LG CineBeam 4K Ultra Short Throw

LG Electronics (LG) breidt zijn premium CineBeam 4K laserprojector line-up uit met de nieuwe Ultra Short Throw (UST) laserprojector (model HU915QE), de opvolger van de eerder dit jaar uitgebrachte HU715Q. Ontworpen met filmliefhebbers in het achterhoofd, kan LG’s nieuwste home cinema-oplossing erg scherpe 90-inch beelden produceren wanneer deze op slechts 5,6 centimeter van de muur wordt geplaatst, of tot wel 120 inch op een afstand van slechts 18,3 centimeter.

Dankzij de geavanceerde projectietechnologie van de HU915QE hebben gebruikers niet langer een grote of speciale ruimte nodig om thuis te genieten van bioscoopkwaliteit. Met 3.700 ANSI lumen en een indrukwekkende 2.000.000:1 contrast ratio, levert LG’s nieuwste projector levendige en realistische beelden die zorgen voor een maximale kijkbeleving. Door gebruik te maken van LG’s geëvolueerde, drie-kanaals lasertechnologie, die gebruik maakt van een aparte lichtbron voor elke primaire (RGB) kleur, is dit nieuwe model in staat om levendigere beelden te bieden. Zelfs overdag is het beeld beter in vergelijking met andere producten die gebruik maken van de enkele lichtbron technologie.

De HU915QE blinkt uit in het afspelen van films en streamen in 4K HDR. Met behulp van HDR Dynamic Tone Mapping wordt de helderheid van het beeld geanalyseerd en aangepast in ieder afzonderlijk frame. LG’s Brightness Optimizer II verhoogt de prestaties van de nieuwe CineBeam projector nog meer, door automatisch de helderheid aan te passen aan het omgevingslicht. Hierdoor kunnen gebruikers genieten van heldere en levendige beeldkwaliteit, of de kamer nu goed verlicht is of zo donker als een bioscoop. Bovendien past Adaptive Contrast de lichtbronnen van de projector aan om een voortreffelijk contrast te bieden voor elke afzonderlijke scène.

Door LG’s intuïtieve webOS smart platform, kunnen gebruikers met de HU915QE direct, zonder extra device zoals smartphone, kijken naar al hun favoriete shows van streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, YouTube en Apple TV. Ze kunnen ook draadloos content streamen via Screen Mirroring, Apple AirPlay2 en Bluetooth. Bovendien verbetert het ingebouwde 2.2-kanaals, 40 W luidsprekersysteem de kijkervaring met sterke en volle audio. Voor meer krachtige, biscooop-achtige surround sound, kunnen gebruikers moeiteloos verbinding maken met maximaal twee LG Bluetooth-luidsprekers tegelijk.

De nieuwe CineBeam-projector is een stijlvolle aanwinst voor elke kamer dankzij het milieuvriendelijke ‘Re-wool’, dat is ontworpen door het bekende Deense textielbedrijf Kvadrat. Dit materiaal bestaat voor 45 procent uit gerecyclede wol, en is favoriet van design- en duurzaamheidsbewuste bedrijven over de hele wereld. Re-wool wordt gebruikt in producten als meubels en premium audio-oplossingen. Dankzij de gedempte, natuurlijke kleur en het strakke ontwerp past de HU915QE uitstekend in luxe interieurs.