 8) klaar met een 99,99Whr batterij die kan worden opgeladen via zowel de meegeleverde 330W Slim Adapter of de 140W Type-C® voedingsadapter, die beide in de doos zitten. Wi-Fi 7 en Bluetooth 5.3 connectiviteit worden geleverd door MediaTek’s Filogic 380 Wi-Fi kaart met een draadloze snelheid tot 6,5 Gbps.

Net als andere Lenovo Legion-laptops wordt de Lenovo Legion 9i geleverd met Windows 11 en een 3-maandenabonnement op Xbox Game Pass Ultimate, zodat gamers meteen kunnen genieten van honderden games van hoge kwaliteit. Nahimic van SteelSeries zorgt voor een extra voordeel in games door middel van meeslepende 3D-audio waarmee gamers teamgenoten duidelijker kunnen horen, terwijl het ruimtelijk bewustzijn dat zo belangrijk is om de klassementen te halen, wordt versterkt. Spelers die streamen zullen de eenvoudig aan te passen balans- en EQ-regelaars waarderen, zodat de focus blijft waar die moet zijn: de overwinning.

De Lenovo Vantage softwaretoepassing biedt een extra alles-in-één pakket met tools, waaronder realtime prestatiedashboards, overklokregeling en intelligente ventilatorregeling met een nieuwe aangepaste ventilatormodus waarmee gamers elke voorsprong op de concurrentie kunnen uitbuiten. Ook gebundeld met elk Lenovo Legion-apparaat is Legion Arena, dat eigen games van meerdere platforms consolideert, zodat gamers hun hele bibliotheek vanaf één plek kunnen doorzoeken om snel de game te vinden die ze willen spelen. Optionele Lenovo Premium Care-ondersteuning is ook beschikbaar voor mensen die toegang willen tot geavanceerde technische ondersteuning met ondersteuning aan huis en preventieve pc-gezondheidscontrole.