Nieuwe Nokia smartphones

HMD Global kondigt drie nieuwe Nokia smartphones en een nieuw lid van de Originals-familie aan. De Nokia 8.3 5G is de eerste 5G Nokia-smartphone die aan het portfolio wordt toegevoegd, naast de nieuwe Nokia 5.3 en Nokia 1.3 én de laatste toevoeging aan de Originals-familie, de Nokia 5310.

Een andere primeur is de toevoeging van een geheel nieuwe servicecategorie met HMD Connect, een innovatieve, wereldwijde en eenvoudige dataroamingdienst die klanten verbonden houdt.

Naast de introductie van de vier nieuwe toestellen en de roamingdienst, vergroot HMD Global zijn footprint en wordt het dit jaar ook actief in Brazilië. Verder viert het bedrijf de exclusieve samenwerking met de 25e Bond-film, No Time To Die, met een exclusief 007 Kevlar telefoonhoesje voor Nokia 6.2 en Nokia 7.2, waarmee fans hun telefoons kunnen beschermen met hetzelfde materiaal als in kogelwerende vesten.

“Ik ben ongelooflijk trots op de innovaties die we vandaag hebben geïntroduceerd en die voortbouwen op onze unieke inzet om ervoor te zorgen dat de Nokia-smartphone ervaring na verloop van tijd alleen maar beter wordt”, zegt Florian Seiche, Chief Executive Officer bij HMD Global. “Vandaag beginnen we aan een nieuw hoofdstuk voor HMD Global, waarin we de stap naar 5G zetten met een wereldwijd bruikbare, toekomstbestendige smartphone. En in combinatie met de lancering van HMD Connect creëren we een ervaring van naadloze connectiviteit.”

“Door de samenwerking met onze partners kunnen we unieke toestellen leveren. Met trots kondigen we nu een aantal primeurs aan. Met behulp van Qualcomm’s® Snapdragon™ 765G Modulair Platform ontwierpen we ’s werelds eerste wereldwijd bruikbare 5G Nokia-smartphone, rekening houdend met ontwerpkosten, bruikbaarheid en toekomstbestendigheid. De Qualcomm 5G oplossing stelt ons niet alleen in staat om meer dan 40 verschillende radiofrequentie (RF)-componenten samen te brengen in één module, het zorgt er ook voor dat de Nokia 8.3 5G beschikt over het hoogste aantal nieuwe 5G frequentiebanden, gaande van 600 hmz tot 3,8 GHz”, zegt Juho Sarvikas, Chief Product Officer bij HMD Global.

“Samen met Google zijn we erin geslaagd een indrukwekkend toegankelijk Android-toestel (Go-editie) te introduceren met de Nokia 1.3 – de eerste smartphone met Camera Go en de eerste met Android 10 (Go-editie).”

Nokia 8.3 5G

Nokia 8.3 5G, ’s werelds eerste wereldwijd werkende, toekomstbestendige 5G Nokia-smartphone, is ontworpen om meerdere en evoluerende 5G-netwerkimplementaties te ondersteunen die operatoren over de hele wereld uitrollen.

Het is de eerste smartphone die gebruik maakt van Qualcomm’s 5G RF Front-end module-oplossing, als onderdeel van het Qualcomm Modulaire Platform. De

Nokia 8.3 5G brengt daardoor meer dan 40 verschillende RF-componenten samen in één module en beschikt over het hoogste aantal nieuwe 5G frequentiebanden, gaande van 600 hmz tot 3,8 GHz. Dit maakt de Nokia 8.3 niet alleen een wereldwijd bruikbaar toestel maar ook een toekomstbestendige smartphone, geoptimaliseerd voor future-proof 5G, zodat meer mensen kunnen genieten van razendsnelle en betrouwbare connectiviteit voor streaming en gaming, waar ze ook naartoe gaan.

De Nokia 8.3 5G is tevens uitgerust met een krachtige PureView quad camera met ZEISS-lens. Dankzij de ongekende ZEISS Cinema-opname en -editor en buitengewone video-opnamemogelijkheden bij weinig licht, in combinatie met OZO audio, is het de ideale smartphone voor iedereen die eindeloos content wil creëren. Teruggrijpend naar de Finse roots komt de Nokia 8.3 5G uit in Polar Night – een kleur die op het noorderlicht geïnspireerd is.

“We zijn trots HMD Global te ondersteunen bij de aankondiging van hun nieuwe 5G toestel – één van de eerste commercieel aangekondigde modellen die zijn gebaseerd op het Qualcomm Snapdragon 765G modulaire platform”, zegt Cristiano Amon, President bij Qualcomm. “Door deze modulaire aanpak zijn Nokia 5G-toestellen de perfecte combinatie van strak design en een lange levensduur. Wat de toekomst betreft, zijn de mogelijkheden met 5G echt grenzeloos. We zijn verheugd over wat Qualcomm en HMD Global samen zullen bereiken in het 5G-tijdperk.”

Nokia 1.3

De Nokia 1.3 levert moderne technologie en het gloednieuwe Android 10 (Go-editie) OS, tegen een uiterst toegankelijke prijs. Het is één van de eerste Nokia smartphone met Camera Go en low-light AI image fusietechnologie, Gallery Go en een helder HD+ edge-to-edge scherm, voor perfecte beeldkwaliteit zowel binnen als buiten.

De Nokia 1.3 is één van de eerste die met Android 10 (Go-editie) wordt gelanceerd, waardoor gebruikers profiteren van meer snelheid, meer beveiliging en miljoenen apps. Gebruikers zijn tevens verzekerd van een toekomstbestendig toestel, dat geschikt is voor Android 11 (Go-editie).

Nokia 5310

De Nokia 5310 is gebaseerd op de originele Nokia 5310 Xpress Music en is uitgerust met een mp3-speler en FM-radio, gecombineerd met krachtige, dubbele luidsprekers aan de voorzijde, zodat gebruikers hun favoriete muziek kunnen meenemen onderweg. De Nokia 5310 remixt het klassieke ontwerp met een strak nieuw uiterlijk en een batterij met een lange levensduur, zodat gebruikers dag na dag verbonden blijven.

HMD Connect Global Data Roaming Service

Met de lancering van HMD Connect global data roaming service breidt HMD Global haar diensten uit voor wie vaak reist met wereldwijde, veilige en betaalbare roaming, door middel van een eenvoudige data-simkaart. HMD Connect global data roaming houdt gebruikers verbonden, terwijl ze alleen betalen voor wat ze nodig hebben. Gebruikers kunnen via de HMD Connect app intekenen, krijgen hun SIM kaart thuis opgestuurd en kunnen perfect controle houden over hun data-abonnement. HMD Connect wordt in bèta gelanceerd via HMDConnect.com.

De service werkt momenteel in meer dan 120 landen over de hele wereld. Samen met partner Greenwave Systems en lokale operatoren werkt HMD Global aan de uitbreiding van de dekking naar bijkomende netwerken en landen in de toekomst.

De Nokia 8.3 5G is de eerste 5G Nokia-smartphone die aan het portfolio wordt toegevoegd, naast de nieuwe Nokia 5.3 en Nokia 1.3 én de laatste toevoeging aan de Originals-familie, de Nokia 5310.