Nieuwe ThinkPad Z-serie

Lenovo™ kondigt met veel plezier een nieuwe serie ThinkPad-laptops aan met verbluffende, vooruitstrevende designs die de norm doorbreken en nieuwe kleuren en materialen introduceren voor zijn premium zakelijke laptopportfolio.

De geheel nieuwe ThinkPad Z13 en Z16 gaan uit van een eigentijdse ontwerpfilosofie gericht op een ander zakelijk gebruikerspubliek. Het nieuwe opvallende ontwerp weerspiegelt de veranderende houding ten opzichte van technologie, de impact ervan op het milieu, en de herkomst van ruwe componenten. Het ontwerp biedt niet alleen individualistische kleuraccenten van topklasse, zoals brons en arctisch grijs, maar bevat ook duurzamere materialen, zoals gerecycled aluminium dat verkrijgbaar is in artic grey of zwart, of gerecycled zwart veganistisch leer2. De duurzaamheid strekt zich uit tot de verpakking, die gemaakt is van 100% recyclebare en composteerbare bamboe en suikerriet, en voor de lichtnetadapter is 90% Post-Consumer Content (PCC) gebruikt.

De ThinkPad Z13 en Z16 zullen tot de eerste laptops behoren die worden aangedreven door de allernieuwste AMD Ryzen™ PRO 6000-serie processoren voor mobiel gebruik met de Microsoft Pluton beveiligingsprocessor. Prestaties en beveiligingsfuncties gaan hand in hand en de secure-by-design-methodologie van Lenovo wordt versterkt door de samenwerking met AMD en Microsoft. Voortbouwend op de gelaagde aanpak van AMD PRO-beveiliging, zijn de AMD Ryzen 6000 Series de eerste x86-processoren waarin de Microsoft Pluton-beveiligingsprocessor is geïntegreerd voor krachtige beveiliging van chip tot cloud op Windows 11-pc’s. De Microsoft Pluton-beveiligingsprocessor is ontworpen en bijgewerkt door Microsoft en versterkt nieuwe Windows 11-pc’s met bescherming voor gebruikersidentiteit, gegevens en toepassingen.

Exclusieve samenwerking tussen Lenovo en AMD

Bovendien hebben Lenovo en AMD samengewerkt om een geavanceerd platformontwerp te leveren, waarbij alle aspecten van het systeem worden gestroomlijnd, van silicium tot hardware en software. De ThinkPad Z13, gekoppeld aan de exclusieve AMD Ryzen™ 7 PRO 6860Z processor3, levert een superieure samenwerkingservaring. De processor is geoptimaliseerd om naadloze audio- en videoprestaties te leveren, de reactiesnelheid te maximaliseren en een ongelooflijke batterijlevensduur te bieden in toepassingen zoals Teams en Zoom. De ThinkPad Z16 kan ook worden geconfigureerd met de nieuwe AMD Radeon™ RX 6500M discrete graphics met AMD smart technologies om de productiviteit te verhogen, geavanceerde contentcreatie mogelijk te maken en casual gaming mogelijk te maken. In combinatie met de Ryzen-processoren biedt AMD Smart Shift Max een onmiddellijke vermogensstoot voor zowel CPU als GPU, en Smart Shift Eco is ontworpen om de batterijzuinigheid te maximaliseren.

Vorm ontmoet functie

ThinkPad viert dit jaar zijn 30ste verjaardag, en Lenovo is ongelooflijk trots op de erfenis en het erfgoed dat ThinkPad heeft opgebouwd. Lenovo blijft toegewijd aan het feit dat we willen blijven innoveren ten behoeve van de eindgebruiker, en wil dat nog decennia lang volhouden. Lenovo is enthousiast over de significante ontwerpevolutie in de ThinkPad Z-serie, maar bovenal blijven de ThinkPad Z13 en Z16 de fundamentele ontwerp- en engineeringprincipes weerspiegelen waar het merk synoniem aan staat.

Belangrijke ontwerp- en technologiefuncties zijn in de ThinkPad Z-serie geïntegreerd om de individuele gebruikerservaring te stimuleren. Minimalisme is doelbewust verfijnd en wenselijk. Beeldschermen zijn geoptimaliseerd met ultradunne randen en productieve 16:10 beeldverhoudingen. Audio- en videoconferenties zijn verbeterd dankzij een nieuwe communicatiebalk met een betere FHD-webcam met een grotere 1,4µm-sensor en dual-array microfoons. Een grotere 120mm glazen haptische ForcePad die naadloos aansluit op de volledig glazen palmsteun wordt geïntroduceerd voor snelle en eenvoudige invoer, en degenen die bekend zijn met het iconische rode TrackPoint zullen getuige zijn van een nieuwe functionaliteit. Dubbel tik op het TrackPoint om een Communicatie QuickMenu te openen voor snelle toegang tot veelgebruikte camera- en microfooninstellingen.

Ons doel is eindgebruikers te verrassen met een onderscheidende look en feel waarbij gerecyclede materialen worden gebruikt en onze belofte voor een uitzonderlijke ervaring wordt nagekomen. En we willen IT-afdelingen geruststellen met prestaties, beveiliging, betrouwbaarheid en beheerbaarheid van bedrijfsniveau’s.

De Z13 en Z16 zijn net als alle andere ThinkPad-laptops getest volgens de MIL-Spec 810H-normen en ondergaan dezelfde strenge kwaliteitscontroles als alle ThinkPad-laptops. Een fundamentele stap in de ontwikkeling van ThinkPad-producten en vooral bij het gebruik van nieuwe materialen.