Nieuw portfolio Nokia-telefoons

HMD Global, home of Nokia phones, maakt zes nieuwe smartphones bekend en introduceert tevens een nieuwe naamgeving voor het portfolio. De Nokia X-serie vormt het topsegment, de G-serie valt in het middensegment en de C-serie omvat instapmodellen. Met aandacht voor beveiliging, kwaliteit en de belofte om gedurende drie jaar de nieuwste software te leveren, kiest HMD Global bewust voor duurzaamheid en smartphones die lang blijven meegaan.

X-serie: Nokia X20 en Nokia X10

De X-serie staat aan de top van het nieuwe portfolio en wordt gelanceerd met de Nokia X20 en Nokia X10. Naast de kenmerkende duurzaamheid van Nokia-telefoons geldt voor deze range de 3-3-3 belofte: kopers ontvangen drie jaar security updates, drie jaar OS upgrades en drie jaar garantie (wat de industrienorm van twee jaar overtreft). HMD Global wil op deze manier duurzame consumptie aanmoedigen, de productlevenscyclus verlengen en e-waste verminderen.

De Nokia X20 en Nokia X10 draaien op de pure Android One-interface en worden geleverd met Android 11. Beide worden aangedreven door het nieuwste Qualcomm Snapdragon 480 5G Mobile Platform dat wereldwijd 5G biedt. De befaamde ZEISS Optics en innovatieve AI-oplossingen vormen de kern van een veelzijdig scala aan fotografie-opties. De Nokia X20 en X10 hebben een breed 6,67″ full HD+ punch-hole-scherm.

X-serie smartphones wordt geleverd zonder lader waarmee HMD Global een bijdrage wil leveren aan de vermindering van de grote hoeveelheid afval die wordt veroorzaakt door telefoon opladers. De USB-kabel wordt wel nog meegeleverd, de lader wordt apart verkocht via Nokia.com. De opbrengst van deze verkoop komt volledig ten goede aan CLEAR RIVERS, een Nederlandse non-profitorganisatie die zich inzet om plastic afval uit internationale waterwegen te verwijderen. Wel inbegrepen is een 100% composteerbare case om de smartphone te beschermen en daarmee de levensduur te verlengen.

De Nokia X20 heeft een 32MP frontcamera en 64MP quad camera aan de achterzijde. De gloednieuwe Dual Sight-functie activeert twee camera’s tegelijk, zodat gebruikers meerdere kanten of meerdere invalshoeken kunnen vastleggen. Tevens biedt de smartphone een groot aantal opties om foto’s te personaliseren en creatief te bewerken. De Nokia X10 is voorzien van een 48MP quad-camera met Cinematic-opname, die wordt aangevuld met een reeks professionele bewerkingstools.

G-serie: Nokia G20 en Nokia G10

De G-serie staat voor de perfecte balans tussen specificaties en betaalbaarheid. HMD Global lanceert in deze reeks de Nokia G20 en Nokia G10. Beide telefoons hebben een batterijduur van drie dagen – de langste ooit op een Nokia-smartphone.

De Nokia G-series worden ondersteund door drie jaar lang maandelijkse beveiligingsupdates en twee jaar lang OS upgrades. Ze zijn tevens uitgerust met de kenmerkende lange levensduur, verbeterde beveiliging dankzij gezichts- en vingerafdruk-ontgrendeling en een indrukwekkend 6,5″ teardrop-display met een handige helderheidsboost.

De Nokia G20 is een creatieve studio voor onderweg, met een verbluffende 48MP camera, veel opslagruimte en OZO surround audio. De Nokia G10 heeft een drievoudige camera aan de achterzijde en geavanceerde beeldverwerking met AI-verbeterde opnamemodi, zelfs in lastige omstandigheden met weinig licht.

HMD Mobile bouwt voort op succes HMD Connect

Naast de smartphone-introducties lanceert HMD Global een gloednieuw mobiel netwerk, HMD Mobile, waarmee het eenvoud en waarde biedt aan mobiele klanten. Met de lancering bouwt HMD Global verder op het succes van HMD Connect, de wereldwijde roamingoplossing die het in 2020 lanceerde. Het is een volgende stap in de groei naar een one-stop-shop voor zowel toestellen als alle bijbehorende diensten. HMD Mobile lanceert deze maand in het Verenigd Koninkrijk, waarna een geleidelijke wereldwijde uitrol volgt.

Nokia audio-accessoirelijn uitgebreid met Nokia Lite Earbuds (BH-205)

Nokia Lite Earbuds (BH-205) zijn voorzien van easy-to-learn touch controls voor muziek, spraakassistent en oproepen. Uitgerust met hetzelfde premium design en indrukwekkende batterijduur als Nokia-telefoons, zorgt het zakformaat hoesje voor zes extra oplaadbeurten. Het equivalent is 36 uur muziek afspelen, bijna het dubbele van de industriestandaard.