LG gaat niveau hoger

LG Electronics (LG) presenteerde op CES 2017 haar nieuwe Super UHD line-up. De nieuwe serie (SJ9500, SJ8500 en SJ8000) met Nano Cell-technologie brengt lcd-televisies naar een geheel nieuw kwaliteitsniveau. Dankzij deze meest geavanceerde lcd-schermtechnologie spatten de zeer nauwkeurige kleuren van het scherm. De Super UHD-televisies kenmerken zich verder door een grotere kijkhoek, krachtige audio-mogelijkheden en het dunne, esthetische ontwerp. LG biedt met deze high-end serie een passend model voor alle wensen en behoeftes.

Nano Cell-technologie

De derde generatie LG Super UHD-televisies is voorzien van Nano Cell-technologie, die het mogelijk maakt de meest realistische beelden te tonen omdat het zorgt voor zeer genuanceerde, accurate kleuren en een bredere kijkhoek.

Lcd-schermen met Nano Cell bieden een technologische voorsprong ten opzichte van andere lcd-technologieën. De deeltjes in het paneel zijn allemaal even groot en slechts een nanometer in doorsnede, waardoor kleuren subtieler en meer accuraat kunnen worden weergegeven en de televisies een grotere kijkhoek hebben dan bij andere lcd-technologieën mogelijk is. De technologie is ideaal voor grote televisies met een hoge resolutie: LG Super UHD-tv’s met Nano Cell tonen consistente kleuren met vrijwel geen kleurverschil voor kijkers die recht voor het scherm zitten en voor hen die televisie kijken vanuit een hoek van 60 graden.

“Nano Cell laat wederom zien dat LG innoveert”

Nano Cell bereikt deze indrukwekkende resultaten doordat het overtollige golflengtes van het licht absorbeert en zo de zuiverheid van de weergegeven kleuren vergroot. De nieuwe LG lcd-televisies filteren kleuren met een veel grotere precisie, waardoor iedere kleur heel nauwkeurig gerenderd wordt. Bij conventionele televisies kan de kleur groen bijvoorbeeld mengen met andere kleuren – zoals geel en blauw – waardoor de kleur vervaagt en gelig of rozig oogt. De LG Nano Cell-technologie vermindert de kleurvervaging, beeldinstabiliteit en andere kleurafbraak die bij andere lcd-technologieën voorkomt drastisch. De technologie vermindert daarnaast de lichte gloed die van het scherm afkomt, waardoor de hoge kwaliteit van het beeld behouden blijft, zelfs wanneer er sterke sfeerverlichting rond de televisie wordt gebruikt.

Daarnaast gebruiken LG’s nieuwe Nano Cell-televisies de verbeterde ULTRA Luminance-technologie die highlights in het beeld helderder en scherper kan tonen. De nieuwe lineup ondersteunt ook een veelzijdig aanbod aan HDR-formats, waaronder Dolby Vision ™, HDR10 en Hybrid Log Gamma (HLG). Deze veelzijdigheid wordt versterkt door de nieuwe HDR Effect-functie die de beeldkwaliteit voor SDR-content verhoogt. Met de functie HDR Effect worden SDR-beelden frame voor frame verwerkt om de helderheid op specifieke plekken in het beeld te verbeteren, om contrastverhoudingen te vergroten en om meer gedetaileerde beelden te renderen.

De LG Super UHD-televisies ondersteunen BT.2020 en kunnen meer dan een miljard mogelijke kleuren renderen. Alle modellen zijn uitgerust met Active HDR en Dolby Vision en zijn zo in staat om de volgende generatie HDR-content – met helderdere scenes en meer detail in de schaduw – te tonen. Active HDR maakt het mogelijk om HDR-beeld frame per frame te verwerken en het voegt dynamische data toe waar nodig. Op deze manier laat de televisie het beeld in de beste kwaliteit zien, ongeacht of de originele HDR-content dynamische, statische of geen metadata bevat.

Smart TV en ultradun design

De nieuwe Super UHD-televisies draaien op de laatste versie van het webOS Smart TV-platform van LG. WebOS maakt de volledige lineup van premium LG televisies zeer gebruiksvriendelijk. LG webOS 3.5 is verbeterd en is nog vriendelijker in gebruik dankzij de verbeterde Magic Remote en de nieuwe Magic Link-functie. Kijkers hebben met één druk op de knop direct toegang tot hun favoriete diensten zoals Netflix en Amazon en tot een breed scala aan 4K content.

De LG Super UDH-televisies zijn ultradun en hebben een slanke sikkelvormige voet, waardoor de SJ9500 van 55 inch – slechts 6,9 mm op het dunste punt – lijkt te zweven. De televisies passen in ieder interieur, zowel op de voet of aan de muur. “Onze 2017 Super UHD-lineup met LG’s eigen Nano Cell-technologie is een doorbraak in display-technologie en brengt de kijkervaring van lcd-televisies naar een ongekend niveau,” aldus Brian Kwon, directeur LG Home Entertainment Company. “Nano Cell laat wederom zien dat LG innoveert en de grenzen van beeldschermtechnologie verlegt om te voldoen aan de veranderende behoeften van onze klanten.”