Mooiste opnamen ooit met de Nikon D780

Nikon introduceert een krachtige D-SLR die creatieve fotografen alles biedt wat ze zoeken in een full-frame camera… en nog veel meer. De D780 is een betrouwbare partner waarmee u altijd en overal schitterende en scherpe foto’s of films kunt maken.

De robuuste D780 beschikt over een snel, speciaal hybride AF-systeem voor livebeeldopnamen en een snel en krachtig 51-punts AF-systeem met fasedetectie wanneer u fotografeert door de zoeker. Bij opnamen met livebeeld profiteren zowel fotografen als videomakers van hetzelfde AF-systeem dat ook wordt gebruikt door de befaamde Nikon Z 6-systeemcamera. Gebruikers kunnen scherpstellen op gezichtsuitdrukkingen met behulp van oogherkenning-AF en gebruik maken van AF bij weinig licht, waarbij betrouwbaar kan worden scherpgesteld op het onderwerp tot aan maar liefst -6 LW. Fotografen die door de zoeker fotograferen, kunnen bewegende onderwerpen moeiteloos volgen en snel schakelen tussen geavanceerde AF-standen.

Snelle serieopnamen vergroten de veelzijdigheid van deze camera: maximaal 7 bps bij opnamen door de zoeker en 12 bps in de stand Stil fotograferen tijdens livebeeldopnamen. Andere opmerkelijke functies zijn de verbluffende minimale sluitertijd van 1/8000 sec. die fotografen de flexibiliteit geeft om te synchroniseren met Nikon Speedlight-flitsers. Of ze kunnen de sluitertijd verlengen tot maar liefst 900 sec., perfect om indrukwekkende lichtsporen en nachtelijke scènes vast te leggen.

Videofilmers zullen versteld staan van de kwaliteit van de opnamen die ze met de D780 maken. De camera gebruikt de 6K-resolutie van de beeldsensor om 4K/UHD-video-opnamen met een zeer hoge resolutie en een beeldsnelheid van 30p/25p/24p te produceren zonder cropfactor. Videofilmers kunnen ook een externe videorecorder gebruiken om haarscherpe HLG HDR-opnamen te maken die rechtstreeks kunnen worden weergegeven op een compatibele tv of monitor.

Jordi Brinkman, productmanager, Nikon Europe: “Veel fotografen gebruiken graag een D-SLR en zaten te wachten op een model zoals de D780. Als u een liefhebber van D-SLR’s bent en zowel films als foto’s wilt maken, is dit de perfecte oplossing. En als u de mogelijkheden van een systeemcamera wilt verkennen, hebben we ook het Z-systeem! Aan welk systeem een fotograaf of filmer ook de voorkeur geeft, wij bieden de veelzijdigheid waarmee hij of zij zijn creativiteit de vrije loop kan laten.”