Nextbase introduceert Series 2-Dashcams in Benelux

Nextbase, Europees marktleider op het gebied van dashcams, introduceert zijn meest vernieuwende collectie dashcams. De vijf nieuwe modellen zijn voorzien van onder meer Alexa-integratie, Intelligent Parking Mode, bluetoothconnectiviteit, Emergency SOS-functie en een IPS-touchscreen. De dashcams zijn vanaf vandaag verkrijgbaar in de Benelux.

Het nieuwe productaanbod van Nextbase bestaat uit vijf dashcams en drie modulaire plug-incamera’s, die speciaal bestemd zijn om de achter- en binnenkant van de auto te filmen. Nextbase is de eerste dashcamfabrikant die modulaire plug-incamera’s levert. Net als bij hun voorgangers staat ook bij deze toestellen gebruiksgemak voorop en behoudt Nextbase zijn focus op videokwaliteit. In samenwerkingen met de ontwikkelingsteams van Ambarella, de toonaangevende fabrikant van halfgeleiders, creëerde Nextbase nieuwe firmware die ongeëvenaarde beeldkwaliteit garandeert – ongeacht de lichtomstandigheden.

Bovendien installeer je de modulaire plug-incamera’s gemakkelijk op je achterruit of op de dashcam die aan de voorruit zit. De plug-incamera’s maken meteen verbinding met de dashcam. De beelden die gemaakt worden van de voor- en achterkant van de auto, worden tegelijkertijd en naast elkaar op beeld opgenomen en opgeslagen. Zo zie je in één oogopslag wat er voor en achter de auto heeft plaatsgevonden.Ook gaf de dashcamfabrikant zijn Click&Go Pro-bevestigingssysteem een update. Het systeem beschikt nu over neodymiummagneten die de bevestiging in de auto nóg eenvoudiger maken. Daarnaast zijn alle nieuwe modellen voorzien van de geavanceerde Intelligent Parking Mode. Dit houdt in dat de dashcam automatisch bewegingen en schokken detecteert en vervolgens begint met opnemen wanneer de auto geparkeerd staat. Zo kunnen auto-eigenaars hun auto overal met een gerust hart achterlaten.

Met bluetooth naar je smartphone

Alle dashcams zijn 35 procent kleiner dan hun respectievelijke voorgangers, waardoor ze makkelijk mee te nemen zijn en het zichtveld zo min mogelijk belemmeren wanneer ze geïnstalleerd zijn. Als eerste in de sector introduceert Nextbase daarnaast bluetooth voor zijn camera’s – beschikbaar voor de 322GW, 422GW en 522GW. De Autosync-functie maakt gebruik van bluetooth 4.2- en wifitechnologie om videobestanden automatisch naar de smartphone van de gebruiker te sturen. Op zijn smartphone zoomt de gebruiker handig in op nummerborden en met de bijbehorende nieuwe MyNextbase Connect App zijn de bestanden eenvoudig te bewerken en te delen.

Op de basismodellen na zijn alle toestellen voorzien van een IPS-touchscreen (In-Plane Switching) voor een duidelijker beeld en meer gebruiksgemak. Bovendien beschikken de 422GW en 522GW over ingebouwde functies voor Amazon Alexa (alleen beschikbaar in het Engels). Dankzij de Alexa Mobile Accessory Kit kunnen bestuurders hun dashcam simpelweg vragen om een opname te starten of bestanden met hun smartphone te delen als de camera iets belangrijks heeft vastgelegd. Alexa’s stembedieningsoptie helpt bestuurders om beide handen aan het stuur te houden en werkt onder andere in combinatie met navigeren, muziek afspelen, handsfree bellen of om smart-home-apparaten te bedienen. Zo kun je Alexa via de dashcam bijvoorbeeld vragen om de verwarming thuis aan te zetten, indien die van een slimme thermostaat is voorzien.

Automatisch hulpdiensten bellen

Een andere ontwikkeling is, dat deze high-end toestellen automatisch de hulpdiensten alarmeren en de exacte gps-locatie van het voertuig doorgeven in het geval van een zwaar ongeluk. Wanneer een incident wordt waargenomen, belt het systeem eerst naar de telefoon van de bestuurder. Als die niet reageert, worden meteen de hulpdiensten gewaarschuwd.

In het Emergency SOS-systeem van Nextbase kun je vooraf allerlei gegevens invullen, zoals de bloedgroep en de contactgegevens van naaste familie. Het eerste jaar is de Emergency SOS-functie gratis, daarna is de functie voor €3,99 per maand beschikbaar. De dienst kan maandelijks worden opgestart en opgezegd, bijvoorbeeld voor wanneer gebruikers met de auto op vakantie gaan.

Verder introduceert Nextbase MyNextbase, een nieuw softwarepakket inclusief app (MyNextbase Connect), desktopvideoplayer (MyNextbase Player), editingsuite en gratis cloudstorage op www.mynextbase.com voor de veilige opslag van gebruikersvideo’s.

Allard Rustenhoven, Head of European PR and Communications bij Nextbase: “De belangrijkste reden om een dashcam te installeren, is de gemoedsrust die je krijgt doordat je weet dat je rit wordt vastgelegd. Zo heb je namelijk altijd bewijs in het geval van een incident. Onze Series 2-camera’s sluiten nog altijd aan op dit doel, alleen heeft ons team van ingenieurs verschillende verbeteringen doorgevoerd en nieuwe functies toegevoegd. Dankzij die verbeteringen is de rijervaring nu nog prettiger en zijn onze modellen toekomstproof. Nóg een fijne bijkomstigheid: ondanks de vernieuwde technologie en het harde werk dat erin zit, blijven de prijzen van de camera’s gewoon hetzelfde.”

Prijs en verkrijgbaarheid

De Series 2-dashcams zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via MediaMarkt, Coolblue en Bol.com.

De adviesprijzen zijn als volgt:

  • 122GW – 69,99 euro
  • 222GW – 99,99 euro
  • 322GW – 149,99 euro
  • 422GW – 199,99 euro
  • 522GW – 229,99 euro

Alle modulaire plug-incamera’s zijn verkrijgbaar voor 99 euro

Meer weten? Ga naar https://www.nextbase.com/nl-be/.