ME20F-SHN: Canon’s low-light netwerkcamera

Canon Europe, marktleider in imaging solutions, maakt vandaag de introductie bekend van de ME20F-SHN, een low-light netwerkcamera met indrukwekkende prestaties. Als zusterproduct van de ME20F-SH vergroot de met netwerkfunctionaliteit uitgevoerde ME20F-SHN Canon’s Multiple Purpose-cameralijn met een model voor hoogwaardige fullcolour- en Full HD-beelden in omgevingen met een beperkte lichtintensiteit. De ME20F-SHN is ideaal voor kritische surveillance-activiteiten en combineert indrukwekkende prestaties bij weinig licht, een netwerkaansluiting en ingebouwde video-analyse met een compacte, lichtgewicht body.

Indrukwekkende prestaties bij weinig licht

Uitgerust met een 2,26 Megapixel full-frame 35mm CMOS-sensor en een DIGIC DV 4-processor zorgt de ME20F-SHN voor haarscherpe, ruisarme Full HD-kleurenvideobeelden in omgevingen met weinig licht. Zowel de sensor als het uitleescircuit maken gebruik van eigen Canon-technologie om de ruis te minimaliseren en een uitzonderlijk hoge gevoeligheid te bereiken. Met een maximale ISO van meer dan 4 miljoen (+75 dB) bereikt de ME20F-SHN een verbazingwekkend hoge gevoeligheid en kan deze camera onderwerpen vastleggen die worden belicht met minder dan 0,0005 lux. En in omgevingen met weinig licht is een nog hogere detailregistratie mogelijk door tijdens opnamen in de infraroodmodus het IR-cut filter te verwijderen.

Net als de modellen in Canon’s Cinema EOS-lijn biedt deze netwerkcamera via het Custom Picture-menu Canon Log en Wide DR, en ontstaat zo een groot dynamisch bereik van maximaal 12 stops (800 %) om een hoogwaardige beeldkwaliteit te leveren binnen een breed scala aan belichtingsscenario’s. Het Custom Picture-menu is vernieuwd en biedt nu ook de Crisp Img-functie voor haarscherpe opnamen in omgevingen met goede verlichting en beelden met geringe ruis in situaties met weinig licht. Deze eigenschappen zijn essentieel voor gebruikers die onder alle omstandigheden helder en duidelijk beeldmateriaal nodig hebben.

Verbeterde netwerkmogelijkheden voor surveillancetoepassingen

De met Ethernet, 3G/HD-SDI en HDMI-poorten uitgeruste ME20F-SHN biedt een reeks aan video-uitgangen en sluit daarmee aan op de toepassingseisen. Voor lokale monitoring beschikt de ME20F-SHN over 3G/HD-SDI en HDMI-poorten; een Ethernet-verbinding zorgt voor bediening op afstand van camera-instellingen, monitoring en registratie via webbrowsers, mobiele apparaten en andere videomanagementsoftware. De microSD-kaartsleuf ondersteunt rechtstreeks opslaan en afspelen vanaf een microSD-kaart. De 6 ingebouwde video-analysefuncties en Alarm I/O-interface zorgen voor automatische beeldregistratie en uitvoer naar externe apparaten op basis van bewegingsdetectie en alarmeringen, en maken zo een onbemande en kosteneffectieve surveillance mogelijk.

Met de functie Area-specific Data Size Reduction (ADSR) stelt de ME20F-SHN gebruikers in staat om in geselecteerde delen een maximale detailregistratie te realiseren terwijl in andere delen van het beeldveld de bit-rate wordt teruggebracht om op netwerkbandbreedte te besparen. Voor eenvoudige integratie in bestaande videosurveillancesystemen ondersteunt de ME20F-SHN via Canon WebView en ONVIF-protocollen een reeks aan applicaties voor videomanagement.

Flexibele installatiemogelijkheden

Operators kunnen voor elke opnamelocatie en surveillancetaak de juiste lens selecteren en daarbij rekening houden met factoren zoals beeldhoek en helderheidsniveau. De ME20F-SHN is uitgerust met een EF-vatting met Cinema Lock en is compatibel met een groot aantal lenzen in het Canon-assortiment, waaronder zoom- en prime-lenzen en geselecteerde Cine Servo-lenzen voor nog meer controle. Met de ondersteuning van PoE+ vinden gegevensverzending via Ethernet en voeding van de camera via één LAN-kabel plaats en is de camera snel en eenvoudig te installeren. De compacte body en het lichtgewicht ontwerp zijn aantrekkelijk voor gebruikers die zowel een vaste als portable camera nodig hebben.

ME20F-SHN – de belangrijkste kenmerken:

Haarscherpe, ruisarme kleurenvideobeelden bij uitzonderlijk weinig omgevingslicht
Netwerkfunctionaliteit voor configuratie en monitoring op afstand
Ondersteunt een breed scala aan surveillancetoepassingen
Hoogwaardig Full HD-uitgangssignaal
Flexibele installatie