Liefde is… je vieze schoenen in de gang laten staan

Valentijnsdag staat voor de deur: de dag dat de romantiek in huis hoogtij viert. Maar samenwonen met je grote liefde gaat niet elke dag over rozen. Vooral als het over het huishouden gaat, zijn er onderling soms discussies . Zo ergert 57 procent van de samenwonenden zich aan vuile schoenen in huis. Ook rondslingerende borden en glazen (35 procent) en het laten liggen van geknipte nagels (25 procent) zijn vieze gewoontes waar we ons aan ergeren. En een kwart van de Belgen klaagt dan weer tegen zijn of haar partner over allerlei huishoudelijke taken die gedaan moeten worden. Dit blijkt uit een onderzoek over schoonmaken door onderzoeksbureau iVOX, in opdracht van iRobot – marktleider in huishoudrobots voor consumenten.

Bij meer dan een derde van de ondervraagden monden irritaties rondom het huishouden zelfs uit in verhitte discussies. En dat is natuurlijk niet bevorderlijk voor de romantische sfeer in huis. Vermijd deze Valentijnsdag daarom zo’n discussies en laat die vieze schoenen gewoon in de gang staan.

Meer tijd voor romantiek  

Je rommel opruimen in huis bespaart dus ergernissen en zelfs ruzies. Stofzuigen lijkt in die zin al beter te gaan. Gemiddeld spenderen we hier zes uur per maand aan, en dat terwijl 37 procent van de ondervraagde het haat om te stofzuigen. De oplossing voor meer dan de helft (56 procent) is dan ook de aanschaf van een robotstofzuiger. Zij zien het als een handig hulpmiddel wat hen zeeën van tijd geeft, frustraties bespaart en discussies tot een minimum beperkt. Bovendien blijft er zo meer tijd over voor elkaar.

Ga op Valentijnsdag dus lekker uit eten en laat de robotstofzuiger thuis het werk doen. De enige discussie die er dan nog is, is in welk restaurant je op Valentijn gaat dineren.