Muziek in huis

B&O PLAY verwelkomt het compactste lid van zijn draadloze luidsprekerfamilie, de Beoplay M3. De Beoplay M3 is al krachtig, maar klinkt in combinatie met het assortiment multiroom-luidsprekers van B&O PLAY en Bang & Olufsen[1] nog indrukwekkender. De Beoplay M3 is ontworpen door de bekroonde ontwerpster Cecilie Manz en is uiterst fijn afgestemd door de geluidstechnici van Bang & Olufsen voor een flexibele en overweldigende luisterervaring in de woning van nu

“Onze draadloze luidsprekers voor in huis zijn ontworpen rondom het idee dat geluid in huis een prominente plek moet innemen. De mens moet vooropstaan, niet de technologie. Het draait om het ontwerpen van luidsprekers die om de juiste redenen de aandacht verdienen: een weergaloos geluid, een eenvoudige gebruikersinterface en een ontwerp dat zorgt voor warmte in het interieur. De Beoplay M3 past perfect binnen deze visie en we zijn er trots op dat we ons assortiment kunnen uitbreiden met deze compacte, maar krachtige luidspreker”, aldus John Mollanger, CEO van B&O PLAY.

Verwisselbare covers die passen bij uw interieur

De architectuur van de Beoplay M3 is gebaseerd op een eenvoudig silhouet. Rondom de ovale vorm lopen oneindige lijnen die de aandacht vestigen op hét detail waarmee de Beoplay M3 uitblinkt in zijn eenvoud: de verwisselbare cover waarmee u de Beoplay M3 kunt aanpassen aan de stijl van uw interieur. De Beoplay M3 wordt geleverd met een cover van een hoogwaardige, akoestisch transparante wolmix – gecreëerd door het bekende Deense textielbedrijf Kvadrat – of een cover van geparelstraald, geanodiseerd aluminium met het herkenbare gatenpatroon van B&O PLAY.

“Bij de Beoplay M3 draait alles om het karakter dat u eenvoudig kunt aanpassen aan elke interieurstijl. We hebben veel tijd besteed aan het vinden van de allerbeste hoogwaardige materialen en het resultaat is een slanke, uiterst minimalistische luidspreker met een nauwkeurige belijning. De Beoplay M3 is strak, compact en krachtig, en past zo perfect in uw interieur”, aldus ontwerpster Cecilie Manz.

Direct muziek luisteren en multiroom

De Beoplay M3 is ontworpen voor in huis. U kunt ervoor kiezen om muziek direct af te spelen via Bluetooth, muziek rechtstreeks naar de luidspreker te streamen vanaf uw smartphone of tablet, of de luidspreker verbinding te laten maken met wifi voor een multiroom-opstelling. Via wifi kunt u uw muziek naar alle multiroom-luidsprekers van B&O PLAY of van Bang & Olufsen streamen die u in huis hebt. Met één intuïtieve app op uw smartphone of tablet kunt u vervolgens alle luidsprekers eenvoudig bedienen.

Vul uw huis met een overweldigende geluidsbeleving

Met de combinatie van op maat gemaakte drivers, een groot versterkervermogen, geavanceerde digitale signaalverwerking en, tot slot, het afstemmen van het geluid door de geluidstechnici van Bang & Olufsen zelf, zetten we nieuwe maatstaven voor het leveren van topprestaties in een buitengewoon compact design.

De behuizing, met daarin de akoestische kamer, van de Beoplay M3 is van stijf polymeer. De basis is van zachter polymeer, waardoor de luidspreker stabiel staat en los wordt gekoppeld van het oppervlak waarop hij staat. Dit stelt de woofer in staat om optimaal te presteren.
In de Beoplay M3 komen features en technologieën samen uit de grotere producten van Bang & Olufsen en B&O PLAY, zoals de geavanceerde digitale geluidsverwerking (Digital Sound Processing – DSP), adaptive bass linearization (ABL) en het unieke beschermingsmechanisme tegen mechanische en thermische overbelasting.
De Beoplay M3 bevat één 3½” op maat gemaakte long stroke mid/woofer. De driver is naar voren gericht, waarbij gebruik wordt gemaakt van een akoestische reflector die op basis van luistertests en met de grootst mogelijke precisie werd vormgegeven door de geluidstechnici van Bang & Olufsen. De mid/woofer beslaat de frequenties van de lage tonen tot de middentonen, waardoor een perfecte integratie van de diverse delen van het spectrum ontstaat. De hoge tonen worden verzorgd door een ‘soft dome’ tweeter van hoge kwaliteit die gebruikmaakt van neodymium magneten.
De ervaren geluidstechnici van Bang & Olufsen hebben de Beoplay M3 op gehoor afgestemd. Hierdoor wordt de performance bij elke luisterervaring geoptimaliseerd en met de positieschakelaar die drie verschillende standen heeft, wordt de geluidsweergave op de daadwerkelijke positie van de luidspreker in de ruimte afgestemd.

Geschikt voor Apple AirPlay 2

De Beoplay M3 wordt geleverd met Chromecast Built-in en biedt ondersteuning voor Beolink Multiroom, Apple AirPlay en QPlay 2.0. De Beoplay M3 biedt vanaf 2018 ook ondersteuning voor AirPlay 2 van Apple, waardoor u audio tegelijkertijd naar meerdere luidsprekers kunt sturen, mits deze compatibel zijn met AirPlay. Hiermee wordt het mogelijk muziek op een iPhone af te spelen op luidsprekers uit het assortiment van B&O PLAY en Bang & Olufsen voor in huis.

Prijzen en beschikbaarheid

De Beoplay M3 wordt in twee kleuren geïntroduceerd: Natural en Black. Later volgen er seizoenskleuren. De Beoplay M3 is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 299 EUR/USD, de muurbeugel voor 49 EUR/USD, de verwisselbare wollen cover voor 59 EUR/USD en de verwisselbare aluminium cover voor 69 EUR/USD. Alles is nu verkrijgbaar bij Bang & Olufsen-showrooms, via www.beoplay.com/m3 en in een select aantal andere winkels.