Luik krijgt e-steps met helm

Na de lancering in Brussel eerder dit jaar, lanceert Tier Mobility, ‘s werelds grootste micro-mobiliteitsspeler, nu ook deelsteps in een tweede Belgische grootstad. “De uitbreiding naar Luik is een logische volgende stap in onze langetermijnvisie voor België. We hebben in nauwe samenwerking met de stad onderzocht hoe onze micromobiliteitsdienst het beste aansluit bij de lokale bestaande vervoersdiensten. Zo bieden we een mobiliteitsoplossing die maximaal voldoet aan de noden van Luik en zijn bewoners”, zegt Jesper Vis, Algemeen Directeur TIER Benelux. 

Ambitieuze wereldspeler 

De ambitie van TIER blijkt niet enkel uit de uitbreiding naar Luik. Ook op grote schaal streeft TIER haar innovatieve doelen na. Zo nam TIER begin maart de Noord-Amerikaanse micro-mobiliteitsoperator Spin over, waardoor haar wereldwijde voetafdruk toeneemt met 106 gemeenschappen in Noord-Amerika. De twee bedrijven hebben als doel de best mogelijke partner voor steden te worden met het meest veilige, evenwichtige en duurzame mobiliteitssyteem. “Concreet betekent dat op dit moment het moderniseren van de gehele Spin-vloot met 100% verwisselbare accu’s. We willen samen weggebruikers bewust maken van slimmere, veiligere en duurzamere manieren om je in de stad van punt a naar b te begeven”, stelt Jesper. 

Veilig en legaal doorheen Luik  

De e-steps van TIER hebben de langste levensduur op de markt en zijn uitgerust met een reeks aan veiligheidsvoorzieningen die zorgen voor de meest gebruiksvriendelijke en veilige ritten in de stad, bijvoorbeeld door de voorziening van een aansprakelijkheidsverzekering bij elke rit. TIER lanceert in Luik ook als eerste micromobiliteitsspeler in België e-steps met helmboxen en helmen om de veiligheid van de gebruikers nog verder te garanderen. Bovendien hamert de mobiliteitsspeler sterk op de naleving van de nieuwe wetgeving rond e-steps. “Met behulp van technologie pakken we al een groot aantal uitdagingen en issues aan rond stedelijke mobiliteit.”  Zo nam TIER in maart het Amerikaanse Fantasmo over dat gespecialiseerd is in Camera Positioning Systems (CPS). Deze nieuwe positioneringstechnologie is tien keer nauwkeuriger dan een GPS en valideert het parkeren van e-steps met een nauwkeurigheid van 20 cm. Hiermee zal TIER orde scheppen in de steden en kwetsbare weggebruikers beschermen.

Gebruikersinformatie  

Het gebruik van de TIER-vervoersmiddelen is eenvoudig, snel en betaalbaar. Via de app vind je er als gebruiker eentje bij jou in de buurt en betalen doe je eenvoudig per minuut vanaf 0,20 euro, plus de vaste ontgrendelingsvergoeding van 1 euro. Je kan de voertuigen binnen de ruime TIER-zone ophalen en achterlaten op een correcte manier. Pendelaars die dagelijks gebruik maken van de TIER-service genieten tal van voordelen met abonnementen of een dagpas. Na de rit laat je het vervoersmiddel achter binnen de daarvoor voorziene zone, die je eenvoudigweg kan nagaan op het kaartje in de app.