Motorola edge 40 pro

Motorola lanceert de nieuwe motorola edge 40 pro, een smartphone die zich onderscheidt door zijn quad-curved, endless edge design, baanbrekende snelheid van Qualcomm Technologies nieuwste Mobile Platform-Snapdragon® 8 Gen 2, triple high-res camerasysteem en de efficiënte batterij met supersnelle oplaadmogelijkheden.

“Iedereen die Motorola kent, weet dat het onze missie is om zowel grote als kleine innovaties aan te bieden voor zo veel mogelijk consumenten. Zo stonden we al bekend in het middensegment, en met de motorola edge-familie brengen we diezelfde toepasbare en vernieuwende innovatie naar een nieuwe groep consumenten”, zegt Guido Hoogvorst, Technical Product Manager bij Motorola Mobility. “Met onze premium toestellen zijn we altijd op zoek naar nieuwe baanbrekende functies, maar we zijn ook zeker niet bang om te blijven ontwikkelen op basis van feedback van onze gebruikers. Uiteindelijk streven we ernaar om onze consumenten het nieuwste en het beste te brengen voor verschillende prijsklassen en waardeproposities.”

Als lid van de edge-familie beschikt de edge 40 pro over gebogen randen. De anti-vingerafdruk coating aan de voorkant en fluweel anti-glans glas op de achterkant maken de edge 40 pro zowel mooi als comfortabel om vast te houden. Het apparaat beschikt over Corning® Gorilla® Glass Victus® voor extra bescherming tegen krassen, scherpe objecten en vallen. Bovendien is elke zijde geïntegreerd in een dun, nauwkeurig gesneden aluminium frame en krijgt de camerabehuizing een gedurfde nieuwe look – die toch naadloos in het telefoonontwerp past. IP68 biedt onderwaterbescherming tot 1,5 meter in zoet water gedurende maximaal 30 minuten, wat betekent dat gebruikers zich geen zorgen meer hoeven te maken als hun toestel per ongeluk in het water valt. Het randloze 6,67″ FHD+ pOLED-scherm wordt ook geleverd met een verversingssnelheid van 165Hz voor comfortabel scrollen, gamen en schakelen tussen apps.

De nieuwe motorola edge 40 pro is voorzien van Snapdragon ® 8 Gen 2 – dat 35% betere CPU-prestaties, 25% betere GPU prestaties, en 40% meer energie-efficiëntie oplevert dan zijn voorganger. Met dit platform kunnen consumenten gebruikmaken van een soepelere ervaring, zonder vertraging, en wordt er minder energie verbruikt voor een lange batterijduur. Bovendien is de edge 40 pro uitgerust met LPDDR5X RAM en UFS 4.0, de meest geavanceerde generatie RAM en opslag, om de algehele snelheid en efficiëntie van het apparaat te verhogen. Met 256 GB ingebouwde opslag is er voldoende ruimte voor foto’s, films, muziek, apps en games.

De nieuwe motorola edge 40 pro is voorzien van Snapdragon ® 8 Gen 2 – dat 35% betere CPU-prestaties, 25% betere GPU prestaties, en 40% meer energie-efficiëntie oplevert dan zijn voorganger. Met dit platform kunnen consumenten gebruikmaken van een soepelere ervaring, zonder vertraging, en wordt er minder energie verbruikt voor een lange batterijduur. Bovendien is de edge 40 pro uitgerust met LPDDR5X RAM en UFS 4.0, de meest geavanceerde generatie RAM en opslag, om de algehele snelheid en efficiëntie van het apparaat te verhogen. Met 256 GB ingebouwde opslag is er voldoende ruimte voor foto’s, films, muziek, apps en games.

Details vastleggen met een triple high-res camerasysteem

De smartphone komt met een triple high-res camerasysteem om hoge kwaliteit foto’s en video’s vast te leggen. De 50MP high-res camera beschikt over OIS, essentieel voor foto’s zonder trilling. Ook resulteert instant all-pixel focus – dat 32x meer focus-pixels biedt in vergelijking met traditionele PDAF – in snellere, nauwkeurigere prestaties in elk licht. De edge 40 pro komt ook met een 50MP ultrawide camera met Macro Vision en een 12MP 2x telefoto portretcamera.

Voor selfies beschikt de edge 40 pro over een 60MP camera met Snapdragon’s Cognitive Image Signal Processor, die geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI) gebruikt om elke scène in verschillende segmenten te verdelen. Dit zorgt ervoor dat elementen zoals de lucht, gebouwen, landschappen en huidtinten onafhankelijk van elkaar worden geoptimaliseerd voor een betere kleurnauwkeurigheid.

Met deze nieuwe smartphone kunnen consumenten ook video’s van hoge kwaliteit rechtstreeks op hun toestel opnemen in kristalheldere 8K-resolutie of in 4K HDR10+.

Ook kun je hoogwaardige foto’s en video’s maken bij het gebruik van bepaalde sociale media-applicaties, die nu ook direct vanuit de apps de specifieke Motorola-camerafuncties ondersteunen, zoals Dual Capture, ultrawide, en telefoto.

Lange batterijduur en TurboPower™ snelladen

De motorola edge 40 pro is uitgerust met een 125W TurboPower™ laadfunctie die in slechts zes minuten stroom voor de dag heeft en in 23 minuten volledig kan worden opgeladen. Met een 4600mAh batterij en een hogere energie-efficiëntie van het Snapdragon mobiele platform, is de edge 40 pro in staat om meer dan 30 uur stroom te verkrijgen in één lading. Verder ondersteunt het ook een 15W draadloze lader (apart verkrijgbaar) en 5W draadloos stroomdelen.

De krachtige batterij, het vrijwel randloze 6,67″ pOLED-scherm, de verversingssnelheid van 165 Hz, HDR10+ en Dolby Vision® komen samen om films, tv-programma’s en games naar een hoger niveau te tillen.

Natuurlijk moet deze schermervaring worden aangevuld met krachtige audio. Daarom beschikt de edge 40 pro over Dolby Atmos® en twee grote stereo speakers. Ook introduceert Motorola Moto Spatial Sound, waardoor het geluid uit de luidsprekers van het apparaat of de koptelefoon nog beter aanvoelt, of gebruikers nu naar muziek luisteren, films kijken of games spelen.

Unieke software functies voor betere gebruikerservaring

Motorola houdt de OS zo schoon mogelijk, maar kijkt ook naar zinvolle toevoegingen die de consumentervaring verbeteren. De motorola edge 40 pro draait op Android 13 en wordt geleverd met unieke Motorola-functies, waaronder eenvoudige gebaren, aangepaste entertainmentinstellingen en/of de mogelijkheid om te personaliseren. Bovendien is hij compatibel met het Ready For platform – waardoor de gebruiker kan gamen op een groter scherm, de camera als webcam kan gebruiken of de smartphone met een pc kan verbinden.

De edge 40 pro biedt een uitgebreid pakket aan beveiligingsfuncties, waaronder ThinkShield, Moto Secure en Family Space. ThinkShield helpt de telefoon op elk niveau te beschermen tegen malware, phishing en andere bedreigingen, terwijl Moto Secure dient als de go-to privacy- en beveiligingshub om de bescherming van apparaten in Android- en Motorola-apps en -instellingen te controleren. Family Space biedt de mogelijkheid om een aangewezen “safe space” op het apparaat aan te maken voor kinderen. Zo kan iedereen het apparaat gebruiken op de gewenste manier – bijvoorbeeld door het begrenzen van schermtijd, het (on)toegankelijk maken van apps en het aanmaken van meerdere profielen.

De nieuwe motorola edge 40 pro is ook te gebruiken met de Lenovo ThinkReality A3 smart glasses, de Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR) functie voor werknemers. De ThinkReality A3 is licht, krachtig, veelzijdig en verhoogt de productiviteit. De slimme bril transformeert de manier van werken, van aangepaste virtuele monitoren en 3D-visualisatie tot AR-ondersteunde workflows en trainingen.